Använda flikgrupper med tangentbordet

Du kan ordna flikar i grupper med tangentbordet.

Skapa en flikgrupp

Så här skapar du en flikgrupp:

1. Öppna flikmenyn.
  2. Välj Lägg till fliken i en ny grupp.
  3. Ge gruppen ett namn.
  4. Tryck på Retur.

Öppna menyn för flikgrupper

Windows

1. Öppna Chrome på en Windows-dator.
  2. Om du vill byta till flikval trycker du på F6 tills flikarna hamnar i fokus.
  3. Om du vill flytta fokus till en specifik flik trycker du på Tabb för att flytta framåt eller Skift + Tabb för att flytta bakåt.
  4. Öppna flikgruppen genom att trycka på Meny Meny.
  5. Så här gör du ett menyval:
    • Om du vill flytta uppåt eller nedåt trycker du på uppåtpilen Uppåtpil eller nedåtpilen Nedåtpil.
    • Om du vill flytta åt vänster eller höger trycker du på vänsterpilen Vänster v-form eller högerpilen Högerpil.
    • Om du vill välja ett menyalternativ trycker du på Retur.

Chromebook

1. Öppna Chrome på Chromebook.
  2. Om du vill byta till flikval trycker du på Ctrl + Tabb.
  3. Om du vill flytta fokus till en specifik flik trycker du på Ctrl + bakåt eller Ctrl + framåt .
  4. Så här öppnar du menyn för flikgrupper:
    • Tryck på Sök + Skift + höj volymen .
    • Du kan även trycka på Appstartaren + Skift + Höj volymen .
  5. Så här gör du ett menyval:
    • Om du vill flytta uppåt eller nedåt trycker du på uppåtpilen Uppåtpil eller nedåtpilen Nedåtpil.
    • Om du vill flytta åt vänster eller höger trycker du på vänsterpilenVänster v-form eller högerpilen Högerpil.
    • Om du vill välja ett menyalternativ trycker du på Retur.

Mac

1. Öppna Chrome på Mac.
  2. Kontrollera att du har aktiverat VoiceOver.
  3. Om du vill byta till flikval trycker du på Tabb.
  4. Om du vill flytta fokus till en specifik flik trycker du på Tabb för att flytta framåt eller Skift + Tabb för att flytta bakåt.

Lägga till och ta bort flikar från en grupp

Så här lägger du till en flik i en grupp:

1. Öppna flikmenyn.
  2. Välj Lägg till fliken i gruppen följt av namnet på flikgruppen.

Så här tar du bort en flik från en grupp:

1. Öppna flikmenyn.
  2. Välj Ta bort flik från grupp.

Flytta, komprimera och utöka flikgrupper

Du kan komprimera en flikgrupp så att endast gruppens namn eller en färgad cirkel visas. Du kan även utöka en flikgrupp så att alla flikar visas.

Så här komprimerar eller utökar du en flikgrupp:

1. Flytta fokus till flikgruppens rubrik.
  2. Tryck på blanksteg eller Retur.

Tips! När en flik har komprimerats kan du bara välja gruppen. Det går inte att välja enskilda flikar i gruppen.

Så här flyttar du en flik eller flikgrupp:

1. Flytta fokus till fliken eller flikgruppen.
  2. Tryck på Ctrl + vänsterpil Vänster v-form eller Ctrl + högerpil Högerpil.