Endre tillatelser for nettstedsinnstillinger

Du kan angi tillatelser for et nettsted uten å endre standardinnstillingene.

Endre innstillinger for alle nettsteder

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Nettstedsinnstillinger under «Avansert».
  4. Trykk på tillatelsen du vil oppdatere.
Finn ut hvilke tillatelser som kan endres
  • Alle nettsteder: Gjennomgå alle nettstedene som har bestemte tillatelser.
  • Informasjonskapsler fra tredjeparter: Nettsteder du besøker, kan bygge inn innhold fra andre nettsteder, for eksempel bilder, annonser og tekst. Informasjonskapsler som angis av disse andre nettstedene, kalles informasjonskapsler fra tredjeparter. Finn ut hvordan du administrerer informasjonskapsler.
  • Posisjon: Som standard må nettstedene du besøker, spørre om tillatelse hvis de vil ha nøyaktig posisjonsinformasjon. Finn ut hvordan du kan dele posisjonen din.
  • Kamera og mikrofon: Nettsteder kan be om å få bruke kameraet ditt og mikrofonen din. Finn ut hvordan du bruker kameraet og mikrofonen.
  • Bevegelsessensorer: Nettsteder kan be om å få tilgang til bevegelsessensorene på enheten din.
  • Varsler: På noen nettsteder, som Google Kalender, kan du få varsler. Som standard må nettstedene du går til, be om å få vise varsler. Finn ut mer om varsler.
  • JavaScript: Med JavaScript blir nettsteder mer interaktive.
  • Forgrunnsvinduer og viderekoblinger: Nettsteder kan sende forgrunnsvinduer for å vise annonser, eller de kan bruke viderekoblinger for å føre deg til nettsteder du kanskje helst vil unngå. Finn ut mer om forgrunnsvinduer og viderekoblinger.
  • Forstyrrende annonser: Velg om du vil se annonser på nettsteder som har forstyrrende annonseopplevelser.
  • Bakgrunnssynkronisering: Hvis enheten din mister nettet mens en oppgave er i gang, for eksempel under opplasting av bilder eller sending av chatmeldinger, kan enkelte nettsteder fullføre oppgaven når enheten din er på nett igjen. Synkroniseringen foregår i bakgrunnen, selv etter at du har lukket nettstedet.
  • Automatiske nedlastinger: Nettsteder kan automatisk laste ned relaterte filer samlet for å spare tid. Finn ut mer om nedlastinger.
  • Beskyttet innhold: På noen nettsteder må du dele informasjon om enheten din før du kan se opphavsrettsbeskyttet innhold, for eksempel musikk eller filmer. Du kan tillate eller blokkere nettsteder fra å se informasjon om enheten din. Finn ut mer om beskyttet innhold.
  • Lyd: Som standard har nettsteder tillatelse til å spille av lyd.
  • Lagrede data: Finn ut hvor mye av den lokale lagringsplassen på enheten som brukes av ulike nettsteder.
  • NFC-enheter (nærfeltskommunikasjon): Nettsteder kan be om å få se og endre informasjon på NFC-enheter, som brukes til å utveksle data om funksjoner som kontaktløs betaling.
  • USB: Du kan koble nettsteder til USB-enheter for å la nettstedene kontrollere og registrere informasjon fra enhetene. Finn ut hvordan du kobler nettsteder til USB-enheter.
  • Utklippstavle: Nettsteder kan be om å få lese tekst og bilder fra utklippstavlen.
  • Virtuell virkelighet: Nettsteder bruker ofte virtuell virkelighet-enhetene og -dataene dine for å la deg starte VR-økter.
  • Utvidet virkelighet: Nettsteder sporer vanligvis kameraposisjonen din for å kunne tilby AR-funksjoner, for eksempel spill.
  • Enhetsbruken din: Nettsteder følger vanligvis med på når du aktivt bruker enheten, for å kunne vise tilgjengeligheten din i meldingsapper.
  • Tredjepartspålogging: Nettsteder kan vise påloggingsforespørsler fra identitetstjenester. Endre påloggingstillatelser for tredjeparter.
  • Nettsted for datamaskiner: Chrome viser automatisk mobilversjonen av nettsteder. Finn ut hvordan du administrerer innstillingene for datamaskinen.
  • Nettstedsdata på enheten: Nettsteder du besøker, kan lagre informasjon om aktiviteten din for å gi deg en bedre opplevelse – for eksempel for å holde deg pålogget eller for å lagre varer i handlekurven din. Finn ut mer om nettstedsdata på enheten.

Endre innstillinger for nettsteder

Du kan tillate eller blokkere tillatelser for bestemte nettsteder. Nettstedene bruker tillatelsene du angir, i stedet for standardinnstillingene.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Til venstre for adressefeltet trykker du på Se nettstedsinformasjon Default (Secure) og så Tillatelser.
  4. Trykk på tillatelsen du vil oppdatere.
    • For å endre en innstilling, velg den.
    • For å slette innstillingene for nettstedet, trykk på Tilbakestill tillatelser.
Tips: Når du endrer en innstilling på et nettsted, endres ikonet ved siden av navnet på nettstedet til ikonet for innstillingen i et kort øyeblikk. Hvis du for eksempel endrer posisjonstilgangen for et nettsted, endres ikonet for nettstedet til posisjonsknappenålen Posisjon.

Relaterte ressurser