Chrome-päivitysongelmien korjaaminen ja epäonnistuneet päivitykset

Jos sinulla on ongelmia Chromen päivittämisessä, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Päivitys epäonnistui: Järjestelmänvalvoja on poistanut päivitykset käytöstä.
  • Päivitys epäonnistui (virhe 3 tai 11): Virhe tarkistettaessa päivityksiä: päivityspalvelin ei ole käytettävissä.
  • Päivitys epäonnistui (virhe 4 tai 10): Virhe tarkistettaessa päivityksiä: päivitystarkistuksen käynnistäminen epäonnistui.
  • Päivitys epäonnistui (virhe 7 tai 12): Virhe tarkistettaessa päivityksiä: lataus epäonnistui.
  • Tämän tietokoneen Chromea ei enää päivitetä, koska Windows XP:tä ja Windows Vistaa ei enää tueta.
  • Google Chrome ei välttämättä pysty päivittämään itseään.
  • Muu virheilmoitus, joka kertoo päivityksen epäonnistuneen.

Kokeile alla olevia korjausehdotuksia.

Chromen lataaminen uudelleen

Tietokoneeltasi saattaa puuttua joitakin tiedostoja. Korjaa ongelma seuraavasti:

1. Poista Chrome.
  2. Varmista, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset.
  3. Lataa Chrome uudelleen ja yritä asennusta uudelleen. Jos virhe tulee näkyviin yhä uudelleen, tee näin:

Jos tietokoneesi ei anna sinun suorittaa näitä vaiheita loppuun, ota yhteyttä tietokoneesi järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä auttamaan Chromen päivittämisessä.

Virustorjuntaohjelman, palomuurin ja lapsilukon asetusten tarkistaminen

Tarkista virustorjuntaohjelman, palomuurin ja lapsilukko-ohjelmiston asetukset.

• Varmista, että ohjelmistopäivitysten internetyhteyttä ei ole estetty.
  • Varmista, että osoitteita tools.google.com ja dl.google.com ei ole estetty.

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

Päivitys ei ehkä ole valmistunut tietokoneellasi. Yritä käynnistää tietokoneesi uudelleen ja päivittää Chrome sitten uudelleen.

Haittaohjelmien tarkistus

Ei-toivotut ohjelmistot saattavat estää Chromea päivittymästä oikein.

Mac-tietokone

Poista haitalliset ohjelmistot ja tietokoneellasi olevat ohjelmat, joita et muista asentaneesi.

1. Avaa Mac-tietokoneella Finder.
  2. Valitse vasemmalta Sovellukset.
  3. Etsi ohjelmia, joita et tunnista. Tee sitten jompikumpi seuraavista:
    • Kaksoisklikkaa Poista tai Poisto, ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
    • Jos et näe näitä vaihtoehtoja, vedä kuvake Sovellukset-kansiosta roskakoriin.
  4. Kun olet valmis, tyhjennä roskakori.

Poistettavia ohjelmia

Tässä on joitakin yleisiä ohjelmia, joiden tiedetään mahdollisesti muuttavan asetuksiasi ja aiheuttavan ongelmia:

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Järjestelmävaatimusten tarkistaminen

Chrome ei toimi näillä vanhoilla alustoilla:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7, 8 ja 8.1
  • macOS 10.12–10.14

Käytä uudempaa käyttöjärjestelmää, jotta saat varmasti Chromen uusimmat versiot ja ominaisuudet. Lue lisätietoja Chromen järjestelmävaatimuksista klikkaamalla seuraavia linkkejä.

Windows

Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:

• Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE3-yhteensopiva suoritin

Windowsin Ei enää tueta ‑virheen korjaaminen

Jos tietokoneesi täyttää yllä mainitut Windows-järjestelmävaatimukset, mutta Chrome ei käynnisty tai näet virheilmoituksen Windowsin ei-tuetusta versiosta, Chrome saattaa olla Windowsin yhteensopivuustilassa. Chrome ei tue yhteensopivuustilaa.

Yhteensopivuustilan käytöstä poistaminen:

1. Klikkaa Chromen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Ominaisuudet ja sitten Yhteensopivuus.
  3. Poista Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa ‑valintaruudun valinta.
Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• macOS Catalina 10.15 tai uudempi
Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 18.04+, Debian 10+, openSUSE 15.2+ tai Fedora Linux 32+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE3-yhteensopiva suoritin

Eikö ongelma ratkennut? Saat lisää neuvoja Chromen ohjefoorumista. Voit myös katsoa, miten  asennusongelmia korjataan.