Bruk Direkteteksting i Chrome

Du kan bruke direkteteksting til å generere teksting automatisk for videoer, podcaster, spill, direktesendinger, videosamtaler eller andre lydmedier fra Chrome-nettleseren på datamaskinen din. Lyd og teksting behandles lokalt og blir værende på enheten.
Direkteteksting er bare tilgjengelig på engelsk.

Slå på Direkteteksting:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Tilgjengelighet nederst på innstillingssiden.
  4. Slå på Direkteteksting.

Tips:

• For å slå på teksting for en video, velg Mediekontroll Mediekontroll øverst til høyre.
  • For å bruke direkteteksting for videoer som spilles av automatisk, slå på videovolumet.
  • Når du flytter fokuset utenfor fanen med lyd, vises direkteteksting i en markørboble som du kan dra. For å gå tilbake til fanen med lyd, velg .

Slå av Direkteteksting:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Tilgjengelighet nederst på innstillingssiden.
  4. Slå av Direkteteksting.

Tilpass tekstingen

Tilpass tekstingen for å gjøre den lettere å lese. Du kan

• skjule og vise teksting med pilen på den tilhørende boksen
  • velge teksting og flytte den til ønsket plassering i nettleseren
  • endre skrifttype, størrelse, farge og opasitet for teksting
  • endre bakgrunnsfarge og -opasitet

Slik tilpasser du skrifttypen:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Nederst på innstillingssiden velger du Tilgjengelighetog så Innstillinger for teksting.
  4. Velg tilpasningen du ønsker, i systeminnstillingene på datamaskinen.