Afdrukken vanuit Chrome

U kunt afdrukken vanuit Chrome op uw computer of mobiele apparaat. Met Google Cloudprinter kunt u uw printers beschikbaar maken voor uzelf en wie u maar wilt.

Meer informatie over hoe Google Cloudprinter werkt.

Google Cloudprinter instellen

Als u een draadloze cloudprinter heeft, volgt u de instructies van de printerfabrikant of bekijkt u informatie over het instellen van cloudprinters.

Volg de onderstaande stappen als op uw printer niet wordt aangegeven dat deze gereed is voor de cloud.

1. Schakel de printer in.
  2. Open Chrome op uw Windows- of Mac-computer.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  5. Klik onder 'Google Cloudprinter' op Beheren.
  6. Log in op uw Google-account als dit wordt gevraagd.
  7. Selecteer de printers die u wilt koppelen en klik op Printer(s) toevoegen.

De printer is nu gekoppeld aan uw Google-account en Google Cloudprinter. U kunt afdrukken naar deze printer vanaf elk apparaat waarop u bent ingelogd op uw Google-account.

Afdrukken via Google Cloudprinter

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en vervolgens Afdrukken. Of gebruik een sneltoets:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Klik in het venster op Wijzigen om uw Google-cloudprinter te kiezen.
  5. Wijzig de gewenste afdrukinstellingen.
  6. Klik op Afdrukken als u klaar bent.

Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder verbinding maken met een of meer printers. De printer is dan beschikbaar als u bent ingelogd op uw werk- of schoolaccount. Meer informatie over het gebruik van een Chromebook via uw werk of school.

Afdrukken via een standaardprinter

Volg de instructies van uw printerfabrikant om uw printer in te stellen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en vervolgens Afdrukken. Of gebruik een sneltoets:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Selecteer de bestemming in het venster dat wordt weergegeven en wijzig de gewenste afdrukinstellingen.
  5. Klik op Afdrukken als u klaar bent.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.