Skriva ut från Chrome

Du kan skriva ut från Chrome på en dator eller mobil enhet. Med Google Cloud Print kan du göra skrivaren tillgänglig för dig själv och den du väljer.

Läs mer om hur Google Cloud Print fungerar.

Konfigurera Google Cloud Print

Om du har en trådlös skrivare som är molnanpassad följer du tillverkarens anvisningar eller läser om hur du konfigurerar molnanpassade skrivare.

Om det inte står att skrivaren är molnanpassad gör du så här:

1. Slå på skrivaren.
  2. Öppna Chrome på en Windows- eller Mac-dator.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  4. Klicka på Avancerat längst ned.
  5. Klicka på Google Cloud Print under Skriva ut.
  6. Klicka på Hantera enheter för molnutskrift.
  7. Om du uppmanas att logga in anger du inloggningsuppgifterna till ditt Google-konto.
  8. Markera de skrivare som du vill ansluta och klicka sedan på Lägg till skrivare.

Skrivaren är nu kopplad till ditt Google-konto och ansluten till Google Cloud Print. Du kan skriva ut med skrivaren från alla enheter där du är inloggad på ditt Google-konto.

Skriva ut med Google Cloud Print

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna sidan, bilden eller filen som du vill skriva ut.
  3. Klicka på Arkiv och sedan Skriv ut. Du kan också använda ett kortkommando:
    • Windows och Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Valfritt: Klicka på Ändra om du vill välja skrivare.
  5. Ändra utskriftsinställningarna efter behov.
  6. Klicka på Skriv ut när du är klar.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att nätverksadministratören kan ansluta en eller flera skrivare åt dig. Skrivaren blir tillgänglig när du har loggat in på kontot du använder på jobbet eller i skolan. Läs mer om hur du använder Chromebook i arbetet och skolan.

Skriva ut från en vanlig skrivare

Konfigurera skrivaren enligt tillverkarens anvisningar.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna sidan, bilden eller filen som du vill skriva ut.
  3. Klicka på Arkiv och sedan Skriv ut. Du kan också använda ett kortkommando:
    • Windows och Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Välj önskad skrivare i fönstret som öppnas och ändra utskriftsinställningarna efter behov.
  5. Klicka på Skriv ut när du är klar.