'De updateserver is niet beschikbaar'

In het vak 'Over Google Chrome' van Google Chrome ziet u mogelijk een foutmelding wanneer u kijkt of er updates zijn. Maak een notitie van de foutmelding (of het ontbreken daarvan) en klik op de bijbehorende onderstaande link voor meer informatie:

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 1)

Fout 1 betekent dat Google Chrome niet kan worden bijgewerkt in de huidige directory.

Controleer eerst welke versie van Google Chrome u gebruikt door het versienummer in het vak Over Google Chrome te bekijken.

Als in het vak alleen 'Google Chrome' vermeld staat, is de upgrade waarschijnlijk mislukt doordat de bestanden van Google Chrome verplaatst zijn uit hun standaardinstallatielocatie. Deze configuratie wordt niet ondersteund voor updates. Als u de bestanden terugzet op de oorspronkelijke locatie, moet dit probleem zijn opgelost. Als u de bestanden niet heeft verplaatst, kunt u het probleem mogelijk oplossen door Google Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren.

Als in het vak iets anders staat dan 'Google Chrome' (bijvoorbeeld 'Chromium'), is deze fout te verwachten. Updates worden alleen ondersteund voor Google Chrome. U kunt Google Chrome downloaden via http://www.google.com/chrome

Chromium is wat u krijgt als u de broncode downloadt en de browser zelf compileert of als u een exemplaar kopieert van iemand die het vanaf de broncode heeft gecompileerd.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 3)

Fout 3 betekent dat de communicatie met Google Update is mislukt.

• Controleer of u Vista/Windows 7 en gebruikt en Google Chrome heeft ingesteld om altijd als administrator te worden uitgevoerd.

Dit is een bekend probleem met de functie voor automatisch bijwerken dat kan worden vermeden door Google Chrome als een gewone gebruiker uit te voeren. Houd er daarnaast rekening mee dat we om veiligheidsredenen afraden om de rechten van Google Chrome te verhogen naar administrator.

• U kunt ook Google Chrome opnieuw proberen te installeren via een alternatief installatieprogramma.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 4)

Als Fout 4 nog steeds optreedt, kunt u de details opgeven in ons helpforum.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 7)

Fout 7 betekent dat de update wel is gedownload, maar niet correct kon worden geïnstalleerd.

Probeer uw computer opnieuw op te starten. Controleer vervolgens in Windows Taakbeheer of GoogleUpdate.exe of GoogleUpdateOnDemand.exe in de lijst met processen wordt weergegeven. Als dat het geval is, kunt u opnieuw proberen om de applicatie via de browser bij te werken. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u Google Chrome opnieuw installeren via http://www.google.com/chrome

Als het probleem daarmee nog niet is opgelost, kunt u ons helpen de oorzaak te vinden door het probleem te melden.

De controle op updates wordt niet voltooid

Als het bericht 'Controleren op updates' en een pictogram dat niet ophoudt met draaien worden weergegeven, betekent dit dat Google Update niet kan communiceren met Google Chrome. Controleer of u de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt. U vindt deze op http://www.google.com/chrome

Ik zie geen enkele fout- of statusmelding

Als u het vak Info opent en er onder in dit vak geen statusmelding wordt weergegeven (zoals 'Controleren op updates'), betekent dit dat het op verzoek bijwerken van het programma is uitgeschakeld.

Controleer of u de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt. U vindt deze op http://www.google.com/chrome

Als u Vista gebruikt, moet u aan een van de onderstaande voorwaarden voldoen:

• Windows Vista SP1 (of nieuwer) geïnstalleerd
  • Gebruikersaccountbeheer ingeschakeld