Koble skriveren din til Google Cloud Print

Før du kan skrive ut via Google Cloud Print-tjenesten, må du først koble skriveren til tjenesten. Google Cloud Print kan skrive ut enten til en nettsky-klar skriver som kan kobles direkte til Internett, eller til en vanlig skriver som er koblet til en Windows- eller Mac-datamaskin med Internett-tilgang. Hvis du prøver å skrive ut med en Chromebook, blir du bedt om å konfigurere Google Cloud Print for å koble til en skriver.

Bruker du Chromebooken på jobb eller på skolen? Det er mulig at nettverksadministratoren din kan koble til én eller flere skrivere for deg, som blir tilgjengelige når du er logget på jobb- eller skolekontoen din. Finn ut mer om hvordan du bruker administrerte Chromebook-enheter

nettsky-skriverKoble til nettsky-klare skrivere

Hvis skriveren din er nettsky-klar, kan du følge produsentens medfølgende instruksjoner, eller du kan lese om konfigurasjon av nettsky-klare skrivere.

klassisk skriverKoble til vanlige skrivere

Du kobler til en vanlig skriver ved å aktivere Google Cloud Print-koblingen ved hjelp av en Windows- eller Mac-datamaskin som er koblet til skriveren. Du må ha Google Chrome installert på datamaskinen. Hvis du bruker Windows XP, må du også ha Microsoft XML paper specification pack installert.

Når installasjonen av Google Chrome er fullført, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å aktivere Google Cloud Print i Google Chrome.

1. Slå på skriveren.
  2. Logg på brukerkontoen på Windows- eller Mac-datamaskinen.
  3. Åpne Google Chrome.
  4. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu på verktøyraden i nettleseren.
  5. Velg Innstillinger.
  6. Klikk på Vis avanserte innstillinger.
  7. Rull ned til Google Cloud Print-delen. Klikk på Legg til skrivere.
  8. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  9. Hvis du har registrert deg for 2-trinns bekreftelse, må du skrive inn et appspesifikt passord i stedet for passordet for Google-kontoen din. Du kan generere det appspesifikke passordet på siden Godkjenning av apper og nettsteder.

10. Velg skriveren(e) du ønsker å koble til, og klikk deretter på Legg til skriver(e).

Skriveren er nå knyttet til Google-kontoen din og koblet til Google Cloud Print. Du kan skrive ut til denne skriveren når du er logget på med samme Google-konto på Chromebooken din.