Dela eller länka till citat och text i Chrome

Du kan skapa en delbar länk som går direkt till markerad text på en sida.

Så här skapar du en länk direkt till markerad text:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök en sida med text som du vill dela.
  3. Markera texten som ska delas genom att klicka och hålla kvar och sedan dra med musen.
  4. Öppna snabbmenyn genom att högerklicka på den markerade texten.
  5. Välj Kopiera länk till markering
    • Om det inte går att välja alternativet kanske inte funktionen fungerar med det markerade innehållet.
  6. Klistra in länken där du vill, t.ex. i ett e-postmeddelande eller en meddelandetråd.

Tips! Om du vill ta bort markeringen från texten i det länkade innehållet högerklickar du på den markerade texten och väljer Ta bort markering.