Afdrukken vanuit Chrome

U kunt afdrukken vanuit Chrome op uw computer of mobiele apparaat. Met Google Cloudprinter kunt u uw printers beschikbaar maken voor uzelf en wie u maar wilt.

Meer informatie over hoe Google Cloudprinter werkt.

Google Cloudprinter instellen

Als u een draadloze cloudprinter heeft, volgt u de instructies van de printerfabrikant of bekijkt u informatie over het instellen van cloudprinters.

Volg de onderstaande stappen als op uw printer niet wordt aangegeven dat deze gereed is voor de cloud.

1. Schakel de printer in.
  2. Open Chrome op uw Windows- of Mac-computer.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Klik onderaan op Geavanceerd.
  5. Klik onder Afdrukken op Google Cloudprinter.
  6. Klik op Cloudprinter-apparaten beheren.
  7. Log in op uw Google-account als dit wordt gevraagd.
  8. Selecteer de printers die u wilt koppelen en klik op Printer(s) toevoegen.

De printer is nu gekoppeld aan uw Google-account en Google Cloudprinter. U kunt afdrukken naar deze printer vanaf elk apparaat waarop u bent ingelogd op uw Google-account.

Afdrukken via Google Cloudprinter

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en dan Afdrukken. Je kunt ook een sneltoets gebruiken:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Optioneel: Als je een printer wilt kiezen, klik je op de pijl-omlaag en kies je een optie uit de lijst. Als je de gewenste printer niet ziet, selecteer je Meer weergeven en kies je een bestemming.
  5. Wijzig de gewenste afdrukinstellingen.
  6. Klik op Afdrukken als je klaar bent.

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder verbinding maken met een of meer printers. De printer is dan beschikbaar als je bent ingelogd op je werk- of schoolaccount. Meer informatie over het gebruik van een Chromebook via je werk of school

Afdrukken via een standaardprinter

Volg de instructies van je printerfabrikant om je printer in te stellen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en dan Afdrukken. Je kunt ook een sneltoets gebruiken:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Selecteer de bestemming in het venster dat wordt weergegeven en wijzig de gewenste afdrukinstellingen.
  5. Klik op Afdrukken als je klaar bent.