Åtgärda problem med webbsidor som öppnas långsamt eller inte läses in

Om webbsidan som du vill visa i Chrome läses in långsamt eller inte öppnas alls testar du att starta om Chrome. Om det är flera webbsidor som inte läses in, eller om Chrome kraschar, läser du om hur du löser problem med Chrome om webbläsaren kraschar eller inte öppnas.

Första steget: Starta om Chrome

Ibland kan det hända att Chrome försöker göra för mycket samtidigt, vilket gör att webbsidorna läses in långsamt.

1. Stäng Chrome och öppna webbläsaren igen:
    • Windows: Tryck på Ctrl+Q.
    • Mac: Tryck på Kommando+Q.
  2. Testa att läsa in webbsidan igen.

Tips: Om du använder en dator kan du öppna samma flikar som du hade öppna innan på följande sätt:

• Windows: Tryck på Ctrl+Skift+T.
  • Mac: Tryck på Kommando+Skift+T.

Nästa steg: Felsöka problemen med att läsa in sidor

Om problemet inte löstes när du startade om Chrome testar du stegen nedan.

Kontrollera om problemet uppstår i Chrome eller på webbsidan

Ta reda på om problemet gäller webbsidan eller Chrome genom att försöka öppna webbsidan i en annan webbläsare. Testa till exempel att läsa in sidan i Internet Explorer, Firefox eller Safari.

Om sidan läses in korrekt i en annan webbläsare

Om webbsidan läses in i en annan webbläsare testar du stegen nedan för att åtgärda problemet i Chrome:

1. Testa att stänga flikar i Chrome. Det kan hända att datorn inte har tillräckligt med minne kvar för att läsa in webbplatsen. Det krävs minne för att datorer ska kunna köra appar, tillägg och program. Om det inte finns tillräckligt med minne kan de köras långsamt eller avslutas helt.

Stäng alla flikar utom den som du försöker läsa in och testa sedan att läsa in fliken på nytt.

2. Rensa cacheminnet och ta bort cookies. Det kan hända att Chrome har lagrat information om webbplatsen eller dina uppgifter, och det kan hindra att webbsidan läses in ordentligt.

Testa att rensa cacheminnet och ta bort cookies och testa sedan att läsa in webbsidan på nytt.

3. Använd Chrome Cleanup Tool för Windows. Det kan finnas oönskade program på datorn som hindrar att webbsidan läses in korrekt.

Om du använder Windows kan du hitta och ta bort oönskade program med hjälp av Chrome Cleanup Tool.

Om sidan inte läses in i en annan webbläsare

Om det inte gick att läsa in webbsidan i en annan webbläsare kan det vara problem med antingen webbplatsen eller enheten du använder. Läs mer nedan.

Starta om enheten

Ibland kan andra program eller appar hindra att en sida läses in ordentligt.

Stäng av datorn eller den mobila enheten och slå på den igen. Testa sedan att läsa in sidan på nytt.

Åtgärda problem med webbplatsen

Om det inte gick att läsa in webbsidan i en annan webbläsare kan det vara problem med webbplatsen. Testa att åtgärda problemet på följande två sätt:

• Kontakta webbplatsägaren och rapportera problemet.
  • Rapportera problem med webbsidor som kraschar i Chrome.
Testa med en annan enhet eller dator

Om det inte gick att läsa in webbsidan i en annan webbläsare kan det vara problem med enheten.

Testa med en annan dator eller mobil enhet och kontrollera om det löser problemet. Om problemet löstes kan du testa att lösa problemet på den ursprungliga enheten på något av följande sätt:

• Kontrollera internetanslutningen.
  • Kontrollera om det finns några programvaruuppdateringar.

Om problemet fortfarande inte har lösts kan du skriva ett inlägg om problemet i hjälpforumet för Chrome.

Fungerar det fortfarande inte? Få mer hjälp att lösa problemet i hjälpforumet för Chrome.