Mislukte Chrome-updates en updateproblemen oplossen

Als u problemen ondervindt met het updaten van Chrome op uw computer, kan een van de volgende foutmeldingen worden weergegeven:

• Update mislukt: updates zijn uitgeschakeld door beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7) er is een fout opgetreden bij het controleren op updates: downloaden is mislukt.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

U kunt de onderstaande oplossingen proberen.

1 Chrome sluiten en opnieuw starten

Kortdurende verbindingsproblemen kunnen ook invloed hebben op de updates. Als u het probleem wilt oplossen, kunt u de volgende stappen proberen op uw computer:

1. Google Chrome sluiten:

• Windows: druk op CTRL + SHIFT + Q.
    • Mac: Druk op Command [ICON] + Q.
  2. Open na een paar minuten Chrome opnieuw.

2 Controleer op malware

Ongewenste software kan de updatemogelijkheden van Chrome beïnvloeden. Meer informatie over het oplossen van het probleem, afhankelijk van uw computer:

Windows-computer

Download de Chrome Cleanup Tool en voer deze uit. Dit is een app die uw computer doorzoekt op verdachte programma's en aanbiedt ze voor u te verwijderen.

Mac-computer

Verwijder schadelijke software en andere programma's van uw computer waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd.

1. Open Finder in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
  2. Klik op Programma's aan de linkerkant van het vak dat wordt weergegeven.
  3. Zoek naar programma's die u niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als deze opties niet worden weergegeven, sleept u het pictogram van de map Programma's naar de Prullenmand.
  4. Leeg uw prullenbak wanneer u klaar bent.

Programma's die u kunt verwijderen: hier zijn enkele veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze uw instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken.

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • Clikug
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • ShopperZ
  • Dealply

3 Uw computer opnieuw starten

De update is mogelijk gestopt op uw computer. Start uw computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

4 Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op uw computer ontbreken. Als u dit wilt oplossen, verwijdert u Chrome. Zorg dat uw computer over de benodigde systeemvereisten beschikt en download Chrome opnieuw via google.com/chrome en probeer de browser opnieuw te installeren.

Als u op uw computer deze stappen niet kunt voltooien, neemt u contact op met de persoon die de beheerdersrechten van uw computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome.