Chrome-updateproblemen oplossen

Als je problemen ondervindt met het updaten van Chrome op je computer, zie je misschien een van de volgende foutmeldingen:

• Update mislukt: updates zijn uitgezet door de beheerder.
  • Update mislukt (fout: 3 of 11) Er is een fout opgetreden bij het zoeken naar updates: updateserver niet beschikbaar.
  • Update mislukt (fout: 4 of 10) Er is een fout opgetreden bij het zoeken naar updates: het starten van de updatecontrole is mislukt.
  • Update mislukt (fout: 7 of 12) Er is een fout opgetreden bij het zoeken naar updates: downloaden is mislukt.
  • Deze computer ontvangt geen Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund.
  • Google Chrome kan zichzelf mogelijk niet updaten.
  • Andere fouten met 'Update mislukt'.

Je kunt de onderstaande oplossingen proberen.

Chrome opnieuw downloaden

Het kan zijn dat sommige bestanden op je computer ontbreken. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Verwijder Chrome.
  2. Zorg ervoor dat je computer voldoet aan de systeemvereisten.
  3. Download Chrome opnieuw en probeer de browser opnieuw te installeren. Als de fout blijft optreden:

Als je op je computer deze stappen niet kunt afronden, neem je contact op met de persoon die de beheerdersrechten voor je computer heeft om de Chrome-update af te ronden.

Instellingen voor antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht checken

Check de instellingen voor je antivirus- of firewallsoftware of ouderlijk toezicht.

• Zorg ervoor dat de functie voor software-updates online kan gaan.
  • Zorg ervoor dat tools.google.com en dl.google.com niet worden geblokkeerd.

Je computer opnieuw opstarten

Misschien is de update niet afgerond op je computer. Start je computer opnieuw op en update Chrome opnieuw.

Checken op malware

Ongewenste software kan voorkomen dat Chrome correct wordt geüpdatet.

Mac-computer

Verwijder van je computer alle schadelijke software en andere programma's waarvan je je niet kunt herinneren dat je ze hebt geïnstalleerd.

1. Open de Finder op je Mac.
  2. Klik links op Apps.
  3. Zoek naar programma's die je niet herkent en voer een van de volgende acties uit:
    • Dubbelklik op Verwijder of Verwijderprogramma en volg de stappen op het scherm.
    • Als je deze opties niet ziet, sleep je het icoon van de map Apps naar de prullenbak.
  4. Leeg de prullenbak als je klaar bent.

Programma's die je kunt verwijderen

Hier zijn een paar veelgebruikte programma's waarvan bekend is dat deze je instellingen kunnen wijzigen en problemen kunnen veroorzaken:

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Ervoor zorgen dat je voldoet aan de systeemvereisten

Chrome werkt niet met de volgende oudere platforms:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7, 8 en 8.1
  • macOS 10.12–10.14

Gebruik een recent besturingssysteem om te zorgen dat je de nieuwste versies en functies van Chrome blijft ontvangen. Klik hieronder om te ontdekken wat je computer nodig heeft voor Chrome.

Windows

Als je Chrome voor Windows wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Windows 10 en hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE3

Windows-fout 'Niet meer ondersteund' oplossen

Als je computer voldoet aan de bovenstaande Windows-systeemvereisten, maar Chrome niet wordt gestart of je een foutmelding krijgt over een niet-ondersteunde versie van Windows, wordt Chrome mogelijk uitgevoerd in de compatibiliteitsmodus van Windows. De compatibiliteitsmodus wordt niet ondersteund in Chrome.

Zo zet je de compatibiliteitsmodus uit:

1. Klik op je computer met de rechtermuisknop op het Chrome-icoon.
  2. Klik op Eigenschappen en dan Compatibiliteit.
  3. Vink het selectievakje 'Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor' uit.
Mac

Als je Chrome voor Mac wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• macOS Catalina 10.15 en hoger
Linux

Als je Chrome voor Linux wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 18.04 of hoger, Debian 10 of hoger, openSUSE 15.2 of hoger of Fedora Linux 32 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE3

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of ontdek meer informatie over het oplossen van installatieproblemen met Chrome.