Tabbladgroepen gebruiken met je toetsenbord

Je kunt tabbladen in groepen ordenen met je toetsenbord.

Een tabbladgroep maken

Zo maak je een tabbladgroep:

1. Open het tabbladmenu.
  2. Selecteer Tabblad toevoegen aan nieuwe groep.
  3. Geef de groep een naam.
  4. Druk op Enter.

Het menu voor tabbladgroepen openen

Windows

1. Open Chrome op je Windows-computer.
  2. Druk op F6 totdat de focus op de tabbladen staat om naar de tabbladselectie te gaan.
  3. Als je de focus naar een specifiek tabblad wilt verplaatsen, druk je op Tab om vooruit te gaan of op Shift + Tab om terug te gaan.
  4. Druk op Menu Menu om het menu voor de tabbladgroep te openen.
  5. Zo selecteer je een optie in het menu:
    • Druk op de pijl-omhoog Pijl-omhoog of de pijl-omlaag Pijl-omlaag om omhoog of omlaag te gaan.
    • Druk op de pijl-links Punthaak naar links of de pijl-rechts Pijl-rechts om naar links of rechts te gaan.
    • Druk op Enter om een menuoptie te selecteren.

Chromebook

1. Open Chrome op je Chromebook.
  2. Druk op Ctrl + Tab om naar de tabbladselectie te gaan.
  3. Druk op Ctrl + Terug of Ctrl + Vooruit om de focus naar een specifiek tabblad te verplaatsen.
  4. Zo open je het menu voor de tabbladgroep:
    • Druk op Zoeken + Shift + Volume omhoog .
    • Je kunt ook op de Launcher + Shift + Volume omhoog drukken.
  5. Zo selecteer je een optie in het menu:
    • Druk op de pijl-omhoog Pijl-omhoog of de pijl-omlaag Pijl-omlaag om omhoog of omlaag te gaan.
    • Druk op de pijl-links Punthaak naar links of de pijl-rechts Pijl-rechts om naar links of rechts te gaan.
    • Druk op Enter om een menuoptie te selecteren.

Mac

1. Open Chrome op je Mac.
  2. Zorg dat je VoiceOver hebt aangezet.
  3. Druk op Tab om naar de tabbladselectie te gaan.
  4. Als je de focus naar een specifiek tabblad wilt verplaatsen, druk je op Tab om vooruit te gaan of op Shift + Tab om terug te gaan.

Tabbladen toevoegen aan of verwijderen uit een groep

Zo voeg je een tabblad aan een groep toe:

1. Open het tabbladmenu.
  2. Selecteer Tabblad toevoegen aan groep en dan de naam van de tabbladgroep.

Zo verwijder je een tabblad uit een groep:

1. Open het tabbladmenu.
  2. Selecteer Tabblad verwijderen uit groep.

Tabbladgroepen verplaatsen, samenvouwen en uitvouwen

Je kunt een tabbladgroep samenvouwen zodat je alleen de groepsnaam of een gekleurde cirkel ziet. Je kunt een tabbladgroep ook uitvouwen zodat je alle tabbladen ziet.

Zo vouw je een tabbladgroep samen of uit:

1. Verplaats de focus naar de kop van de tabbladgroep.
  2. Druk op de spatiebalk of Enter.

Tip: Als een tabbladgroep is samengevouwen, kun je alleen de groep selecteren. Je kunt geen afzonderlijke tabbladen in de groep selecteren.

Zo verplaats je een tabblad of tabbladgroep:

1. Verplaats de focus naar het tabblad of de tabbladgroep.
  2. Druk op Ctrl + pijl-links Punthaak naar links of Ctrl + pijl-rechts Pijl-rechts.