Välilehtiryhmien käyttäminen näppäimistön avulla

Voit järjestellä välilehdet ryhmiin näppäimistön avulla.

Välilehtiryhmän luominen

Näin voit luoda välilehtiryhmän:

1. Avaa välilehtivalikko.
  2. Valitse Lisää välilehti uuteen ryhmään.
  3. Nimeä ryhmä.
  4. Paina Enter.

Välilehtiryhmävalikon avaaminen

Windows

1. Avaa Chrome Windows-tietokoneella.
  2. Voit siirtyä välilehtien valintaan painamalla F6, kunnes välilehdet aktivoituvat.
  3. Jos haluat aktivoida tietyn välilehden, siirry eteenpäin painamalla Sarkain tai taaksepäin painamalla Vaihto + Sarkain.
  4. Voit avata välilehtiryhmän painamalla Valikko Valikko.
  5. Näin voit tehdä valinnan valikossa:
    • Ylös- tai alaspäin siirtyminen: Paina Ylänuoli Nuoli ylös tai Alanuoli Alanuoli.
    • Vasemmalle tai oikealle siirtyminen: Paina Vasen nuoli Nuolenkärki vasemmalle tai Oikea nuoli Oikea nuoli.
    • Vaihtoehdon valitseminen valikosta: Paina Enter.

Chromebook

1. Avaa Chromebookilla Chrome.
  2. Voit siirtyä välilehtien valintaan painamalla Ctrl + Sarkain.
  3. Jos haluat aktivoida tietyn välilehden, paina Ctrl + Edellinen tai Ctrl + Seuraava .
  4. Näin voit avata välilehtiryhmävalikon:
    • Paina Haku + Vaihto + Lisää äänenvoimakkuutta .
    • Voit myös painaa käynnistysohjelmaa + Vaihto + Lisää äänenvoimakkuutta .
  5. Näin voit tehdä valinnan valikossa:
    • Ylös- tai alaspäin siirtyminen: Paina Ylänuoli Nuoli ylös tai Alanuoli Alanuoli.
    • Vasemmalle tai oikealle siirtyminen: Paina Vasen nuoli Nuolenkärki vasemmalle tai Oikea nuoli Oikea nuoli.
    • Vaihtoehdon valitseminen valikosta: Paina Enter.

Mac

1. Avaa Chrome Macilla.
  2. Varmista, että VoiceOver on päällä.
  3. Voit siirtyä välilehtien valintaan painamalla Sarkain.
  4. Jos haluat aktivoida tietyn välilehden, siirry eteenpäin painamalla Sarkain tai taaksepäin painamalla Vaihto + Sarkain.

Välilehtien lisääminen ryhmään ja poistaminen ryhmästä

Näin voit lisätä välilehden ryhmään:

1. Avaa välilehtivalikko.
  2. Valitse Lisää välilehti ryhmään ja sitten välilehtiryhmän nimi.

Näin voit poistaa välilehden ryhmästä:

1. Avaa välilehtivalikko.
  2. Valitse Poista välilehti ryhmästä.

Välilehtiryhmien siirtäminen, tiivistäminen ja laajentaminen

Voit tiivistää välilehtiryhmän, jotta vain ryhmän nimi tai värillinen ympyrä näkyy. Voit myös laajentaa välilehtiryhmän, jotta kaikki välilehdet näkyvät.

Näin voit tiivistää tai laajentaa välilehtiryhmän:

1. Aktivoi välilehtiryhmän otsikko.
  2. Paina välilyöntiä tai Enter.

Vinkki: Kun välilehtiryhmä on tiivistetty, voit valita vain ryhmän. Et voi valita ryhmään kuuluvia yksittäisiä välilehtiä.

Näin voit siirtää välilehden tai välilehtiryhmän:

1. Aktivoi välilehti tai välilehtiryhmä.
  2. Paina Ctrl + Vasen nuoli Nuolenkärki vasemmalle tai Ctrl + Oikea nuoli Oikea nuoli.