Chrome-veiligheid en -beveiliging beheren

Voor een beter beveiligde browsefunctionaliteit kun je de veiligheidsfuncties van Chrome gebruiken, zoals de veiligheidscheck en de HTTPS-First-modus.

Gehackte wachtwoorden

Gehackte wachtwoorden zijn wachtwoorden die betrokken waren bij gegevenslekken op een website of in een app van derden. Wijzig gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk. Als je je wachtwoord van een andere site wilt wijzigen, volg je de instructie in Chrome.
Safe Browsing
Met Safe Browsing krijg je meldingen over malware, risicovolle extensies, phishing of sites die worden vermeld op de lijst van Google met mogelijk onveilige sites. Meer informatie over hoe je Safe Browsing kunt gebruiken in Chrome

Automatische Chrome-updates

Chrome kan automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste browserversie om te zorgen dat je wordt beschermd door de laatste beveiligingsupdates.

Versleuteling op het apparaat voor wachtwoorden

Zodra versleuteling op het apparaat is ingesteld, kun je je Google-wachtwoord of de schermvergrendeling (op geschikte telefoons of tablets) gebruiken om je wachtwoord te ontgrendelen. Dit type versleuteling betekent dat alleen jij de sleutel hebt om je wachtwoorden te ontgrendelen. Meer informatie over versleuteling op het apparaat

Tip: Volg de instructies op het scherm om Chrome opnieuw te starten na een update.

Een veiligheidscheck uitvoeren op een iPhone of iPad

Je kunt de veiligheid en beveiliging van Chrome beheren met de veiligheidscheck. De veiligheidscheck zoekt naar:
  • Gehackte wachtwoorden
  • Safe Browsing-status
  • Beschikbare Chrome-updates
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Veiligheidscheck en dan Nu checken.
  4. Als Chrome problemen vindt, tik je op het item met het probleem.
    • Volg de instructies op het scherm.