'Proxy oplossen'

Als het lijkt alsof Google Chrome veel tijd nodig heeft voor het laden van een website of zoekopdracht, kan het zijn dat de browser is geconfigureerd voor het openen van pagina's via een webproxy. Controleer of het bericht 'Proxy oplossen' wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het browservenster.

Ga als volgt te werk om uw proxyinstellingen te wijzigen (voor Windows):

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte 'Netwerk' op Proxyinstellingen wijzigen. Het dialoogvenster 'Eigenschappen voor Internet' wordt geopend.
  5. Klik op LAN-instellingen.
  6. Verwijder het vinkje uit het selectievakje bij 'Instellingen automatisch detecteren'.

De bovenstaande stappen wijzigen uw proxyinstellingen, waarmee de webproxy mogelijk wordt uitgeschakeld. Neem contact op met uw systeembeheerder als u niet zeker weet wat u met deze instelling moet doen.