Updateproblemen en mislukte updates voor Chrome verhelpen

Als u problemen ondervindt met het updaten van Chrome op uw computer, krijgt u mogelijk een van de volgende foutmeldingen te zien:

• Update mislukt: updates zijn uitgeschakeld door beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3 of 11) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4 of 10) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7 of 12) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: downloaden is mislukt.
  • Deze computer ontvangt geen Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund.
  • Google Chrome kan zichzelf mogelijk niet geüpdatet houden.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

U kunt de onderstaande oplossingen proberen.

Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op uw computer ontbreken. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Verwijder Chrome.
  2. Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de systeemvereisten.
  3. Download Chrome opnieuw en probeer de browser opnieuw te installeren. Als de fout blijft optreden:

Als u op uw computer deze stappen niet kunt voltooien, neemt u contact op met de persoon die de beheerdersrechten voor uw computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Instellingen voor antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht controleren

Controleer de instellingen voor uw antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht.

• Zorg ervoor dat de functie voor software-updates online kan gaan.
  • Zorg ervoor dat tools.google.com en dl.google.com niet worden geblokkeerd.

Uw computer opnieuw opstarten

Mogelijk is de update niet voltooid op uw computer. Start uw computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

Controleren op malware

Ongewenste software kan voorkomen dat Chrome correct wordt geüpdatet.

Windows-computer

Download de Chrome Cleanup Tool en voer deze uit. Dit is een app die uw computer doorzoekt op verdachte programma's en aanbiedt ze voor u te verwijderen.

Mac-computer

Verwijder schadelijke software en andere programma's van uw computer waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd.

1. Open de Finder op uw Mac.
  2. Klik aan de linkerkant op Programma's.
  3. Zoek naar programma's die u niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als deze opties niet worden weergegeven, sleept u het pictogram van de map Programma's naar de prullenbak.
  4. Leeg de prullenbak wanneer u klaar bent.

Programma's die u kunt verwijderen

Hier zijn enkele veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze uw instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken:

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Ervoor zorgen dat u voldoet aan de systeemvereisten

Chrome werkt niet met de volgende oudere platforms:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8

Gebruik een recent besturingssysteem om te zorgen dat u de nieuwste versies en functies van Chrome blijft ontvangen. Klik hieronder om meer informatie te bekijken over wat uw computer nodig heeft voor Chrome.

Windows

Als u Chrome voor Windows wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2

Windows-fout 'Niet meer ondersteund' oplossen

Als uw computer voldoet aan de bovenstaande Windows-systeemvereisten, maar Chrome niet wordt gestart of de foutmelding 'Deze computer ontvangt geen Google Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund' wordt weergegeven, moet u mogelijk instellen dat Chrome wordt uitgevoerd in de compatibiliteitsmodus van Windows.

De compatibiliteitsmodus uitschakelen:

1. Klik op uw computer met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram.
  2. Klik op Eigenschappen en vervolgens Compatibiliteit.
  3. Verwijder het vinkje bij 'Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor'.
Mac

Als u Chrome voor Mac wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• OS X Mavericks 10.9 of hoger
Linux

Als u Chrome voor Linux wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.3 of hoger of Fedora Linux 24 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of bekijk informatie over het oplossen van installatieproblemen met Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.