Webpagina wordt niet geopend of geladen

Als een pagina leeg blijft of niet snel wordt geladen in Chrome, probeert u de pagina te openen in een andere browser op uw computer, zoals Internet Explorer of Firefox. Als de pagina daar werkt, bekijkt u de onderstaande tips voor het oplossen van problemen. Als de pagina in geen enkele browser werkt, gaat u door naar het volgende gedeelte.

Pagina's worden alleen in Google Chrome langzaam geladen

Als pagina's alleen in Google Chrome langzaam worden geladen, probeert u de volgende suggesties. Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie.

Open pagina's in een incognitovenster.

Als pagina's normaal worden geopend in een incognitovenster, kan dit een indicatie zijn van een probleem met geïnstalleerde extensies of met uw browsegegevens. Beide worden tijdelijk uitgeschakeld wanneer u incognito bent. Probeer de volgende oplossingen:

• Sluit alle Google Chrome-vensters door op het Chrome-menu te klikken en Afsluiten te selecteren (Mac: gebruik Sluit om alle vensters te sluiten). Start de browser opnieuw.
  • Wis uw cookies, cachegeheugen en browsegeschiedenis.
  • Probeer al uw extensies uit te schakelen, Chrome te sluiten en opnieuw op te starten. Als de pagina correct wordt weergegeven, schakelt u de extensies een voor een weer in om te bepalen welke extensie niet correct werkt.
Controleer of er specifieke foutberichten worden weergegeven.

Wordt een van de volgende berichten op de pagina weergegeven? Als dit zo is, klikt u op de link voor het bericht om specifieke suggesties voor het oplossen van problemen te bekijken.

Controleer uw antivirus- en firewallinstellingen.

Zorg ervoor dat hierin is toegestaan dat Google Chrome inkomende en uitgaande verbindingen maakt.

Schakel netwerkvoorspelling tijdelijk uit.

Ga als volgt te werk:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu in de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Verwijder in het gedeelte 'Privacy' het vinkje uit het selectievakje bij 'Netwerkacties voorspellen om de laadprestaties van pagina's te verbeteren'.

Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, raden we u aan deze functie weer in te schakelen.

Controleer op malware.

Controleer of uw computer malware bevat die voorkomt dat Google Chrome verbinding maakt met een webserver. Meer informatie over het verwijderen van malware van uw computer.

Ondervindt u nog steeds problemen? Laat het ons weten via Helpforum van Chrome. Laat het ons vooral weten wanneer een specifiek tabblad veel van de CPU (centrale verwerkingseenheid) vergt in vergelijking met andere tabbladen die geopend zijn. U kunt Taakbeheer gebruiken om het CPU-gebruik per tabblad te controleren.

Pagina's worden in alle browsers langzaam geladen

Als u vergelijkbare problemen ondervindt bij het laden van pagina's in andere browsers op uw computer, zijn hier enkele suggesties:

• Bezoek een andere site. De site die u probeert te openen, is wellicht tijdelijk niet beschikbaar.
  • Controleer uw proxyinstellingen. Ondervindt u problemen bij het laden van pagina's in Internet Explorer en Google Chrome, maar niet in Firefox? Als dit het geval is, kan dit wijzen op een probleem met uw proxyinstellingen. Als u een proxyserver gebruikt, kunt u deze uitschakelen via de netwerkinstellingen van Windows. Bekijk meer informatie op de ondersteuningssite van Microsoft.
  • Sluit andere programma's die op uw computer geopend zijn. Deze verbruiken wellicht veel geheugen, waardoor uw browsers worden vertraagd.
  • Start uw computer opnieuw op.