Miten Chrome suojelee salasanojasi

Chrome voi auttaa sinua löytämään ja vaihtamaan salasanat, jotka vaarantuivat tietosuojaloukkauksessa, jotta kirjautumistietosi pysyvät suojattuina. Kirjautumistietoja ovat esimerkiksi käyttäjänimet ja salasanat, joilla kirjaudut sisään sivustoille tai sovelluksiin.
Miten salasanasuojaus toimii

Chrome voi varoittaa sinua, jos sivustolla käyttämäsi käyttäjänimi ja salasana vaarantuvat tietosuojaloukkauksessa. Asetus on oletuksena päällä.

Voit myös tarkistaa Chromen avulla kaikki tallennetut kirjautumistietosi samaan aikaan. Chrome tarkistaa tallennetut salasanasi ja kertoo sitten, vaarantuiko jokin niistä tietosuojaloukkauksessa.

Tarkistaakseen kirjautumistiedot Chrome salaa ensin käyttäjänimesi ja salasanasi. Sitten se lähettää salatut tiedot Googlelle, joka vertaa niitä salattuun listaan tunnetusta tietosuojaloukkausdatasta. Jos Chrome löytää vastaavuuden datajoukkojen väliltä, se näyttää varoituksen, jossa sinua kehotetaan vaihtamaan salasanasi. Google ei missään tämän prosessin vaiheessa saa tietää käyttäjänimiäsi tai salasanojasi.

Näin suojaamme datasi
Kun käytät Chromea verkkosivustolle kirjautumiseen, Chrome salaa käyttäjätunnuksen ja salasanan salaisella avaimella, jonka vain laitteesi tietää. Sitten sen lähettää datasta sekoitetun kopion Googlelle. Koska salaus tapahtuu ennen kuin tietoja siirtyy Googlen palvelimelle, kukaan ei saa tietää käyttäjänimeäsi tai salasanaasi – ei edes Google.
Sinä teet päätökset

Voit tarkistaa, paljastuiko tallennettuja käyttäjänimiäsi ja salasanojasi tietosuojaloukkauksessa. Voit myös laittaa päälle automaattiset varoitukset kirjautumistiedoista, kun kirjaudut sivustolle, jolla havaittiin tietosuojaloukkaus.

Näin tarkistat tallennetut salasanat tietokoneellasi:
  1. Avaa Chrome.
  2. Valitse Lisää Järjestä ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttöja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Tarkistus.
Näin valitset automaattiset varoitukset tietosuojaloukkauksesta tietokoneellasi:
  1. Avaa Chrome.
  2. Valitse Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja tietoturva.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Suojaus.
  4. Laita päälle Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa.
    • Tämä vaihtoehto löytyy Perustason suojaus ‐kohdasta.
    • Jos otat käyttöön Parannetun suojauksen, tämä asetus on oletuksena käytössä.

Jos käytät mobiililaitetta, lue lisää tallennettujen salasanojen tarkistamisesta ja automaattivaroitusten näkemisestä.