Bekende problemen

Chrome-apparaten

Kan apparaat niet ontgrendelen met vingerafdruksensor

Als je een apparaat met Chrome OS via je werk of school gebruikt, kun je de vingerafdruksensor niet gebruiken om het apparaat te ontgrendelen.

We updaten deze pagina wanneer de functie beschikbaar wordt.

Laatst geüpdatet: 21 december 2018

Chrome-apparaat accepteert het juiste wachtwoord niet

Bekend probleem:

We hebben meldingen ontvangen dat sommige gebruikers niet kunnen inloggen op hun beheerde Chrome-apparaat, zelfs niet als ze het juiste wachtwoord hebben ingevoerd.

We hebben ook meldingen ontvangen dat wanneer Chrome-kiosks worden opgestart, de inlogpagina van Chrome OS wordt weergegeven in plaats van de app automatisch te openen.

Stappen om dit probleem op te lossen:

Onze gebruikers hebben twee manieren gemeld om dit probleem op te lossen:

• Verwijder het gebruikersaccount van het Chrome-apparaat en maak het gebruikersaccount opnieuw op het betreffende apparaat. Probeer vervolgens in te loggen op het Chrome-apparaat.
  • Als dit niet werkt, wis je het Chrome-apparaat en schrijf je het opnieuw in.

We zijn bezig deze problemen op te lossen. Binnenkort voegen we meer informatie toe aan dit bekende probleem.

Laatste update: 19 september 2018

Foutmelding 'Er kan geen registratiecertificaat worden opgehaald'

Foutmelding: Er kan geen registratiecertificaat worden opgehaald

Je ziet deze foutmelding wanneer afgedwongen opnieuw inschrijven is ingeschakeld op een Chrome-apparaat. Deze fout treedt op als automatisch opnieuw inschrijven mislukt omdat het apparaat is verbonden met een netwerk met TLS- of SSL-inspectie waarbij de hostnaam 'chromeos-ca.gstatic.com' niet op de witte lijst staat.

Tijdelijke oplossing:

Gebruikers kunnen naar het scherm om handmatig opnieuw in te schrijven gaan door rechtsboven in het scherm met de foutmelding op X te klikken. De beheerder kan ook de hostnaam 'chromeos-ca.gstatic.com' op de witte lijst van de proxyserver zetten, zodat Chrome-apparaten automatisch opnieuw kunnen inschrijven.

Sommige Chromebook-batterijen worden niet meer opgeladen na langdurige opslag

Lithium-ion-batterijen lopen vaak langzaam leeg als ze gedurende langere tijd niet worden opgeladen (bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties). De Chromebook-modellen hieronder kunnen tijdens het opslaan zo diep ontladen dat dit invloed heeft op het vermogen van de batterij om opnieuw op te laden:
  • Chrome for Education-apparaat CTL J2/J4
  • CDI eduGear Chromebook K Series
  • HiSense Chromebook 11
  • Poin2 Chromebook 11

Zie Chromebooks voor langere tijd opbergen voor instructies over hoe je deze apparaten het beste voor langere tijd kunt wegleggen.

Beperking op het aantal opgeslagen verborgen SSID-netwerken dat een Chrome-apparaat kan scannen en waarmee het verbinding kan maken

Het aantal handmatig opgeslagen en beheerde verborgen SSID-netwerken dat door een Chrome-apparaat kan worden gescand en waarmee het verbinding kan maken wordt beperkt door de hoeveelheid die wordt ondersteund door de WLAN-chipset. Deze hoeveelheid verschilt per Chrome-apparaatmodel.

U kunt dit met de volgende opdracht controleren op een Chrome-apparaat in de ontwikkelaarsmodus:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid

Als u deze opdracht bijvoorbeeld invoert op een Acer Chromebook C720, krijgt u het volgende resultaat:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid
        max # scan SSIDs: 4

Dit voorbeeld met een C720 geeft ons het antwoord 4. Eén ervan wordt gebruikt door de scan, dus u wordt aangeraden maximaal drie verborgen SSID's te hebben opgeslagen op het apparaat, door beheerd netwerkbeleid of handmatig toegevoegd.

We raden klanten aan geen verborgen SSID's te gebruiken op de toegangspunten.

Belangrijk: Voeg de tag crbug.com/577993 - "FR: Support for more hidden SSIDs than the hardware supports" toe aan deze aanvragen.

