Rechten voor site-instellingen wijzigen

Je kunt rechten instellen voor een website zonder je standaardinstellingen te wijzigen.

Instellingen voor alle sites wijzigen

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Site-instellingen.
  4. Tik op de rechten die je wilt updaten.
Meer informatie over rechten die je kunt wijzigen
  • Alle sites: Overzicht van alle sites met specifieke rechten.
  • Cookies van derden: Een site die je bezoekt, kan content van andere sites insluiten, zoals afbeeldingen, advertenties en tekst. Cookies die door deze andere sites worden ingesteld, worden cookies van derden genoemd. Meer informatie over hoe je cookies beheert
  • Locatie: De sites die je bezoekt, moeten standaard vragen om toegang tot je exacte locatiegegevens. Meer informatie over hoe je je locatie deelt
  • Camera en microfoon: Sites kunnen vragen of ze je camera en microfoon mogen gebruiken. Meer informatie over het gebruik van de camera en microfoon
  • Bewegingssensoren: Sites kunnen toegang vragen tot de bewegingssensoren van je apparaat.
  • Meldingen: Sommige sites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen tonen. De sites die je bezoekt, moeten standaard vragen of ze meldingen mogen tonen. Meer informatie over meldingen
  • JavaScript: JavaScript wordt gebruikt om sites interactief te maken.
  • Pop-ups en omleidingen: Sites kunnen pop-ups sturen om advertenties te tonen, of omleidingen gebruiken om je naar sites te leiden die je misschien wilt vermijden. Meer informatie over pop-ups en omleidingen
  • Opdringerige advertenties: Je kunt aangeven of je advertenties wilt krijgen op sites waarop de advertenties vaak als opdringerig worden beschouwd.
  • Synchronisatie op de achtergrond: Als je apparaat offline gaat tijdens een taak (zoals bij het chatten of een foto uploaden), kunnen sommige sites de taak afronden zodra het apparaat weer online is. De synchronisatie vindt plaats op de achtergrond, zelfs als je de website verlaat.
  • Automatische downloads: Sites kunnen gerelateerde bestanden automatisch samen downloaden om tijd te besparen. Meer informatie over downloads
  • Beschermde content: Sommige sites hebben informatie over je apparaat nodig voordat ze je auteursrechtelijk beschermde content (zoals muziek of films) kunnen tonen. Je kunt websitetoegang tot je apparaatgegevens toestaan of blokkeren. Meer informatie over beschermde content
  • Geluid: Websites mogen standaard geluiden afspelen.
  • Opgeslagen gegevens: Hoeveel lokale apparaatopslag een site gebruikt.
  • NFC-apparaten (Near Field Communication): Sites kunnen vragen om informatie te bekijken en te wijzigen op NFC-apparaten die worden gebruikt om gegevens uit te wisselen voor functies zoals contactloze betalingen.
  • USB: Je kunt een website koppelen aan een USB-apparaat. De site kan het apparaat dan beheren en informatie ervan registreren. Meer informatie over hoe je een site aan een USB-apparaat koppelt
  • Klembord: Sites vragen misschien om toestemming om tekst en afbeeldingen op het klembord te lezen.
  • Virtual reality: Sites gebruiken je apparaten en gegevens voor virtual reality vaak om je te laten deelnemen aan VR-sessies.
  • Augmented reality: Sites volgen je camerapositie meestal voor AR-functies, zoals games.
  • Je apparaatgebruik: Sites nemen meestal waar wanneer je je apparaat actief gebruikt om je beschikbaarheid in chat-apps in te stellen.
  • Externe login: Sites kunnen inlogprompts van identiteitsservices tonen. Rechten voor externe login wijzigen
  • Desktopsite: Chrome toont automatisch de mobiele versie van sites. Meer informatie over hoe je de instellingen voor desktopmodus beheert
  • Sitegegevens op het apparaat: Sites die je bezoekt, kunnen informatie over je activiteit opslaan om de functionaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld om je ingelogd te houden op een site of artikelen in je winkelwagen op te slaan. Meer informatie over sitegegevens op het apparaat

Instellingen voor een site wijzigen

Je kunt rechten voor een specifieke site toestaan of blokkeren. De site gebruikt dan de rechten die je instelt in plaats van de standaardinstellingen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een site.
  3. Tik links van de adresbalk op Sitegegevens bekijken Default (Secure) en dan Rechten.
  4. Tik op de rechten die je wilt updaten.
    • Selecteer een instelling als je deze wilt wijzigen.
    • Tik op Rechten resetten om de instellingen van de site te verwijderen.
Tip: Als je een instelling op een site wijzigt, verandert het icoon naast de sitenaam kort in het icoon van de instelling. Als je de locatietoegang van een site bijvoorbeeld wijzigt, verandert het icoon van de site in de locatiespeld Locatie.