Canviar els permisos dels llocs webs

Podeu controlar quin contingut us poden mostrar els llocs web i quina informació poden fer servir mentre navegueu.

Canviar la configuració de tots els llocs web

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i després Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del lloc web.
  4. Seleccioneu el permís que voleu canviar.

Per canviar els permisos i l'emmagatzematge de dades de tots els llocs web que heu visitat, també podeu seleccionar Mostra els permisos i les dades emmagatzemades als llocs web

Permisos que es poden canviar
  • Galetes: són fitxers que creen els llocs web que visiteu i que desen la informació de navegació per simplificar la vostra experiència en línia. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les galetes.
  • Imatges: les imatges estan permeses de manera predeterminada.
  • JavaScript: JavaScript permet que els llocs web siguin més interactius.
  • Gestors: Chrome permet que les aplicacions i els serveis web externs obrin determinats enllaços. Per exemple, alguns enllaços poden obrir un lloc web, com ara Gmail, o programes, com ara iTunes. Si heu definit una acció predeterminada per a un tipus d'enllaç però voleu suprimir-la, esborreu les dades de navegació i seleccioneu "Galetes i altres dades dels llocs web".
  • Flash: el connector d'Adobe Flash us permet escoltar i mirar contingut d'àudio i de vídeo. Quan visiteu una pàgina que utilitza contingut Flash, Chrome us pregunta de manera predeterminada si el voleu executar. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar Flash.
  • Finestres emergents: les finestres emergents estan bloquejades de manera predeterminada per evitar que es mostrin automàticament. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les finestres emergents.
  • Anuncis: decidiu si voleu veure anuncis en llocs web que tenen experiències d'anuncis intrusius.
  • Ubicació: Chrome us pregunta de manera predeterminada si un lloc web pot accedir a informació de la vostra ubicació exacta. Obteniu més informació sobre com podeu compartir la vostra ubicació.
  • Notificacions: alguns llocs web, com ara Google Calendar, poden mostrar notificacions a l'escriptori de l'ordinador. Chrome us pregunta de manera predeterminada si un lloc web us pot mostrar notificacions. Obteniu més informació sobre les notificacions.
  • Micròfon: alguns llocs web poden demanar permís per utilitzar la càmera i el micròfon. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar càmeres i micròfons.
  • Càmera: alguns llocs web poden demanar permís per utilitzar la càmera i el micròfon. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar càmeres i micròfons.
  • Accés del connector de fora de la zona de proves: alguns llocs web necessiten connectors per oferir funcions com ara la reproducció de vídeo en continu o la instal·lació de programari. Chrome us pregunta de manera predeterminada si el connector d'un lloc web pot esquivar la zona de proves de Chrome per accedir al vostre ordinador.
  • Baixades automàtiques: podeu triar si voleu que diversos fitxers d'un lloc web es baixin automàticament o no.
  • Dispositius MIDI: és possible que alguns llocs web vulguin utilitzar missatges exclusius del sistema per obtenir accés complet als dispositius MIDI (interfície digital per a instruments musicals).
  • Dispositius USB: podeu connectar un lloc web a un dispositiu USB, la qual cosa permet al lloc web controlar i gravar informació del dispositiu. Obteniu més informació sobre com podeu vincular Chrome amb dispositius USB.
  • Sincronització en segon pla: si l'ordinador es queda sense connexió durant una tasca (per exemple, en enviar un missatge de xat o en penjar una foto), alguns llocs web poden acabar la tasca quan el dispositiu recuperi la connexió. La sincronització es farà en segon pla encara que sortiu del lloc web.
  • Nivells de zoom: podeu definir el grau de zoom de determinats llocs web. Obteniu més informació sobre com podeu ampliar o reduir la pantalla.
  • Documents PDF: de manera predeterminada, Chrome obre els fitxers PDF amb el visor de PDF de Chrome. Per baixar fitxers PDF en lloc d'obrir-los, activeu l'opció Baixa els fitxers PDF en lloc d'obrir-los automàticament a Chrome.
  • Contingut protegit: podeu permetre que Chrome reprodueixi contingut protegit. A més, a Windows o en dispositius Chromebook, podeu permetre que els llocs web vegin la informació necessària sobre el vostre dispositiu. Obteniu més informació sobre el contingut protegit.
  • Sensors de moviment
  • Accés del connector de fora de la zona de proves
  • Ports en sèrie
  • Edició de fitxers
  • Porta-retalls
  • Gestors de pagaments
  • Realitat augmentada
  • Realitat virtual
  • Contingut no segur
  • Imatges

Canviar la configuració d'un lloc web concret

Podeu concedir o bloquejar permisos a un lloc web concret. El lloc web utilitzarà la seva configuració en comptes de la predeterminada. També podeu esborrar les dades d'un lloc web.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. Aneu a un lloc web.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic a la icona que vegeu: cadenat Bloqueja, informació Mostra la informació del lloc web o perill Perillós.
  4. Feu clic a Configuració del lloc web.
  5. Canvieu la configuració d'un permís. Els canvis es desaran automàticament.

Articles relacionats