Koble skriveren din til Google Cloud Print

Før du kan bruke Google Cloud Print-tjenesten, må du først koble skriveren til tjenesten. Google Cloud Print kan skrive ut enten til en nettsky-klar skriver som kan kobles direkte til Internett, eller til en vanlig skriver som er koblet til en Windows-maskin eller en Mac med Internett-tilgang. Hvis du prøver å skrive ut med en Chromebook, blir du bedt om å konfigurere Google Cloud Print for å koble til en skriver.

Bruker du Chromebook på skolen eller jobben? Det er mulig at nettverksadministratoren din kan koble til én eller flere skrivere for deg, som blir tilgjengelige når du er pålogget jobb- eller skolekontoen din. Finn ut mer om bruk av administrerte Chromebook-enheter

NettskyskriverKoble til en nettsky-klar skriver

Hvis skriveren din er nettsky-klar, kan du følge produsentens vedlagte instruksjoner, eller lese om konfigurasjon av nettsky-klare skrivere.

vanlig skriverKoble til en vanlig skriver

Du kobler til en vanlig skriver ved å aktivere Google Cloud Print-koblingen ved hjelp av en Windows- eller Mac-datamaskin som er koblet til skriveren. Du må ha Google Chrome installert på datamaskinen. Hvis du bruker Windows XP, må du sørge for å også ha Microsoft XML paper specification pack installert.

Ikke prøv å koble skriveren direkte til Chromebook – det fungerer ikke!

Når installasjonen av Google Chrome er fullført, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å aktivere Google Cloud Print i Google Chrome.

1. Slå på skriveren.
  2. Logg på brukerkontoen på Windows- eller Mac-datamaskinen.
  3. Åpne Google Chrome.
  4. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu i nettleserens verktøylinje.
  5. Velg Innstillinger.
  6. Klikk på Vis avanserte innstillinger.
  7. Rull ned til Google Cloud Print-delen. Klikk på Legg til skrivere.
  8. Hvis du blir bedt om det, logger du på Google-kontoen din.
  9. Hvis du har registrert deg for 2-trinns bekreftelse, må du skrive inn et appspesifikt passord i stedet for passordet for Google-kontoen din. Du kan generere det appspesifikke passordet på siden Godkjenning av apper og nettsteder.

10. Velg skriveren du ønsker å koble til, og klikk deretter på Legg til skriver(e).

Skriveren er nå knyttet til Google-kontoen og koblet til Google Cloud Print. Du kan skrive ut til denne skriveren når du er logget på med samme Google-konto på Chromebooken din. Vil du prøve nå? Skriv ut en testside