Slik beskytter Chrome passordene dine

Chrome kan hjelpe deg med å identifisere og endre passord som er utsatt for databrudd, slik at legitimasjonen din forblir sikker. Legitimasjonen din inkluderer brukernavn og passord for nettsteder og apper du logger på.
Slik fungerer passordbeskyttelse

Chrome kan advare deg hvis brukernavnet og passordet du bruker til å logge på et nettsted, har vært involvert i et databrudd. Denne innstillingen er slått på som standard.

Du kan også bruke Chrome til å sjekke alle de lagrede legitimasjonene din samtidig. Chrome sjekker de lagrede passordene dine og gir deg beskjed hvis noen av dem har vært avdekket i databrudd.

For å sjekke legitimasjonen din krypterer Chrome først brukernavnet og passordet ditt. Deretter sendes den krypterte legitimasjonen til Google for sammenligning med en kryptert liste over data fra kjente databrudd. Hvis Chrome finner samsvar mellom de krypterte datasettene, vises en advarsel som ber deg om å endre passordet ditt. Google får aldri vite brukernavnene eller passordene dine i forbindelse med denne prosessen.

Slik beskytter vi dataene dine
Når du bruker Chrome til å logge på nettsteder, krypterer Chrome brukernavnet og passordet med en hemmelig nøkkel som kun din enhet kjenner til. Deretter sendes en kryptert kopi av dataene til Google. Siden krypteringen skjer før Googles tjenere mottar informasjonen, får ingen vite brukernavnet eller passordet, heller ikke Google.
Du har kontrollen

Du kan sjekke om noen av de lagrede brukernavnene eller passordene dine har vært avdekket i databrudd. Du kan også velge å motta automatiske advarsler om legitimasjon når du logger på nettsteder der det er oppdaget databrudd.

Slik sjekker du de lagrede passordene dine på datamaskinen:
  1. Åpne Chrome.
  2. Velg Mer Organiser og så Passord og autofyllog så Google Passordlagring.
  3. Velg Sjekk til venstre.
Slik får du automatiske advarsler på datamaskinen når det skjer databrudd:
  1. Åpne Chrome.
  2. Velg Mer Organiser og så Innstillinger og så Personvern og sikkerhet.
  3. Velg Sikkerhet under «Personvern og sikkerhet».
  4. Slå på Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd.
    • Du finner dette alternativet under «Standardbeskyttelse».
    • Hvis du velger å bruke Økt beskyttelse, er dette alternativet på som standard.

Hvis du bruker en mobilenhet, kan du finne ut mer om hvordan du sjekker lagrede passord og får automatiske advarsler.