Chrome-päivitysongelmien korjaaminen ja epäonnistuneet päivitykset

Jos sinulla on ongelmia Chromen päivittämisessä, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Päivitys epäonnistui: Järjestelmänvalvoja on estänyt päivitykset.
  • Päivitys epäonnistui (virhe: 3) Virhe tarkistettaessa päivityksiä: päivityspalvelin ei ole käytettävissä.
  • Päivitys epäonnistui (virhe: 4) Virhe tarkistettaessa päivityksiä: päivitystarkistuksen käynnistäminen epäonnistui.
  • Päivitys epäonnistui (virhe: 7) Virhe tarkistettaessa päivityksiä: lataus epäonnistui.
  • Tämän tietokoneen Chromea ei enää päivitetä, koska Windows XP:tä ja Windows Vistaa ei enää tueta.
  • Muu virheilmoitus, joka kertoo päivityksen epäonnistuneen.

Kokeile alla olevia korjausehdotuksia.

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

Päivitys on saattanut pysähtyä tietokoneellasi. Yritä käynnistää tietokoneesi uudelleen ja päivittää Chrome sitten uudelleen.

Haittaohjelmien tarkistus

Ei-toivotut ohjelmistot voivat vaikuttaa Chromen päivittämiseen. Tutustu tietokonekohtaisiin korjausohjeisiin:

Windows-tietokone

Lataa ja käynnistä Chrome Cleanup Tool. Se on sovellus, joka etsii tietokoneelta epäilyttäviä ohjelmia ja tarjoutuu poistamaan ne.

Mac-tietokone

Poista haitalliset ohjelmistot ja tietokoneellasi olevat ohjelmat, joita et muista asentaneesi.

1. Avaa Finder näytön vasemmasta alakulmasta.
  2. Klikkaa avautuvan ruudun vasemmassa reunassa Sovellukset.
  3. Etsi ohjelmia, joita et tunnista. Tee sitten jompikumpi seuraavista:
    • Kaksoisklikkaa Poista tai Poisto ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.
    • Jos et näe näitä vaihtoehtoja, vedä kuvake Sovellukset-kansiosta roskakoriin.
  4. Kun olet valmis, tyhjennä roskakori.

Poistettavia ohjelmia

Tässä on joitakin yleisiä ohjelmia, jotka voivat tunnetusti muuttaa asetuksiasi ja aiheuttaa ongelmia.

• BrowseFox
  • PullUpdate
  • Vitruvian
  • V-Bates
  • SearchProtect
  • SupTab
  • MySearchDial
  • SaveSense
  • Price Meter
  • Mail.ru Sputnik/Guard
  • Conduit Toolbars, Community Alerts & ValueApps
  • Wajam
  • Multiplug
  • Shopper Pro
  • Stormwatch
  • SmartBar
  • Dealply
  • SmartWeb
  • MySearch123
  • AdPea
  • Etranslator
  • CouponMarvel
  • PriceFountain
  • Techsnab
  • Colisi
  • BrApp
  • LuckyTab
  • OneCall
  • Crossrider
  • Eorezo
  • Consumer Input
  • Content Defender
  • Movie Dea

Chromen lataaminen uudelleen

Tietokoneeltasi saattaa puuttua joitakin tiedostoja. Aloita ongelman korjaaminen poistamalla Chrome. Varmista, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset, lataa Chrome uudelleen osoitteesta google.com/chrome ja yritä sitten asentaa Chrome uudelleen.

Jos tietokoneesi ei anna sinun suorittaa näitä vaiheita loppuun, ota yhteyttä tietokoneesi järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä auttamaan Chromen päivittämisessä.

Järjestelmävaatimusten tarkistaminen

Chrome ei enää tue käyttöympäristöjä, joita Microsoft ja Apple eivät tue aktiivisesti. Niihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Mac OS X 10.6, 10.7 ja 10.8.

Suosittelemme ottamaan käyttöön uudemman käyttöjärjestelmän, jotta voit käyttää Chromen uusimpia versioita ja ominaisuuksia. Lue lisätietoja Chromen järjestelmävaatimuksista.

Windows
Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin
Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• OS X Mavericks 10.9 tai uudempi

Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ tai Fedora Linux 21+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin

Näen varoituksen, vaikka käytössäni on nykyaikainen Windows

Chrome on ehkä määritetty toimimaan Windowsin yhteensopivuustilassa. Jos käytät yhteensopivaa käyttöjärjestelmää, mutta Chrome ei käynnisty oikein tai näet ilmoituksen ”Tämän tietokoneen Google Chromea ei enää päivitetä, koska Windows XP:tä ja Windows Vistaa ei enää tueta”, poista yhteensopivuustila käytöstä.

1. Klikkaa Chromen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Ominaisuudet > Yhteensopivuus.
  3. Varmista, että Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa ‑ruutu ei ole valittuna.

Eikö ongelma ratkennut? Saat lisää neuvoja Chromen ohjekeskusteluryhmästä. Voit myös korjata ongelmia asentamalla Chromen.