De pagina Nieuw tabblad personaliseren in Chrome

Je kunt bepalen wat er onder het zoekvak op de pagina Nieuw tabblad te zien is.

Op je computer kun je het volgende aanpassen:

• Het kleurenthema
  • De content die er te zien is

Als je de pagina Nieuw tabblad wilt aanpassen, moet je zijn ingelogd op je Google-account.

De pagina Nieuw tabblad aanpassen

Als je een nieuw tabblad opent, vind je onder het zoekvak websites die je vaak bezoekt of snelkoppelingen naar websites die je hebt gekozen.

Zo kun je schakelen tussen snelkoppelingen of je meest bezochte websites:
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsonder op de pagina Nieuw tabblad op Chrome aanpassen  en dan Snelkoppelingen.
  3. Selecteer Mijn snelkoppelingen of Meest bezochte sites.
  4. Zet Snelkoppelingen verbergen aan om snelkoppelingen te verbergen.
  5. Klik op Klaar.
Zo verwijder of bewerk je een site:
  1. Wijs het icoon aan.
  2. Klik rechtsboven in het icoon op Meer Meer.
  3. Selecteer Snelkoppeling bewerken of Verwijderen.

Een aangepaste achtergrondafbeelding toevoegen

Je kunt een foto uploaden en deze als achtergrond gebruiken in Chrome.

1. Klik rechtsonder op de pagina Nieuw tabblad op Chrome aanpassen  en dan Achtergrond.
  2. Klik op Uploaden via apparaat om een foto te uploaden.
Tip: Als je de achtergrond dagelijks wilt wijzigen, klik je op een collectie en selecteer je de optie Dagelijks vernieuwen.

De kleur van je browser wijzigen

1. Klik rechtsonder op de pagina Nieuw tabblad op Chrome aanpassen  en dan Kleur en thema.
  2. Selecteer een kleur.
  3. Klik op Klaar.

Chrome-kaarten gebruiken op de pagina Nieuw tabblad

Chrome beheert content waarin je misschien bent geïnteresseerd op basis van je eerdere activiteit. Je kaarten zijn alleen zichtbaar op de pagina Nieuw tabblad als je bent ingelogd op je Google-account. Als je op een item op een kaart klikt, wordt de content op hetzelfde tabblad geopend.

Met Chrome-kaarten kun je het volgende:

• Je kaarten bekijken.
  • De content van een kaart sluiten of een kaart aan- of uitzetten.
  • Door je kaarten klikken om gepersonaliseerde sites en content te vinden.

Kaarten aan- of uitzetten

1. Klik onderaan de pagina Nieuw tabblad op Aanpassen .
  2. Klik op Kaarten en dan Kaarten aanpassen.
  3. Selecteer de kaarten die je wilt tonen of verbergen.

Receptenkaarten gebruiken in Chrome

Als je op Google naar recepten zoekt, komen recepten die je onlangs hebt bekeken onder je snelkoppelingen op de pagina Nieuw tabblad te staan. Je ziet ook aanbevolen recepten op basis van je browsegeschiedenis.

Recepten verbergen op de pagina Nieuw tabblad

1. Open Chrome Chrome.
  2. Open een nieuw tabblad als dat niet automatisch gebeurt.
  3. Klik rechtsboven op de kaart Recepten op Meer Meer.
  4. Selecteer een optie:
    • Selecteer Deze receptideeën verbergen als je de kaart Recepten wilt sluiten totdat je browse-activiteit nieuwe kaarten activeert.
    •  Selecteer Receptideeën niet bekijken als je de kaart Recepten wilt uitzetten.

Aan de slag met je winkelwagens in Chrome

Als je artikelen toevoegt aan de winkelwagen van een verkoper maar het afrekenen niet afrondt, kun je een link naar de winkelwagen krijgen op de pagina Nieuw tabblad.

Belangrijk: Winkelwagens zijn 14 dagen lang zichtbaar in Chrome of totdat je afrekent.

Kortingen krijgen voor artikelen in je winkelwagens

Soms bieden verkopers kortingen aan in je winkelwagen. Zo sta je deze kortingen toe:

1. Klik op Kortingen zoeken als Google je om toestemming vraagt.
  2. Kijk of bovenaan een winkelwagen een kortingsbadge wordt getoond.
  3. Klik op de badge om naar de site van de verkoper te gaan.
  4. De korting wordt automatisch toegepast op je aankoop.
    • Als de korting niet automatisch wordt toegepast, kopieer en plak je de kortingscode handmatig.

Specifieke verkopers verbergen

1. Open een nieuw tabblad of venster in Chrome Chrome.
  2. Zoek in het midden van het scherm onder je bookmarks de verkoper die je wilt verbergen.
  3. Klik rechtsboven in de winkelwagen die je wilt verbergen op Meer .
  4. Selecteer een optie:
    • Selecteer [Naam verkoper] verbergen als je de winkel wilt verbergen totdat je de inhoud van de winkelwagen wijzigt.
    • Selecteer [Naam verkoper] nooit tonen als je de winkel definitief wilt verbergen.

Je winkelwagens verbergen

1. Open een nieuw tabblad of venster in Chrome Chrome.
  2. Klik in het midden van het scherm rechtsboven Je winkelwagens op Meer .
  3. Selecteer een optie:
    • Selecteer Deze winkelwagens verbergen als je je winkelwagens wilt verbergen totdat je een wijziging aanbrengt.
    • Selecteer Winkelwagens nooit laten zien als je je winkelwagens wilt uitzetten.

De Drive-prioriteitskaart gebruiken in Chrome

Op sommige beheerde apparaten maakt Chrome snelkoppelingen naar Drive-bestanden die je misschien nodig hebt en voegt deze automatisch toe aan de pagina Nieuw tabblad. De Drive-prioriteitskaart wordt om verschillende redenen op de pagina Nieuw tabblad getoond. In de volgende situaties kunnen bestanden prioriteit krijgen en worden getoond:

• Iemand plaatst een nieuwe reactie op een bestand.
  • Het bestand is een bijlage bij je volgende vergadering.

Op de Drive-prioriteitskaart zie je 3 bestanden tegelijk. Deze kaart staat onder je websnelkoppelingen.

Als je een desktop gebruikt, zie je de Drive-prioriteitskaart niet.

De Drive-prioriteitskaart verbergen op de pagina Nieuw tabblad

1. Open Chrome Chrome.
  2. Open een nieuw tabblad als dat niet automatisch gebeurt.
  3. Klik rechtsboven op de Drive-prioriteitskaart op Meer Meer.
  4. Selecteer een optie:
    • Selecteer Voorlopig verbergen om de content van de Drive-kaart te sluiten.
    • Selecteer Google Drive-bestanden nooit tonen als je de Drive-kaart wilt uitzetten.