Rediger tilladelser for websiteindstillinger

Du kan angive tilladelser for et website uden at ændre dine standardindstillinger.

Skift indstillinger for alle websites

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Til højre for adresselinjen skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Indstillinger for website under "Avanceret".
  4. Tryk på den tilladelse, du vil opdatere.
Få flere oplysninger om tilladelser, der kan ændres
  • Alle websites: Gennemgå alle de websites, som har specifikke tilladelser.
  • Tredjepartscookies: Et website, du besøger, kan indlejre indhold fra andre websites, f.eks. billeder, annoncer og tekst. Cookies, der gemmes af disse andre websites, kaldes tredjepartscookies. Se, hvordan du administrerer cookies.
  • Lokation: Som standard skal de websites, du besøger, anmode om at få adgang til dine nøjagtige lokationsoplysninger. Se, hvordan du deler din lokation.
  • Kamera og mikrofon: Websites kan anmode om at anvende dit kamera og din mikrofon. Se, hvordan du bruger kameraet og mikrofonen.
  • Bevægelsessensorer: Websites kan anmode om at få adgang til din enheds bevægelsessensorer.
  • Notifikationer: Nogle websites, f.eks. Google Kalender, kan vise notifikationer. Som standard skal de websites, du besøger, anmode om at vise notifikationer. Få flere oplysninger om notifikationer.
  • JavaScript: JavaScript er med til at gøre websites interaktive.
  • Pop op-vinduer og omdirigeringer: Websites kan sende pop op-vinduer for at vise annoncer eller bruge omdirigeringer til af føre dig til websites, du nok helst vil undgå. Få flere oplysninger om pop op-vinduer og omdirigeringer.
  • Påtrængende annoncer: Vælg, om du vil have vist annoncer på websites, som har påtrængende annonceoplevelser.
  • Synkronisering i baggrunden: Hvis din enhed skifter til offlinetilstand, mens du foretager en handling (f.eks. mens du skriver en chatbesked eller uploader et billede), kan nogle websites afslutte handlingen, når enheden er online igen. Synkroniseringen foregår i baggrunden, selv hvis du forlader websitet.
  • Automatiske downloads: Websites kan automatisk downloade relaterede filer sammen for at spare tid. Få flere oplysninger om downloads.
  • Beskyttet indhold: Nogle websites har brug for visse oplysninger om din enhed, før de kan vise dig ophavsretsligt beskyttet indhold som f.eks. musik eller film. Du kan tillade eller blokere websiteadgang til dine enhedsoplysninger. Få flere oplysninger om beskyttet indhold.
  • Lyd: Som standard har websites tilladelse til at afspille lyde.
  • Data, der er gemt: Find ud af, hvor meget af enhedens lokale lagerplads et website har brugt.
  • NFC-enheder (Near Field Communication): Websites kan anmode om at se og ændre oplysninger på NFC-enheder, der bruges til at udveksle data til funktioner som f.eks. kontaktløs betaling.
  • USB: Du kan forbinde et website til en USB-enhed, hvilket giver websitet mulighed for at administrere og registrere oplysninger fra enheden. Se, hvordan du forbinder et website til en USB-enhed.
  • Udklipsholder: Websites kan anmode om tilladelse til at læse tekst og billeder fra udklipsholderen.
  • Virtual reality: Websites bruger ofte dine virtual reality-enheder og -data til at gøre det muligt for dig at deltage i VR-sessioner.
  • Augmented reality: Websites registrerer normalt din kameraposition til AR-formål såsom spil.
  • Din enhedsbrug: Websites registrerer typisk, når du aktivt bruger din enhed, så de kan angive din tilgængelighed i chatapps.
  • Tredjepartslogin: Websites kan vise loginmeddelelser fra identitetstjenester. Skift tilladelser for tredjepartslogin.
  • Computerwebsite: Chrome viser automatisk mobilversionen af websites. Se, hvordan du administrerer indstillinger for computer.
  • Websitedata på enheden: Websites, du besøger, kan gemme oplysninger om din aktivitet for at forbedre din brugeroplevelse – f.eks. så du kan forblive logget ind på et website eller gemme varer i din kurv. Få flere oplysninger om websitedata på enheden.

Skift indstillinger for et website

Du kan give eller blokere tilladelser for et bestemt website. Websitet bruger de tilladelser, du angiver, i stedet for standardindstillingerne.

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Gå til et website.
  3. Til venstre for adresselinjen skal du trykke på Se websiteoplysninger Default (Secure) og derefter Tilladelser.
  4. Tryk på den tilladelse, du vil opdatere.
    • Vælg en indstilling for at ændre den.
    • Tryk på Nulstil tilladelser for at slette indstillingerne for websitet.
Tip! Når du ændrer en indstilling for et website, ændres ikonet ud for websitets navn kortvarigt til ikonet for indstillingen. Hvis du f.eks. ændrer et websites lokationsadgang, ændres websitets ikon til lokationsmarkøren Placering.