Canviar els permisos dels llocs web

Podeu definir permisos per a un lloc web sense canviar la configuració predeterminada.

Canviar la configuració de tots els llocs web

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Configuració del lloc web.
  4. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu modificar.

Per canviar els permisos i l'emmagatzematge de dades de tots els llocs web que heu visitat, també podeu seleccionar Mostra els permisos i les dades emmagatzemades als llocs web.

Permisos que es poden canviar
  • Galetes: són fitxers que creen els llocs web que visiteu. Faciliten la vostra experiència en línia i desen la informació de navegació. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les galetes.
  • Imatges: els llocs web solen mostrar imatges per il·lustrar el contingut, com ara fotos a les botigues en línia o als articles de notícies.
  • JavaScript: els llocs web solen utilitzar JavaScript per mostrar funcions interactives, com ara els videojocs o els formularis web. Obteniu més informació sobre JavaScript.
  • Gestors: els llocs web poden gestionar tasques quan feu clic en determinats enllaços, com ara crear un missatge al vostre client de correu electrònic o afegir esdeveniments al vostre calendari en línia.
  • Finestres emergents i redireccions: és possible que els llocs web enviïn finestres emergents per mostrar-vos anuncis o que utilitzin redireccions que us portin a llocs web que potser no voleu visitar. Obteniu més informació sobre les finestres emergents i les redireccions.
  • Anuncis: els llocs web solen mostrar anuncis per proporcionar contingut o serveis sense cost econòmic, tot i que se sap que alguns llocs web mostren anuncis intrusius i enganyosos. Obteniu més informació sobre els anuncis.
  • Ubicació: els llocs web solen utilitzar la vostra ubicació per a funcions o informació rellevants, com ara notícies locals o botigues a prop. Obteniu més informació sobre com podeu compartir la vostra ubicació.
  • Notificacions: els llocs web acostumen a enviar notificacions per informar-vos de notícies d'última hora o de missatges de xat. Obteniu més informació sobre les notificacions.
  • Micròfon: els llocs web solen utilitzar el micròfon per a funcions de comunicació com ara les videotrucades. Obteniu més informació sobre les càmeres i els micròfons.
  • Càmera: els llocs web solen utilitzar la càmera de vídeo per a funcions de comunicació com ara les videotrucades. Obteniu més informació sobre les càmeres i els micròfons.
  • Accés de connectors de fora de la zona de proves: alguns llocs web necessiten connectors per dur a terme tasques com ara reproduir vídeo en continu o instal·lar programari. De manera predeterminada, Chrome us pregunta si el connector d'un lloc web pot ometre la zona de proves de Chrome per accedir al vostre ordinador.
  • Baixades automàtiques: és possible que els llocs web baixin automàticament diversos fitxers relacionats al mateix temps per estalviar-vos temps. Obteniu més informació sobre les baixades.
  • Dispositius MIDI: els llocs web solen connectar-se a dispositius d'interfície digital per a instruments musicals (MIDI) per a funcions com ara crear i editar música.
  • Dispositius USB: els llocs web solen connectar-se a dispositius USB per a funcions com ara desar dades en un dispositiu d'emmagatzematge o imprimir un document. Obteniu informació sobre com podeu connectar un lloc web a un dispositiu Bluetooth o USB.
  • Sincronització en segon pla: quan sortiu d'un lloc web, es pot sincronitzar per finalitzar les tasques, com ara penjar fotos o enviar missatges de xat.
  • Fonts: els llocs web poden demanar permís per utilitzar les fonts instal·lades al dispositiu local.
  • Nivells de zoom: podeu definir quant amplieu o reduïu determinats llocs web. Obteniu més informació sobre com podeu ampliar o reduir llocs web.
  • Documents PDF: a vegades, els llocs web publiquen fitxers PDF, com ara documents, contractes i formularis Obteniu més informació sobre els documents PDF.
  • Contingut protegit: quan un lloc web reprodueix contingut protegit per drets d'autor, és possible que demani permís per reconèixer el dispositiu. Obteniu més informació sobre el contingut protegit.
  • Sensors de moviment: sovint els llocs web utilitzen els sensors de moviment del dispositiu per a funcions com ara la realitat virtual o el seguiment de fitnes.
  • Ports en sèrie: els llocs web solen connectar-se a ports en sèrie per a funcions de transferència de dades, com ara configurar la xarxa.
  • Edició de fitxers: els llocs web solen accedir als fitxers i carpetes del dispositiu per a funcions com ara desar automàticament la feina.
  • Porta-retalls: els llocs web solen llegir el porta-retalls per a funcions com ara mantenir el format del text copiat.
  • Gestors de pagament: els llocs web solen instal·lar gestors de pagament per a funcions com ara una tramitació de compra més senzilla.
  • Realitat augmentada: els llocs web solen fer un seguiment de la posició de la càmera per a funcions de realitat augmentada, com ara jocs.
  • Realitat virtual: sovint els llocs web utilitzen les vostres dades i dispositius de realitat virtual perquè pugueu entrar a sessions de RV.
  • Contingut no segur: els llocs web segurs poden inserir contingut com ara imatges o marcs web que no siguin segurs. De manera predeterminada, els llocs web segurs bloquegen el contingut no segur. Podeu especificar quins llocs web poden mostrar contingut no segur. Obteniu més informació sobre el contingut i la seguretat d'un lloc web.
  • Ús del dispositiu: els llocs web solen detectar quan feu servir el dispositiu de manera activa per definir la vostra disponibilitat a les aplicacions de xat.
  • Sons: és possible que els llocs web reprodueixin so per proporcionar àudio per a música, vídeos i altres continguts multimèdia Obteniu més informació sobre els sons.
  • Dispositius HID: els llocs web solen connectar-se a dispositius HID per a funcions que utilitzen teclats, comandaments de joc i altres dispositius poc habituals.

Canviar la configuració d'un lloc web concret

Podeu concedir o bloquejar permisos per a un lloc web concret. El lloc web utilitzarà la seva configuració en comptes de la predeterminada. També podeu esborrar les dades d'un lloc web.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Aneu a un lloc web.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic a la icona que vulgueu:
    • Cadenat Bloqueja
    • Informació Mostra la informació del lloc web
    • Perillós Perillós
  4. Feu clic a Configuració del lloc web.
  5. Canvieu la configuració d'un permís.

Consells:

• Els canvis es desen automàticament.
  • En fer clic a la icona que hi ha al costat de l'adreça web, es mostra la configuració del lloc web desada anteriorment. Podeu canviar-la sense anar al menú "Configuració del lloc web" de Chrome.
  • Si el botó Restableix els permisos està disponible, podeu fer-hi clic per restablir les preferències que hàgiu canviat.

Articles relacionats