Plug-in voor Adobe Flash Player

Adobe Flash Player is rechtstreeks geïntegreerd met Google Chrome en is standaard ingeschakeld. Updates die beschikbaar zijn voor Adobe Flash Player, worden automatisch opgenomen in de systeemupdates voor Chrome.

Als u Adobe Flash Player in andere browsers wilt gebruiken, moet u Adobe Flash Player afzonderlijk downloaden voor die browsers.

Adobe Flash Player in- of uitschakelen

Deze instructies zijn van toepassing op Google Chrome voor Windows, Mac, Linux en Chrome OS.

1. Typ chrome:plugins in de adresbalk om de pagina Plug-ins te openen.
  2. Op de pagina 'Plug-ins' gaat u naar de vermelding 'Flash'.
    • Klik op de link Inschakelen onder de naam om Adobe Flash Player in te schakelen.
    • Klik op de link Uitschakelen onder de naam om Adobe Flash Player volledig uit te schakelen.

Opmerking: als u Adobe Flash Player eerder afzonderlijk heeft geïnstalleerd, ziet u hier twee bestanden vermeld voor de plug-in. Als beide bestanden in de lijst zijn ingeschakeld, wordt de versie gebruikt die met Chrome is gebundeld. Als u een specifieke versie van Adobe Flash Player wilt inschakelen, klikt u op Details in de rechterbovenhoek van de pagina. Klik vervolgens op de link Inschakelen voor de versie van Adobe Flash Player die u wilt inschakelen. De onderstaande tabel geeft de bestandsnaam voor de versie weer die is geïntegreerd met Google Chrome.

Platform Adobe Flash Player-plug-in geïntegreerd met Chrome Systeemplug-in
Windows pepflashplayer.dll NPSWF32.dll
Mac PepperFlashPlayer.plugin Flash Player.plugin
Linux libpepflashplayer.so libflashplayer.so
Chrome OS libpepflashplayer.so libpepflashplayer.so

Linux-gebruikers: Adobe Flash Player maakt voor het uitvoeren van plug-ins in Chrome gebruik van Pepper API (PPAPI), een API voor verschillende platforms.

U ondervindt wellicht enkele van de bekende problemen die specifiek zijn voor Chrome op Linux:

• Muisvergrendeling werkt mogelijk niet.
  • De weergave van Adobe Access-inhoud (DRM) wordt niet ondersteund, omdat Adobe dit niet op Linux ondersteunt.
  • Stage3D-inhoud wordt altijd via software weergegeven.
  • Adobe Connect werkt niet correct met deze versie van Flash Player als de presentatiemodus is ingeschakeld.
  • U kunt geen Adobe AIR-desktopapplicaties installeren via internet. Dit zijn applicaties zoals Pandora's desktopmuziekspeler, Tweetdeck, Flickr Desktop Search, Twhirl en de muziekdownloader van Amazon.
  • Installatie van de Octoshape Grid Delivery Enhancement mislukt.

Flash Player voor Chromium installeren

Als u Chromium (beschrijving in het Engels) gebruikt, moet u Adobe Flash Player afzonderlijk installeren om Flash-inhoud weer te geven.

Instructies voor Windows

1. Download het installatieprogramma voor Flash Player van Adobe.
  2. Wanneer het downloaden is voltooid, kunt u op het installatieprogramma klikken in de downloadbalk onder in Chrome. Volg de instructies op het scherm om Adobe Flash Player te installeren.

Mogelijk wordt Gebruikersaccountbeheer van Windows weergegeven om uw toestemming te vragen voor de installatie. Als u geen beheerdersrechten op de computer heeft, kunt u contact opnemen met de systeembeheerder om de installatie te voltooien.

3. Start Chrome opnieuw.

Instructies voor Mac

1. Download het installatieprogramma voor Flash Player van Adobe.
  2. Wanneer het downloaden is voltooid, kunt u op het installatieprogramma klikken in de downloadbalk onder in Chrome.
  3. Dubbelklik op 'install_flash_player_osx.pkg' om het installatieprogramma te openen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  5. Start Chrome opnieuw.