Updateproblemen en mislukte updates voor Chrome verhelpen

Als je problemen ondervindt met het updaten van Chrome op je computer, krijg je mogelijk een van de volgende foutmeldingen te zien:

• Update mislukt: updates zijn uitgeschakeld door beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3 of 11) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4 of 10) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7 of 12) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: downloaden is mislukt.
  • Deze computer ontvangt geen Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund.
  • Google Chrome kan zichzelf mogelijk niet geüpdatet houden.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

Je kunt de onderstaande oplossingen proberen.

Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op je computer ontbreken. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Verwijder Chrome.
  2. Zorg ervoor dat je computer voldoet aan de systeemvereisten.
  3. Download Chrome opnieuw en probeer de browser opnieuw te installeren. Als de fout blijft optreden:

Als je op je computer deze stappen niet kunt voltooien, neem je contact op met de persoon die de beheerdersrechten voor je computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Instellingen voor antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht controleren

Controleer de instellingen voor je antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht.

• Zorg ervoor dat de functie voor software-updates online kan gaan.
  • Zorg ervoor dat tools.google.com en dl.google.com niet worden geblokkeerd.

Je computer opnieuw opstarten

Mogelijk is de update niet voltooid op je computer. Start je computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

Controleren op malware

Ongewenste software kan voorkomen dat Chrome correct wordt geüpdatet.

Windows-computer

Met Chrome kun je verdachte of ongewenste programma's opsporen op je computer. Meer informatie over hoe je ongewenste programma's van je Windows-computer kunt verwijderen.

Mac-computer

Verwijder schadelijke software en andere programma's van je computer waarvan je je niet kunt herinneren dat je ze hebt geïnstalleerd.

1. Open de Finder op je Mac.
  2. Klik aan de linkerkant op Programma's.
  3. Zoek naar programma's die je niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als deze opties niet worden weergegeven, sleep je het pictogram van de map Programma's naar de prullenbak.
  4. Leeg de prullenbak wanneer je klaar bent.

Programma's die je kunt verwijderen

Hier zijn enkele veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze je instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken:

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Ervoor zorgen dat je voldoet aan de systeemvereisten

Chrome werkt niet met de volgende oudere platforms:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8

Gebruik een recent besturingssysteem om te zorgen dat je de nieuwste versies en functies van Chrome blijft ontvangen. Klik hieronder om meer informatie te bekijken over wat je computer nodig heeft voor Chrome.

Windows

Als je Chrome voor Windows wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2

Windows-fout 'Niet meer ondersteund' oplossen

Als je computer voldoet aan de bovenstaande Windows-systeemvereisten, maar Chrome niet wordt gestart of de foutmelding 'Deze computer ontvangt geen Google Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund' wordt weergegeven, moet je mogelijk instellen dat Chrome wordt uitgevoerd in de compatibiliteitsmodus van Windows.

De compatibiliteitsmodus uitschakelen:

1. Klik op je computer met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram.
  2. Klik op Eigenschappen en vervolgens Compatibiliteit.
  3. Verwijder het vinkje bij 'Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor'.
Mac

Als je Chrome voor Mac wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• OS X Yosemite 10.10 of hoger
Linux

Als je Chrome voor Linux wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.3 of hoger of Fedora Linux 24 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of bekijk informatie over het oplossen van installatieproblemen met Chrome.