Paginacrashes met de foutmelding Helaas en andere fouten bij het laden van pagina's oplossen

Als de fout Asjemenou of een andere foutcode wordt weergegeven in plaats van een webpagina, ondervindt Chrome problemen bij het laden. Het is ook mogelijk dat de pagina langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend.

Als je een foutmelding over het laden van de pagina krijgt: Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen. Je kunt beginnen met de pagina opnieuw laden.

De pagina opnieuw laden

Je kunt de fout vaak oplossen door de pagina opnieuw te laden.

Klik in de linkerbovenhoek op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als dat niet werkt...

Stap 1: Check je internetverbinding

Zorg ervoor dat je computer is aangesloten op wifi of een bedraad netwerk.

Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen waardoor de pagina niet volledig wordt geladen.

De pagina openen in een incognitovenster

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Nieuw incognitovenster.
  3. Probeer de pagina in het incognitovenster te openen. Als de pagina wordt geopend, wis je het cachegeheugen en de cookies.

Het cachegeheugen leegmaken en je cookies verwijderen

1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Browsegegevens wissen.
  2. Kies Altijd naast Periode.
  3. Selecteer Gecachte afbeeldingen en bestanden en Cookies en andere sitegegevens. Deselecteer de andere typen gegevens.
  4. Klik op Gegevens wissen.
  5. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 3: Sluit andere tabbladen, extensies en apps

Je apparaat heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps, extensies en programma's worden uitgevoerd.

1. Maak geheugen vrij:
    • Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt getoond.
    • Sluit andere apps of programma's die worden uitgevoerd en onderbreek app- of bestandsdownloads.
    • Verwijder onnodige extensies uit Chrome. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren. Klik naast extensies die je niet gebruikt op Verwijderen.
  2. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Werkt het nog steeds niet?

Stap 4: Start je computer opnieuw op

Soms zorgen programma's of apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen.

1. Start je computer opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.
Stap 5: Update Chrome
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Help  en dan Over Google Chrome.
  3. Chrome checkt of er een update beschikbaar is. Je moet misschien even wachten voordat je dit ziet.
    • Als er een update beschikbaar is, zie je de optie Opnieuw starten. Probeer na het opnieuw starten het tabblad met de fout weer te laden.
    • Als er geen instructies zijn, is je versie van Chrome up-to-date.
Stap 6: Check op ongewenste software

Als je een Mac gebruikt, check je onze suggesties om ongewenste software te vinden en te verwijderen.

Nadat je de ongewenste software hebt verwijderd, probeer je het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Foutcodes en problemen bij het laden van pagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de pagina.

• Helaas: Chrome ondervindt problemen met het laden van de pagina.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: De hostnaam (webadres) bestaat niet.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Het apparaat heeft geen verbinding met internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT of ERR_TIMED_OUT: Het duurde te lang om verbinding te maken met de pagina. Je internetverbinding is mogelijk te langzaam of de pagina is te drukbezocht.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Er is iets gebeurd waardoor je verbinding met de pagina is verbroken.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: De verbinding van je apparaat met het netwerk is verbroken of het apparaat heeft verbinding gemaakt met een nieuw netwerk terwijl de pagina werd geladen.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: De pagina heeft de verbinding met Chrome geweigerd.
  • ERR_CACHE_MISS: Je moet de eerder verstrekte informatie opnieuw indienen voor de pagina.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: De website heeft geen gegevens verzonden en is wellicht uit de lucht.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: De pagina heeft gegevens verstuurd die Chrome niet begrijpt.
  • ERR_ BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggen bij de website (bijvoorbeeld de website van een bank of bedrijf) werkt niet vanwege een clientcertificaat met fouten.

Ga naar chrome://network-errors/ voor een volledige lijst met foutcodes.

Er kunnen ook een of meer van deze problemen optreden:

• Een site is niet bereikbaar.
  • Een website wordt niet geopend.
  • Een HTTPS-site wordt niet geopend.
  • Een foto wordt niet geladen.
  • Een nieuw tabblad wordt niet geladen.

Extra hulp krijgen

• Als andere sites normaal worden geladen, maar één site crasht, kan die site het probleem veroorzaken:
    • Als je de site opnieuw probeert te laden en de site niet wordt geopend, kun je op Feedback sturen klikken om ons op de hoogte te stellen.
    • Zet automatische foutrapportage aan om ons te helpen paginacrashes sneller op te lossen of meld het probleem aan Chrome.
    • Neem contact op met de site-eigenaar om het probleem te melden.
  • Ga naar het Helpforum van Chrome voor hulp van experts.