Foutmelding 'Apparaatconfiguratie bepalen'

Als de melding 'Apparaatconfiguratie bepalen' langdurig wordt weergegeven terwijl u uw Chromebook voor het eerst instelt, moet u uw systeem mogelijk opnieuw opstarten:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw Chromebook wordt afgesloten.
  2. Schakel uw Chromebook weer in.

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met Google Support.

Kiosk

Foutmelding 'Het systeem repareert zichzelf. Een ogenblik geduld.'

Als op het scherm de melding 'Het systeem repareert zichzelf. Een ogenblik geduld.' blijft staan wanneer je het apparaat opstart, is er wellicht een probleem met de hardware. Je moet het apparaat wellicht vervangen.

Als je denkt dat dit geldt voor apparaten in je organisatie, kun je bij ons een supportaanvraag indienen.

Chrome-kiosk start niet. Ik zie alleen het inlogscherm.

Bekend probleem:

We hebben meldingen ontvangen dat wanneer sommige Chrome-kiosks worden opgestart, de inlogpagina van Chrome OS wordt weergegeven in plaats van de kiosk-app automatisch te openen.

Stappen om dit probleem op te lossen:

Sommige gebruikers hebben deze methode gemeld als manier om dit probleem op te lossen:

We zijn bezig dit probleem op te lossen. Binnenkort voegen we meer informatie en instructies toe aan dit bekende probleem.

Laatste update: 19 september 2018

Aangepaste kiosk-app-beleidsregels worden niet toegepast

Als uw app-beleidsregels niet worden toegepast nadat u een nieuwe kiosk-app heeft toegevoegd, selecteert u de app in de lijst Kiosk-app automatisch starten in de instellingen voor Kiosk van enkele app.

Wanneer ik in Chrome Sign Builder een Google-presentatie toevoeg en instellingen configureer met 'Opties voor open presentaties', zie ik een Google Documenten-fout.

Wanneer u de presentatie-URL toevoegt in het venster Nieuwe content toevoegen in Chrome Sign Builder, moet u niet klikken op Opties voor open presentaties. Wijzig de betreffende instellingen in het venster Publiceren op internet in Google Presentaties en gebruik de gepubliceerde URL. Bekijk deze Chromium-bug voor meer informatie over deze tijdelijke oplossing.

Chrome for Work

Gebruikers moeten een captcha invullen in Zoeken

Dit probleem kan optreden als uw organisatie alle zoekaanvragen via één IP-adres stuurt met een proxy. In Google Zoeken worden deze verzoeken soms gezien als potentiële spam en misbruik, waardoor gebruikers een captcha moeten invullen.

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

• Als je het beleid DefaultSearchProviderSuggestURL gebruikt, wijzig je de URL In {google:baseURL}complete/search?output=chrome&q={searchTerms}.
  • Voer een malwarecontrole uit in uw netwerk.
  • Sta niet toe dat gebruikers Hola VPN gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen:

Fout: 'Alternatieve onderwerpnaam ontbreekt' of NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID of 'Je verbinding is niet privé'

Tijdens verbindingen met Transport Layer Security (TLS) controleert de Chrome-browser of er een geldig en vertrouwd servercertificaat wordt gebruikt om verbinding te maken met de site.

In Chrome 58 en hoger wordt alleen de extensie subjectAlternativeName, niet de extensie commonName, gebruikt om te kijken of de domeinnaam en het site-certificaat overeenkomen. De alternatieve onderwerpnaam kan een domeinnaam of een IP-adres zijn. Als het certificaat niet de juiste extensie (subjectAlternativeName) bevat, zien de gebruikers de foutmelding NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID. Dit betekent dat de verbinding niet privé is. Als de extensie subjectAlternativeName ontbreekt in het certificaat, zien de gebruikers een waarschuwing in het venster Beveiliging in de Chrome DevTools. Zo weten ze dat de alternatieve onderwerpnaam ontbreekt.

Sommige Public Key Infrastructures (PKI's), oude systemen en oudere versies van netwerkcontrolesoftware gebruiken certificaten zonder de extensie subjectAlternativeName. Als je problemen hebt met een van bovenstaande bronnen, neem je contact op met de softwareleverancier of beheerder en vraag je hem een nieuw certificaat te genereren.

In Microsoft® Windows® kun je de PowerShell Cmdlet New-SelfSignedCertificate gebruiken en de parameter DnsName specificeren.

In OpenSSL kun je de extensie subjectAltName gebruiken om de alternatieve onderwerpnaam te specificeren.

