Bekende problemen

Chrome Devices

Beperking op het aantal opgeslagen verborgen SSID-netwerken dat een Chrome-apparaat kan scannen en waarmee het verbinding kan maken

Het aantal handmatig opgeslagen en beheerde verborgen SSID-netwerken dat door een Chrome-apparaat kan worden gescand en waarmee het verbinding kan maken wordt beperkt door de hoeveelheid die wordt ondersteund door de WLAN-chipset. Deze hoeveelheid verschilt per Chrome-apparaatmodel.

U kunt dit met de volgende opdracht controleren op een Chrome-apparaat in de ontwikkelaarsmodus:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid

Als u deze opdracht bijvoorbeeld invoert op een Acer Chromebook C720, krijgt u het volgende resultaat:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid
        max # scan SSIDs: 4

Dit voorbeeld met een C720 geeft ons het antwoord 4. Eén ervan wordt gebruikt door de scan, dus u wordt aangeraden maximaal drie verborgen SSID's te hebben opgeslagen op het apparaat, door beheerd netwerkbeleid of handmatig toegevoegd.

We raden klanten aan geen verborgen SSID's te gebruiken op de toegangspunten.

Belangrijk: Voeg de tag crbug.com/577993 - "FR: Support for more hidden SSIDs than the hardware supports" toe aan deze aanvragen.

Foutmelding 'Apparaatconfiguratie bepalen'

Als de melding 'Apparaatconfiguratie bepalen' langdurig wordt weergegeven terwijl u uw Chromebook voor het eerst instelt, moet u uw systeem mogelijk opnieuw opstarten:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw Chromebook wordt afgesloten.
  2. Schakel uw Chromebook weer in.

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met Google Support.

Kiosk

Wanneer ik in Chrome Sign Builder een Google-presentatie toevoeg en instellingen configureer met 'Opties voor open presentaties', zie ik een Google Documenten-fout.

Wanneer u de presentatie-URL toevoegt in het venster Nieuwe content toevoegen in Chrome Sign Builder, moet u niet klikken op Opties voor open presentaties. Wijzig de betreffende instellingen in het venster Publiceren op internet in Google Presentaties en gebruik de gepubliceerde URL. Bekijk deze Chromium-bug voor meer informatie over deze tijdelijke oplossing.

Chrome for Work

Gebruikers moeten een captcha invullen in Zoeken

Dit probleem kan optreden als uw organisatie alle zoekaanvragen via één IP-adres stuurt met een proxy. In Google Zoeken worden deze verzoeken soms gezien als potentiële spam en misbruik, waardoor gebruikers een captcha moeten invullen.

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

• Als u het beleid DefaultSearchProviderSuggestURL gebruikt, wijzigt u de URL In {google:baseURL}complete/search?output=chrome&q={searchTerms}.
  • Voer een malwarecontrole uit in uw netwerk.
  • Sta niet toe dat gebruikers Hola VPN gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen:

Fout: 'Alternatieve onderwerpnaam ontbreekt' of NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID of 'Uw verbinding is niet privé'

Tijdens verbindingen met Transport Layer Security (TLS) controleert de Chrome-browser of er een geldig en vertrouwd servercertificaat wordt gebruikt om verbinding te maken met de site.

In Chrome 58 en hoger wordt alleen de extensie subjectAlternativeName, niet de extensie commonName, gebruikt om te kijken of de domeinnaam en het site-certificaat overeenkomen. De alternatieve onderwerpnaam kan een domeinnaam of een IP-adres zijn. Als het certificaat niet de juiste extensie (subjectAlternativeName) bevat, zien de gebruikers de foutmelding NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID. Dit betekent dat de verbinding niet privé is. Als de extensie subjectAlternativeName ontbreekt in het certificaat, zien de gebruikers een waarschuwing in het venster Beveiliging in de Chrome DevTools. Zo weten ze dat de alternatieve onderwerpnaam ontbreekt.

Sommige Public Key Infrastructures (PKI's), oude systemen en oudere versies van netwerkcontrolesoftware gebruiken certificaten zonder de extensie subjectAlternativeName. Als u problemen heeft met een van bovenstaande bronnen, neemt u contact op met de softwareleverancier of beheerder en vraagt u hem een nieuw certificaat te genereren.

In Microsoft® Windows® kunt u de PowerShell Cmdlet New-SelfSignedCertificate gebruiken en de parameter DnsName specificeren.

In OpenSSL kunt u de extensie subjectAltName gebruiken om de alternatieve onderwerpnaam te specificeren.

Indien nodig kunt u tot Chrome-versie 65 het beleid EnableCommonNameFallbackForLocalAnchors instellen. Hiermee kan Chrome de commonName van een certificaat gebruiken om te kijken of dit overeenkomt met een hostnaam als de extensie subjectAlternativeName ontbreekt in het certificaat.

Apparaatbeheer