Afdrukken via Chrome

Je kunt afdrukken vanuit Chrome op je computer of mobiele apparaat.

Als je wilt afdrukken vanaf een Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je een printer instelt.

Afdrukken via een standaardprinter

Volg de instructies van de printerfabrikant om je printer in te stellen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en dan Afdrukken. Of gebruik een sneltoets:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Selecteer de bestemming in het venster dat je ziet en wijzig de gewenste afdrukinstellingen.
  5. Klik op Afdrukken.

Opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld

Je kunt documenten opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld.

Opslaan vanuit afdrukvoorbeeld

Belangrijk: Zorg dat je de extensie Opslaan in Google Drive hebt geïnstalleerd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand om af te drukken.
  3. Klik op Bestand en dan Afdrukken. Of gebruik een sneltoets:
    • Windows en Linux: Ctrl + p
    • Mac: ⌘ + p
  4. Selecteer in het venster dat wordt geopend de optie 'Opslaan in Google Drive' als bestemming. Je moet misschien handmatig 'Meer weergeven' selecteren.
  5. Klik op Opslaan.

Zo sla je op met Drive voor desktop:

Belangrijk: Als je bestanden wilt opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld, moet Drive voor desktop zijn geïnstalleerd.

1. Klik op Opslaan als pdf.
  2. Upload de pdf naar Drive voor desktop.

Zo upload je naar Drive via de Drive-website:

1. Klik op Opslaan als pdf.
  2. Ga naar drive.google.com.
  3. Klik op + en selecteer Bestand uploaden.
  4. Selecteer een map.