Indien nodig kun je tot Chrome-versie 65 het beleid EnableCommonNameFallbackForLocalAnchors instellen. Hiermee kan Chrome de commonName van een certificaat gebruiken om te kijken of dit overeenkomt met een hostnaam als de extensie subjectAlternativeName ontbreekt in het certificaat.

Apparaatbeheer

Kan een uitgeschakeld Chrome-apparaat niet opnieuw inschakelen

Als je hebt geprobeerd een apparaat met Chrome OS in te schakelen, maar het apparaat in de uitgeschakelde modus blijft staan, controleer je het serienummer.

Het serienummer vinden en controleren:

1. Schakel het apparaat in.

2. Voordat je inlogt, druk je op Alt+V.

3. Vergelijk het serienummer op het scherm met het serienummer dat op de sticker van het apparaat staat. Sommige refurbished of op een andere manier aangepaste Chrome-apparaten hebben mogelijk onjuiste serienummerstickers.

4. Als de serienummers niet overeenkomen, is het nummer op de sticker onjuist. Als je het nummer van de sticker gebruikt in de opdracht voor inschakelen, mislukt de opdracht.

Voorgestelde oplossing: We raden je aan de fabrikant te vragen het apparaat te vervangen. Als je het apparaat blijft gebruiken, gebruik je het serienummer dat op het scherm wordt weergegeven (niet het nummer op de sticker van het apparaat) om het apparaat te beheren.

Bekijk Chrome-apparaatgegevens weergeven voor meer informatie.

Een gebruiker kan niet inloggen, ook al staat deze op een beleidslijst met goedgekeurde gebruikers

Als gebruikers tijdens het inloggen een foutmelding zien waarin staat dat ze niet mogen inloggen op het apparaat wegens domeinbeleid, kan dit worden veroorzaakt door SSL-filters. De lijst met URL's die voor de SSL-filters op de witte lijst moeten worden gezet, is onlangs geüpdatet. Bekijk deze lijst en update de URL's.

Cloud Print

Een printer kan niet met bepaalde groepen worden gedeeld

Bekend probleem:

Als je Google Cloudprinter gebruikt om een printer te delen met een groep die is gemaakt in Google Discussiegroepen, krijg je mogelijk een foutmelding als je items met bepaalde groepen deelt.

Tijdelijke oplossing:

Ga als volgt te werk als je een printer met een groep wilt delen:

1. Voeg de eigenaar van de printer toe aan de groep en wijs de eigenaarsrol aan deze persoon toe. Zie Een groepsrol toewijzen aan een gebruiker voor instructies.
  2. Voeg groepsleden afzonderlijk toe. Het is niet mogelijk om het lid Alle gebruikers binnen je-domein toe te voegen. Dit speciale lid wordt beschreven in Alle gebruikers toevoegen aan een groep.

Meer informatie:

Ik kan een toegevoegde printer niet zien

Bekend probleem:

Je kunt maximaal tweeduizend printers toevoegen met Google Cloudprinter. Printers die daarna worden toegevoegd, zijn niet te zien op apparaten.

Als je printers verwijdert, komt er geen ruimte vrij voor nieuwe printers. Je moet overschakelen naar een ander beheerdersaccount voordat je een nieuwe printer kunt toevoegen.

Oplossing:

Als je een nieuwe printer wilt toevoegen, moet je de toegevoegde Cloudprinters die niet zichtbaar zijn op de apparaten verwijderen. Je kunt een printer alleen verwijderen in de organisatie-eenheid waaraan deze is toegevoegd, niet in onderliggende organisatie-eenheden die de printerinstellingen overnemen. Je kunt een printer wel op elk niveau uitschakelen.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheer.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaatbeheer te zien.

3. Klik links op Chrome-beheer.
  4. Klik op Apparaatinstellingen.
  5. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor je een printer wilt verwijderen.

Als je wilt dat de instellingen gelden voor alle apparaten, selecteer je de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Een organisatie-eenheid neemt in eerste instantie de instellingen over van de bovenliggende organisatie-eenheid.

6. Scroll naar Overig en klik naast Cloudprinter op Beheren.
  7. Ga in de lijst naar de printer die je wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
  8. Klik nogmaals op Opslaan.
  9. Gebruik een ander beheerdersaccount om de vereiste printers toe te voegen aan de organisatie-eenheid. Zie Uw printer instellen met Google Cloudprinter voor meer informatie.
  10. Wacht 24 uur en controleer of de printers nu zichtbaar zijn op alle apparaten.

Meer informatie: