Updateproblemen en mislukte updates voor Chrome verhelpen

Als u problemen ondervindt met het updaten van Chrome op uw computer, krijgt u mogelijk een van de volgende foutmeldingen te zien:

• Update mislukt: updates zijn uitgeschakeld door beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: downloaden is mislukt.
  • Deze computer ontvangt geen Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

U kunt de onderstaande oplossingen proberen.

Uw computer opnieuw opstarten

Mogelijk is de update niet voltooid op uw computer. Start uw computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

Controleren op malware

Ongewenste software kan de updatemogelijkheden van Chrome beïnvloeden. Meer informatie over het oplossen van het probleem, afhankelijk van uw computer:

Windows-computer

Download de Chrome Cleanup Tool en voer deze uit. Dit is een app die uw computer doorzoekt op verdachte programma's en aanbiedt ze voor u te verwijderen.

Mac-computer

Verwijder schadelijke software en andere programma's van uw computer waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd.

1. Open Finder in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
  2. Klik op Programma's aan de linkerkant van het vak dat wordt weergegeven.
  3. Zoek naar programma's die u niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als deze opties niet worden weergegeven, sleept u het pictogram van de map Programma's naar de prullenbak.
  4. Leeg de prullenbak wanneer u klaar bent.

Programma's die u kunt verwijderen

Hier zijn enkele veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze uw instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken.

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op uw computer ontbreken. Als u dit wilt oplossen, verwijdert u Chrome. Zorg dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet, download Chrome opnieuw via google.com/chrome en probeer de browser opnieuw te installeren.

Als u op uw computer deze stappen niet kunt voltooien, neemt u contact op met de persoon die de beheerdersrechten van uw computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Ervoor zorgen dat u voldoet aan de systeemvereisten

Chrome werkt niet met de volgende oudere platforms:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8

Gebruik een recent besturingssysteem om te zorgen dat u de nieuwste versies en functies van Chrome blijft ontvangen. Klik hieronder om te bekijken wat uw computer nodig heeft voor Chrome.

Windows
Als u Chrome voor Windows wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2
Mac

Als u Chrome voor Mac wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• OS X Mavericks 10.9 of hoger
Linux

Als u Chrome voor Linux wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.1 of hoger of Fedora Linux 21 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Chrome-waarschuwingsbalk in een moderne versie van Windows

U heeft mogelijk ingesteld dat Chrome wordt uitgevoerd in de compatibiliteitsmodus van Windows. Als u een compatibel besturingssysteem gebruikt en de foutmelding 'Deze computer ontvangt geen Google Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund' nog steeds wordt weergegeven of Chrome niet correct wordt gestart, schakelt u de compatibiliteitsmodus uit.

1. Klik op uw computer met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram.
  2. Klik op Eigenschappen en vervolgens Compatibiliteit.
  3. Zorg ervoor dat het selectievakje naast 'Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor' niet is aangevinkt.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of bekijk informatie over het oplossen van installatieproblemen met Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.