Updateproblemen en mislukte updates voor Chrome verhelpen

Als u problemen ondervindt met het updaten van Chrome op uw computer, krijgt u mogelijk een van de volgende foutmeldingen te zien:

• Update mislukt: updates zijn uitgeschakeld door beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: downloaden is mislukt.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

U kunt de onderstaande oplossingen proberen.

1 Chrome sluiten en opnieuw starten

Kortdurende verbindingsproblemen kunnen ook invloed hebben op de updates. Als u het probleem wilt oplossen, kunt u de volgende stappen proberen op uw computer:

1. Sluit Google Chrome:

• Windows: druk op CTRL + SHIFT + Q.
    • Mac: druk op Command [ICON] + Q.
  2. Wacht enkele minuten en start Chrome opnieuw.

Controleren op malware

Ongewenste software kan de updatemogelijkheden van Chrome beïnvloeden Meer informatie over het oplossen van het probleem, afhankelijk van uw computer:

Windows-computer

Download de Chrome Cleanup Tool en voer deze uit. Dit is een app die uw computer doorzoekt op verdachte programma's en aanbiedt ze voor u te verwijderen.

Mac-computer

Verwijder schadelijke software en andere programma's van uw computer waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd.

1. Open Finder in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
  2. Klik op Programma's aan de linkerkant van het vak dat wordt weergegeven.
  3. Zoek naar programma's die u niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als deze opties niet worden weergegeven, sleept u het pictogram van de map Programma's naar de prullenbak.
  4. Leeg de prullenbak wanneer u klaar bent.

Programma's die u kunt verwijderen

Hier zijn enkele veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze uw instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken.

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Uw computer opnieuw opstarten

De update is mogelijk vastgelopen op uw computer. Start uw computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op uw computer ontbreken. Als u dit wilt oplossen, verwijdert u Chrome. Zorg dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet, download Chrome opnieuw via google.com/chrome en probeer de browser opnieuw te installeren.

Als u op uw computer deze stappen niet kunt voltooien, neemt u contact op met de persoon die de beheerdersrechten van uw computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of bekijk informatie over het oplossen van installatieproblemen met Chrome.

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.