Anpassa sidan Ny flik i Chrome

Beroende på vilken sökmotor du använder som standard är det möjligt att du kan styra vad som visas under sökrutan på sidan Ny flik.

På datorn kan du anpassa

• temat med en bild och färg
  • innehållet som visas.

Du kan anpassa sidan Ny flik genom att logga in på ditt Google-konto och använda Google som standardsökmotor.

Anpassa sidan Ny flik

När du öppnar en ny flik visas ikoner för webbplatser du besöker ofta under sökrutan. Om det är första gången du använder Chrome visas några populära webbplatser.
  • Tryck på ikonen för den webbplats du vill besöka.
  • Om du vill ta bort en webbplats trycker du länge på dess ikon. Tryck sedan på Ta bort.

Hantera artikelförslag

När du öppnar en ny flik kan det visas förslag på artiklar i Förslag. Om du är inloggad i Chrome med ditt Google-konto baseras artikelförslag på din senaste webb- och appaktivitet och dina interaktioner med artikelförslag, till exempel om du trycker på eller scrollar förbi en artikel, beroende på dina inställningar.

Tips!

• Om du anger att du inte är intresserad av ett ämne eller en utgivare får du inte fler förslag inom det ämnet eller från den utgivaren.
  • Du kan se de senaste artiklarna i avsnittet Följer på din iPhone eller iPad genom att följa webbplatser och sökningar manuellt.
Hantera innehåll i Förslag
Du kan hantera vilken aktivitet som används för att anpassa Förslag:
  • Sluta få förslag utifrån ny aktivitet:
    1. Tryck på Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Aktivitet.
    2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Aktivitetsinställningar.
    3. Inaktivera Webb- och appaktivitet.
  • Radera efter artikel: Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du granska och radera aktivitetsflödet i Förslag i Min aktivitet.
  • Hämta de senaste artiklarna: Dra nedåt från skärmens överkant i flödet i Förslag för att uppdatera och se det uppdaterade innehållet.
Aktivera eller inaktivera artiklar i Förslag
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Inställningar bredvid Förslag följt av Inaktivera eller Aktivera.
Hantera intressen i förhållande till artikelförslag
Obs! Du måste vara inloggad i Chrome med ditt Google-konto för att använda de här funktionerna.
  • Om du vill hantera intressen i förhållande till alla artikelförslag trycker du på Inställningar följt av Hantera följt av Intressen.
  • Om du vill ge Chrome mer information om dina intressen trycker du på Mer Ordna bredvid en artikel i Förslag följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Visa inte innehåll från [utgivare].
Hantera specifika artiklar

Så här tar du bort en artikel:

1. Tryck på Mer Mer nere till höger i artikeln.
  2. Tryck på Dölj detta .

Så här sparar du en artikel som du vill läsa senare:

1. Tryck länge på artikeln eller tryck på Mer Mer.
  2. Tryck på Lägg till i läslistan .

Så här öppnar du en artikel på en ny flik:

1. Tryck länge på artikeln eller tryck på Mer Mer.
  2. Tryck på Öppna i ny flik.

Så här förhandsgranskar du en artikel:

1. Tryck länge på artikeln.
  2. Tryck på förhandsgranskningen av artikeln om du vill öppna den.

Så här inaktiverar du förhandsgranskning av länkar:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Leta reda på och välj Innehållsinställningar.
  4. Inaktivera Visa förhandsgranskning av länkar.
Dölja eller visa artiklar på ett annat språk

Så här döljer du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en ny flik.
  3. Titta efter Förslag.
  4. Tryck på Mer Mer nere till höger på en artikel följt av Visa inte artiklar på [språk].
    • För att få de uppdaterade artiklarna drar du nedåt för att uppdatera.

Tips! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig för alla artiklar.

Så här visar du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en ny flik.
  3. Titta efter Förslag.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Dold.
  5. Sluta dölja språket du vill få tillbaka under TYPER AV INFORMATION.
Följa och sluta följa webbplatserna i avsnittet Följer

Om du använder Google som standardsökmotor kan du följa och hantera webbplatser och sökningar. Så här följer du en webbplats:

1. Navigera till den webbplats du vill följa.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Följ.

Så här följer du en sökning:

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Sök efter ett intresse i adressfältet.
  3. Tryck på Följ eller Följ den här sökningen.

Så här kan du se och hantera webbplatser och sökningar du följer på ett och samma ställe:

1. Tryck på Mer Mer bredvid Följer följt av Hantera följt av Intressen.
  2. Välj en webbplats eller sökning som du vill sluta följa.
  3. Tryck på Följer.