Problemen oplossen met webpagina's die langzaam worden geopend of niet worden geladen

Als de webpagina die u in Chrome wilt bekijken, langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend, kunt u Chrome opnieuw starten. Als meerdere webpagina's niet worden geladen of als Chrome steeds crasht, bekijkt u meer informatie over hoe u Chrome kunt repareren als de browser crasht of niet kan worden geopend.

Eerst: start Chrome opnieuw

Soms probeert Chrome teveel tegelijk te doen, waardoor webpagina's langzaam worden geladen.

1. Sluit Chrome en open de browser opnieuw:
    • Windows: druk op Ctrl+Q.
    • Mac: druk op Command+Q.
  2. Probeer de webpagina opnieuw te laden.

Tip: Als u een computer gebruikt, kunt u eerder geopende tabbladen ook opnieuw openen:

• Windows: druk op Ctrl+Shift+T.
  • Mac: druk op Command+Shift+T.

Daarna: los problemen met het laden van pagina's op

Als u Chrome opnieuw heeft geopend en het probleem niet is opgelost, probeert u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Bekijken of het probleem betrekking heeft op Chrome of de webpagina

Probeer de webpagina in een andere browser te openen om te achterhalen of dit probleem te maken heeft met de webpagina of met Chrome. Probeer de webpagina bijvoorbeeld te laden met Internet Explorer, Firefox of Safari.

Als de pagina in een andere browser wel correct wordt geladen

Als de webpagina in een andere browser wel kan worden geladen, probeert u de onderstaande stappen om het probleem in Chrome op te lossen:

1. Sluit Chrome-tabbladen. Er is mogelijk niet voldoende geheugen beschikbaar op uw computer om de site te laden. Computers zijn afhankelijk van het geheugen om apps, extensies en programma's uit te voeren. Door onvoldoende geheugen kunnen deze langzaam worden of kunnen helemaal niet meer worden uitgevoerd.

Sluit alle tabbladen behalve het tabblad dat u wilt laden en laad dat tabblad vervolgens opnieuw.

2. Wis uw cachegeheugen en cookies. Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen over de site waardoor de webpagina niet volledig wordt geladen.

Wis uw cachegeheugen en cookies en probeer de webpagina opnieuw te laden.

3. Gebruik de Chrome Cleanup Tool voor Windows. Mogelijk staan er ongewenste programma's op uw computer die voorkomen dat de webpagina correct wordt geladen.

Als u Windows gebruikt, gebruikt u de Chrome Cleanup Tool om deze ongewenste programma's te vinden en te verwijderen.

Als de pagina in een andere browser ook niet wordt geladen

Als de webpagina in een andere browser ook niet wordt geladen, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door de site of door uw apparaat. Hieronder vindt u meer informatie.

Uw apparaat opnieuw opstarten

Soms kunnen andere programma's of apps het correct laden van een pagina verstoren.

Schakel uw computer of mobiele apparaat uit en weer in en laad de pagina opnieuw.

Siteproblemen oplossen

Als de webpagina niet kan worden geladen in een andere browser, wordt het probleem misschien veroorzaakt door de website. U kunt twee dingen proberen om het probleem op te lossen:

• Neem contact op met de site-eigenaar om het probleem te melden.
  • Meld problemen over crashende webpagina's bij Chrome.
Een ander apparaat of een andere computer proberen

Als de webpagina niet kan worden geladen in een andere browser, wordt het probleem misschien veroorzaakt door uw apparaat.

Probeer een andere computer of een mobiel apparaat om te zien of het probleem daarmee wordt opgelost. Als het probleem niet optreedt op het andere apparaat, kunt u een aantal dingen proberen om het probleem op uw oorspronkelijke apparaat op te lossen:

• Controleer uw internetverbinding.
  • Controleer of er software-updates beschikbaar zijn.

Als het probleem na deze stappen niet is opgelost, plaatst u een bericht over uw probleem op het Helpforum van Chrome.

Werkt het nog steeds niet? Bezoek het Helpforum van Chrome voor meer hulp bij uw probleem.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.