Kan Chrome niet updaten: 'De updateserver is niet beschikbaar'

Als u problemen ondervindt met het updaten van Google Chrome, gaat u naar de pagina 'Over Google Chrome' om te controleren of er een foutbericht wordt weergegeven. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik in de rechterbovenhoek van Chrome op het Chrome-menu Chrome Menu.
  2. Selecteer Over Google Chrome.
Als er een foutbericht op de pagina 'Over Google Chrome' wordt weergegeven, klikt u op de bijbehorende link voor meer informatie:

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 1)

Fout 1 betekent dat Google Chrome niet kan worden geüpgraded in de huidige directory.

Controleer eerst welke versie van Google Chrome u gebruikt door het versienummer in het vak Over Google Chrome te bekijken.

Als in het vak alleen 'Google Chrome' vermeld staat, is de upgrade waarschijnlijk mislukt doordat de bestanden van Google Chrome verplaatst zijn uit hun standaardinstallatielocatie. Deze configuratie wordt niet ondersteund voor updates. Als u de bestanden terugzet op de oorspronkelijke locatie, moet dit probleem zijn opgelost. Als u de bestanden niet heeft verplaatst, kunt u Google Chrome verwijderen en opnieuw installeren en het probleem mogelijk zo oplossen.

Als in het vak iets anders staat dan 'Google Chrome' (bijvoorbeeld 'Chromium'), is deze fout te verwachten. Updates worden alleen ondersteund voor Google Chrome. U kunt Google Chrome downloaden via www.google.com/chrome

Chromium is wat u krijgt als u de broncode downloadt en de browser zelf compileert of als u een exemplaar kopieert van iemand die het vanaf de broncode heeft gecompileerd.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 3)

Fout 3 betekent dat de communicatie met Google Update is mislukt.

• Controleer of u Vista/Windows 7 en gebruikt en Google Chrome heeft ingesteld om altijd als administrator te worden uitgevoerd.

Dit is een bekend probleem met de functie voor automatisch bijwerken dat kan worden vermeden door Google Chrome als een gewone gebruiker uit te voeren. Houd er daarnaast rekening mee dat we om veiligheidsredenen afraden om de rechten van Google Chrome te verhogen naar administrator.

• U kunt ook Google Chrome opnieuw proberen te installeren via een alternatief installatieprogramma.
De updateserver is niet beschikbaar (fout: 7)

Fout 7 betekent dat de update wel is gedownload, maar niet correct kon worden geïnstalleerd.

Probeer uw computer opnieuw op te starten. Controleer vervolgens in Windows Taakbeheer of GoogleUpdate.exe of GoogleUpdateOnDemand.exe in de lijst met processen wordt weergegeven. Als dat het geval is, kunt u opnieuw proberen om de applicatie via de browser bij te werken. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u Google Chrome opnieuw installeren via http://www.google.com/chrome

Als het probleem vervolgens nog steeds niet is opgelost, verzoeken we u ons te helpen met het onderzoek door het probleem te melden op het Helpforum van Chrome.

De controle op updates wordt niet voltooid

Als het bericht 'Controleren op updates' en een pictogram dat niet ophoudt met draaien worden weergegeven, betekent dit dat Google Update niet kan communiceren met Google Chrome. Zorg dat u de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt. Deze is beschikbaar op www.google.com/chrome.

Ik zie geen enkele fout- of statusmelding

Als u het vak Over opent en er onder aan het vak geen statusbericht wordt weergegeven (zoals 'Controleren op updates'), betekent dit dat de functie voor on-demand updates is uitgeschakeld.

Zorg dat u de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt. Deze is beschikbaar op www.google.com/chrome

Als u Vista gebruikt, moet u aan een van de onderstaande voorwaarden voldoen:

• Windows Vista SP1 (of nieuwer) geïnstalleerd
  • Gebruikersaccountbeheer ingeschakeld