Gestionar la seguretat i la protecció de Chrome

Per gaudir d'una experiència de navegació més segura i privada, podeu utilitzar les funcions de seguretat de Chrome, com ara Comprovació de seguretat i Navegació segura.
Contrasenyes en perill

Si detecteu una activitat que no reconeixeu al vostre compte o creieu que la vostra contrasenya podria estar en perill, canvieu la contrasenya immediatament. Obteniu informació sobre com podeu protegir un Compte de Google en perill.

Per canviar la vostra contrasenya d'un altre lloc web, seguiu les instruccions de Chrome. Obteniu informació sobre com podeu gestionar les contrasenyes.

Nivells de protecció de Navegació segura
Amb Navegació segura de Google, rebeu alertes sobre programari maliciós, extensions perilloses, pesca de credencials o llocs web que són a la llista de Google de llocs web potencialment no segurs. Obteniu informació sobre com podeu triar el nivell de protecció de Navegació segura.
Actualitzacions automàtiques de Chrome
Per garantir que teniu les darreres actualitzacions de seguretat, Chrome pot actualitzar-se automàticament a la versió més recent del navegador, quan n'hi hagi alguna de disponible. Obteniu informació sobre com podeu actualitzar Chrome.
Encriptació al dispositiu per a les contrasenyes
Important: comproveu que ja hàgiu configurat l'encriptació al dispositiu. Obteniu informació sobre com podeu configurar l'encriptació al dispositiu.

Un cop configurada l'encriptació al dispositiu, podeu utilitzar la contrasenya de Google o el bloqueig de pantalla en telèfons o tauletes compatibles per desbloquejar les contrasenyes. Amb aquest tipus d'encriptació, sou l'única persona que té la clau per desbloquejar les vostres contrasenyes.

Revisar la funció Comprovació de seguretat a l'ordinador

Chrome executa automàticament la funció Comprovació de seguretat per ajudar-vos a detectar i corregir problemes de privadesa i seguretat.

Podeu revisar la privadesa i la seguretat de Chrome amb Comprovació de seguretat. A l'ordinador, Comprovació de seguretat cerca:

• Contrasenyes en perill, reutilitzades o poc segures: per garantir la vostra seguretat en línia, la funció Comprovació de seguretat us pot avisar si un nom d'usuari o una contrasenya emmagatzemats al gestor de contrasenyes de Google s'han vist afectats per una violació de les dades. Obteniu més informació sobre com protegeix Chrome les vostres contrasenyes.
  • Estat de Navegació segura: per garantir que teniu protecció contra programari maliciós, pesca de credencials i altres riscos, la funció Comprovació de seguretat us pot recordar ocasionalment que reviseu la configuració de Navegació segura. Obteniu més informació sobre la protecció de Navegació segura a Chrome.
  • Actualitzacions de Chrome disponibles: per garantir que teniu la protecció de les actualitzacions de seguretat més recents, Comprovació de seguretat us pot recordar ocasionalment que actualitzeu Chrome.
  • Notificacions potencialment no desitjades: ocasionalment, Chrome us recordarà que reviseu els permisos de notificacions concedits.
  • Permisos de llocs web no utilitzats: per protegir les vostres dades, Chrome suprimeix els permisos dels llocs web que no heu utilitzat recentment.
  • Extensions potencialment perjudicials: per millorar la vostra seguretat, Comprovació de seguretat us pot avisar de les extensions que poden suposar riscos de seguretat.
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Organitza i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat.
  4. A "Comprovació de seguretat", seleccioneu Ves a Comprovació de seguretat.
  5. Si Chrome detecta cap problema:
    1. Seleccioneu l'element que tingui el problema.
    2. Seguiu les instruccions en pantalla.
Consell: quan la funció Comprovació de seguretat prengui mesures, Chrome us enviarà una notificació si hi ha problemes que requereixin la vostra atenció. Aquests missatges es mostraran quan seleccioneu Més Organitza. Podeu seleccionar l'element que té el problema i seguir les instruccions en pantalla.

