Pagina's delen in Chrome

Als je browst met Chrome, kun je pagina's met mensen delen via andere apps.
Pagina's delen met anderen
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een pagina die je wilt delen.
  3. Tik naast de adresbalk op Meer Meer en dan Delen.
  4. Selecteer een app waarmee je de link wilt delen.
    • Tik op Meer Meer om extra apps te bekijken.
Tip: Als je webpagina's vaak deelt, kan rechts van de zoekbalk de snelkoppeling Delen Delen worden weergegeven. Als dit niet het geval is, kun je Delen Delen toevoegen.
  1. Tik op Meer Meer Instellingen en dan Snelkoppeling voor werkbalk.
  2. Selecteer Delen.
Afbeeldingen en links delen vanaf pagina's
Je kunt een afbeelding of link van een pagina naar een andere app slepen, zoals Gmail of Drive.
  1. Open Chrome Chrome op je Android-tablet.
  2. Ga naar de pagina met de afbeelding of link die je wilt delen.
  3. Open de app waarin je de afbeelding of link wilt neerzetten.
  4. Schakel over naar de gesplitste weergave.
    1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
    2. Tik boven het geopende Chrome-venster op het Chrome-logo en houd dit vast.
    3. Tik op Gesplitst scherm boven of Gesplitst scherm.
  5. Tik op de afbeelding of link van de pagina, houd deze vast en sleep het item naar de gekozen app.
Screenshots delen en bewerken

Nadat je een screenshot hebt gemaakt, kun je het bewerken, delen met anderen of kopiëren naar een andere app. Je kunt ook screenshots maken die langer zijn dan je scherm.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar de pagina waarvan je een screenshot wilt delen.
  3. Tik naast de adresbalk op Meer Meer en dan Delen.
  4. Tik op Lang screenshot.
    • Lang screenshot: Sleep de bijsnijdgrepen om het screenshot langer te maken. Tik op Bevestigen als je klaar bent.
  5. Je kunt het screenshot delen met iemand anders of een app, of opslaan op je apparaat.
Pagina's met jezelf delen
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een pagina die je wilt delen.
  3. Tik op de adresbalk en dan Delen Delen en dan Naar je apparaten sturen.
    • Je moet misschien inloggen op je Google-account.
  4. Selecteer een apparaat waar je de pagina naartoe wilt sturen.
    • Als je geen apparaten ziet staan, ben je op andere apparaten niet ingelogd op je account.
  5. Op het geselecteerde apparaat krijg je een melding over de pagina die je met jezelf hebt gedeeld.
Pagina's delen via een QR-code

Je kunt een QR-code (snelle reactie) maken om een pagina uit Chrome met anderen te delen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de pagina die je wilt delen.
  3. Tik naast de werkbalk op Meer Ordenen en dan Delen.
  4. Selecteer QR-code .
  5. Volg de instructies op het scherm om pagina's te delen of de QR-code te downloaden.
    • Je kunt ook je camera gebruiken om een QR-code op de telefoon van iemand anders te scannen.

Tip: Je kunt ook naar QR-codes en streepjescodes zoeken met Chrome op Android.

'QR Code' is een gedeponeerd handelsmerk van Denso Wave Incorporated in Japan en andere landen.