Problemen oplossen met webpagina's die langzaam worden geopend of niet worden geladen

Als een webpagina langzaam wordt geopend of helemaal niet wordt geopend, kunt u Chrome opnieuw starten.

Als meerdere webpagina's niet worden geladen of als Chrome steeds crasht, bekijkt u meer informatie over hoe u Chrome kunt herstellen als de browser crasht of niet kan worden geopend.

Foutcodes voor webpagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de webpagina. Als u dit wilt oplossen, volgt u de stappen voor probleemoplossing in dit artikel.

• ERR_NAME_NOT_RESOLVED
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
  • ERR_CONNECTION_RESET
  • ERR_NEWORK_CHANGED
  • ERR_TIMED_OUT
  • ERR_CONNECTION_REFUSED
  • ERR_CACHE_MISS
  • ERR_EMPTY_RESPONSE
  • ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Stap 1: Controleer uw netwerk

Controleer op uw computer of u nog steeds verbinding heeft met internet. Zorg ervoor dat uw apparaat verbinding heeft via mobiele data of wifi.

Stap 2: Start Chrome opnieuw

Soms probeert Chrome teveel tegelijk te doen, waardoor webpagina's langzaam worden geopend.

1. Sluit Chrome.
    • Windows: druk op Ctrl + q.
    • Mac: druk op ⌘ + q.
  2. Open Chrome opnieuw.
  3. Probeer de webpagina opnieuw te openen.

Tip: U kunt ook opnieuw tabbladen openen die eerder waren geopend:

• Windows: druk op Ctrl + Shift + t.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + t.

Stap 3: Los problemen met het laden van pagina's op

Als u Chrome opnieuw heeft gestart en het probleem niet is opgelost, probeert u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Onderzoek of het probleem te maken heeft met Chrome of met de webpagina

Probeer de webpagina in een andere browser te openen om te achterhalen of dit probleem te maken heeft met de webpagina of met Chrome. Probeer de webpagina bijvoorbeeld te openen met Internet Explorer, Firefox of Safari.

Als de pagina in een andere browser wel correct wordt geopend

Als de webpagina in een andere browser wel kan worden geopend, probeert u de onderstaande stappen om het probleem in Chrome op te lossen:

1. Sluit alle tabbladen behalve het tabblad dat u wilt openen en laad die webpagina vervolgens opnieuw.
    • Er is mogelijk niet voldoende geheugen beschikbaar op uw computer om de site te laden. Computers gebruiken geheugen om apps, extensies en programma's uit te voeren. Door onvoldoende geheugen kunnen deze langzaam worden of kunnen helemaal niet meer worden uitgevoerd.
  2. Wis uw cachegeheugen en cookies en probeer de webpagina opnieuw te openen.
    • Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen over de site waardoor de webpagina niet volledig wordt geladen.
  3. Als u Windows gebruikt, gebruik dan de Chrome Cleanup Tool.
    • Mogelijk staan er ongewenste programma's op uw computer die voorkomen dat de webpagina correct wordt geopend. Met de Chrome Cleanup Tool kunt u deze ongewenste programma's vinden en verwijderen.

Als de pagina in een andere browser ook niet wordt geopend

Als de webpagina in een andere browser ook niet wordt geopend, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door de site of door uw computer.

Ga verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

2. Start uw computer opnieuw op

Soms zorgen andere programma's of apps ervoor dat een webpagina niet correct kan worden geladen.

Sluit uw computer af en start deze weer op, en open de pagina vervolgens opnieuw.

3. Los siteproblemen op

Misschien wordt het probleem veroorzaakt door de website. U kunt twee dingen proberen om het probleem op te lossen:

• Neem contact op met de site-eigenaar om het probleem te melden.
  • Meld problemen over crashende webpagina's bij Chrome.
4. Probeer een andere computer

Misschien wordt het probleem veroorzaakt door uw computer.

Probeer een andere computer om te zien of dat het probleem oplost. Als het probleem is opgelost, kunt u een paar dingen proberen om het probleem op uw oorspronkelijke apparaat op te lossen:

• Controleer uw internetverbinding.
  • Controleer of er software-updates beschikbaar zijn.

Werkt het nog steeds niet? Bezoek het Helpforum van Chrome voor meer hulp bij uw probleem.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.