Så här skyddas dina lösenord i Chrome

Chrome kan hjälpa dig att identifiera och ändra lösenord som har utsatts för dataintrång, så att dina användaruppgifter skyddas. Användaruppgifterna omfattar dina användarnamn och lösenord för webbplatser eller appar som du loggar in på.
Så här fungerar lösenordsskydd

Chrome kan varna dig om användarnamnet och lösenordet du använder för att logga in på en webbplats har läckt ut vid ett dataintrång. Inställningen är aktiverad som standard.

Du kan även använda Chrome för att kontrollera alla sparade användaruppgifter samtidigt. Chrome kontrollerar dina sparade lösenord och informerar dig om något av dem har läckt ut vid ett dataintrång.

Chrome krypterar ditt användarnamn och lösenord innan dina användaruppgifter kontrolleras. Sedan skickas de krypterade användaruppgifterna till Google för att jämföras med en krypterad lista över kända dataintrång. Om de matchar uppgifter i de krypterade datauppsättningarna visas en varning i Chrome där du uppmanas att ändra lösenordet. Dina användarnamn eller lösenord avslöjas aldrig för Google under den här processen.

Så här skyddar vi din data
När du loggar in på en webbplats med Chrome krypteras ditt användarnamn och lösenord med en hemlig nyckel som bara är känd för din enhet. Sedan skickas en dold kopia av din data till Google. Eftersom krypteringen sker innan Googles servrar tar emot informationen avslöjas ditt användarnamn och lösenord aldrig för Google eller någon annan.
Du bestämmer själv

Du kan kontrollera om något av dina sparade användarnamn eller lösenord har läckt ut i samband med ett dataintrång. Du kan även välja att få automatiska varningar om användaruppgifter när du loggar in på en webbplats där ett dataintrång har upptäckts.

Så här kontrollerar du dina sparade lösenord på datorn:
  1. Öppna Chrome.
  2. Välj Mer Ordna följt av Lösenord och autofyll följt av Google Lösenordshantering.
  3. Välj Kontroll till vänster.
Så här aktiverar du automatiska varningar vid dataintrång på datorn:
  1. Öppna Chrome.
  2. Välj Mer Ordna följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet.
  3. Välj Säkerhet under Integritet och säkerhet.
  4. Aktivera En varning visas om lösenord har läckt ut vid ett dataintrång.
    • Du hittar alternativet under Standardskydd.
    • Om du väljer Utökat skydd är det alternativet aktiverat som standard.

Om du använder en mobil enhet kan du läsa mer om hur du kontrollerar sparade lösenord och får automatiska varningar.