Chrome-veiligheid en -beveiliging beheren

Voor een browsefunctionaliteit die beter beveiligd en privé is, kun je de veiligheidsfuncties van Chrome gebruiken, zoals Veiligheidscheck en Safe Browsing.
Gehackte wachtwoorden

Als je een onbekende activiteit in je account opmerkt of vermoedt dat je wachtwoord is gehackt, wijzig je onmiddellijk je wachtwoord. Meer informatie over hoe je een gehackt Google-account beveiligt

Als je je wachtwoord van een andere site wilt wijzigen, volg je de instructie in Chrome. Meer informatie over hoe je wachtwoorden beheert

Beveiligingsniveaus van Safe Browsing
Met Google Safe Browsing krijg je meldingen over malware, risicovolle extensies, phishing of sites die op de lijst van Google met potentieel onveilige sites staan. Meer informatie over hoe je het beveiligingsniveau van Safe Browsing kiest
Automatische Chrome-updates
Chrome kan automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste browserversie om te zorgen dat je wordt beschermd door de laatste beveiligingsupdates. Meer informatie over hoe je Chrome updatet
Versleuteling op het apparaat voor wachtwoorden
Belangrijk: Zorg dat je versleuteling op het apparaat al hebt ingesteld. Meer informatie over hoe je versleuteling op het apparaat instelt

Zodra versleuteling op het apparaat is ingesteld, kun je je Google-wachtwoord of de schermvergrendeling (op compatibele telefoons of tablets) gebruiken om je wachtwoord te ontgrendelen. Dit type versleuteling betekent dat alleen jij de sleutel hebt om je wachtwoorden te ontgrendelen.

Een veiligheidscheck uitvoeren op een iPhone of iPad

Je kunt de veiligheid en beveiliging van Chrome beheren met de veiligheidscheck. De veiligheidscheck zoekt naar:
  • Gehackte wachtwoorden
  • Safe Browsing-status
  • Beschikbare Chrome-updates
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Veiligheidscheck en dan Nu checken.
  4. Als Chrome problemen vindt, tik je op het item met het probleem.
    • Volg de instructies op het scherm.
Altijd beveiligde verbindingen gebruiken aanzetten

Als de URL van een website HTTPS heeft, kan dit wijzen op een beveiligde verbinding. Verbindingen met sites die HTTPS gebruiken, zijn beter beveiligd dan voor sites die dit niet doen. Als je Altijd beveiligde verbindingen gebruiken aanzet, probeert Chrome alle sites via HTTPS te laden en wordt een waarschuwing getoond voordat je een site bezoekt die dit niet ondersteunt.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging.
  4. Zet Altijd beveiligde verbindingen gebruiken aan.

Tip: Als je op het punt staat een site te laden die geen HTTPS gebruikt in de URL, verschijnt de waarschuwing Niet beveiligd in de adresbalk.