Gestionar la configuració de seguretat avançada

Activar l'opció Utilitza sempre connexions segures

Quan l'URL d'un lloc web conté HTTPS, pot ser indicador d'una connexió segura. Les connexions a llocs web que utilitzen HTTPS són més segures que les que no el fan servir.

Quan activeu l'opció Utilitza sempre connexions segures, Chrome actualitza els URL perquè utilitzin HTTPS i mostra un advertiment abans que visiteu un lloc web que no admeti aquest protocol.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Organitza i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat.
  4. A "Configuració avançada", activeu l'opció Utilitza sempre connexions segures.
Consell: quan estigueu a punt de carregar un lloc web que no faci servir HTTPS a l'URL, trobareu l'advertiment "No segur" a la barra d'adreces.
Utilitzar una connexió segura per cercar l'adreça IP d'un lloc web

Quan visiteu un lloc web, Chrome cerca l'adreça IP del servidor amfitrió del lloc. Per protegir la vostra privadesa i seguretat, si la funció de cerca de DNS segur està activada, Chrome encripta la informació durant el procés de cerca.

De manera predeterminada, l'opció DNS segur a Chrome està activada en mode automàtic. Si Chrome té problemes per cercar un lloc web en aquest mode, el cercarà en el mode no encriptat.

Podeu seleccionar un proveïdor personalitzat. Quan seleccioneu un proveïdor personalitzat, Chrome no utilitzarà de manera predeterminada el mode no encriptat. Si teniu problemes, com ara missatges d'error, podeu comprovar la configuració del proveïdor o desactivar l'opció DNS segur. Els missatges d'error poden indicar que no s'ha pogut trobar l'adreça IP del servidor.

Important: si el dispositiu està gestionat o teniu activats els controls parentals, no podeu utilitzar la funció DNS segur de Chrome.

Per activar o desactivar DNS segur, feu el següent:

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat.
  4. A "Configuració avançada", activeu o desactiveu l'opció Fes servir DNS segur.
  5. Seleccioneu el vostre proveïdor de serveis actual.
    • També podeu seleccionar-ne un de personalitzat al menú desplegable.
Gestionar la configuració de seguretat de V8

Important: per millorar el rendiment dels llocs web, el motor V8 està activat de manera predeterminada.

Per tenir seguretat addicional, tot i reduir el rendiment dels llocs web, podeu desactivar aquesta opció:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat i, a continuació, Gestiona la seguretat de V8.
  4. Podeu seleccionar el permís que preferiu:
    • Els llocs web poden utilitzar l'optimitzador de V8: augmenta el rendiment, i les funcions que fan servir JavaScript funcionen de la manera prevista. Es recomana utilitzar aquesta opció.
    • No permetis que els llocs web utilitzin l'optimitzador de V8: redueix el rendiment, però fa que V8 sigui més segur.

Consell: també podeu especificar quins URL poden fer servir l'optimitzador V8 i quins no. Per afegir l'URL dels llocs web que poden utilitzar l'optimitzador de V8 o els que no, seleccioneu Afegeix.

Gestionar les claus de seguretat
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat.
  4. A "Configuració avançada", seleccioneu Gestiona les claus de seguretat.
  5. Seleccioneu com voleu gestionar la clau de seguretat:
    • Gestiona els telèfons: controleu quins telèfons utilitzeu com a claus de seguretat.
    • Número d'identificació personal: protegiu la clau de seguretat amb un PIN.
    • Dades d'inici de sessió: gestioneu les dades d'inici de sessió emmagatzemades a la clau de seguretat.
    • Empremtes: suprimiu empremtes digitals desades a la clau de seguretat i afegiu-n'hi.
    • Restableix la clau de seguretat: suprimiu totes les dades de la clau de seguretat, també el PIN.

Gestionar certificats

Podeu comprovar i canviar els certificats i la configuració d'HTTPS o SSL.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat.
  4. A "Configuració avançada", seleccioneu Gestiona els certificats.
Programa Protecció avançada de Google
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat.
  4. A "Configuració avançada", seleccioneu Programa Protecció avançada de Google.
Consell: obteniu més informació sobre el programa Protecció avançada de Google.

Articles relacionats