Siterechten wijzigen

Je kunt rechten instellen voor een site zonder je standaardinstellingen te wijzigen.

Instellingen voor alle sites wijzigen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Site-instellingen.
  4. Tik op de rechten die je wilt updaten.
Rechten die kunnen worden gewijzigd
  • Alle sites: Bekijk alle sites met specifieke rechten.
  • Cookies: Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Meer informatie over hoe je cookies beheert.
  • Locatie: Standaard moet een site vragen of deze je exacte locatiegegevens mag bekijken. Meer informatie over hoe je je locatie deelt.
  • Camera: Sites vragen misschien toegang tot je camera en microfoon. Meer informatie over hoe je camera's en microfoons gebruikt.
  • Microfoon: Sites vragen misschien toegang tot je camera en microfoon. Meer informatie over hoe je camera's en microfoons gebruikt.
  • Meldingen: Sommige websites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen laten zien. Standaard moet de site vragen om meldingen weer te geven. Meer informatie over meldingen.
  • JavaScript: JavaScript helpt websites interactief te maken.
  • Pop-ups: Pop-ups worden standaard automatisch geblokkeerd. Meer informatie over hoe je pop-ups beheert.
  • Advertenties: Geef aan of je advertenties wilt zien op sites waarop de advertenties vaak als opdringerig worden beschouwd.
  • Achtergrondsynchronisatie: Als je apparaat offline gaat tijdens een taak (zoals een chatbericht sturen of een foto uploaden), kunnen sommige sites de taak afronden zodra het apparaat weer online is. De synchronisatie vindt plaats op de achtergrond, zelfs als je de website verlaat.
  • Media: Beheer hoe je telefoon omgaat met bepaalde soorten content:
    • Beveiligde content: Sommige sites hebben informatie over je apparaat nodig voordat ze auteursrechtelijk beschermde content (zoals muziek of films) kunnen laten zien op je apparaat. Je kunt je apparaatgegevens voor websites beschikbaar maken of blokkeren. Meer informatie over beschermde content.
    • Automatisch afspelen: Als je een website met een video bezoekt, kun je kiezen of de gedempte video automatisch moet worden afgespeeld. Als je Databesparing gebruikt, kun je automatisch afspelen niet gebruiken.
  • Geluid: Websites mogen standaard geluiden afspelen.
  • Google Translate: Pagina's vertalen die in andere talen zijn geschreven. Meer informatie over hoe je pagina's vertaalt.
  • Opslag: Bekijk hoeveel lokale apparaatopslag een site gebruikt.
  • USB: Je kunt een website koppelen aan een USB-apparaat. De website kan het apparaat dan beheren en informatie ervan registreren. Meer informatie over hoe je Chrome koppelt aan USB-apparaten.

Instellingen voor een site wijzigen

Je kunt rechten voor een specifieke site toestaan of blokkeren. De site gebruikt dan de rechten die je instelt in plaats van de standaardinstellingen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een website.
  3. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Info Informatie en dan Rechten.
  4. Tik op een instelling om deze te wijzigen. Tik op Rechten resetten om de instellingen te wissen.