Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Bekende problemen

Hier vind je enkele bekende problemen met Chrome. Als er een tijdelijke oplossing beschikbaar is voor het probleem, staat deze erbij.

Alles openen  |  Alles sluiten

ChromeOS-apparaten

Netwerkproblemen bij het installeren van ChromeOS-apparaten

Bekend probleem

De netwerkverbinding werkt niet correct tijdens de eerste installatie van bepaalde ChromeOS-apparaten.

Oplossing

Optie 1: Problemen oplossen in de gastmodus.

Test de volgende stappen met wifi of LAN.

1. Maak verbinding met internet via LAN of wifi.
    Er wordt een netwerkfout weergegeven.

2. Klik op Problemen oplossen in de gastmodus.

3. Ga in de statusbalk naar Instellingen.

4. Klik op Over ChromeOS.

5. Klik op Zoeken naar updates.

6. Start het apparaat opnieuw op.

Optie 2: Een herstelstick maken.

Hiervoor heb je een apparaat nodig waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd.

1. Sluit een USB-stick van minimaal 8 GB aan op een apparaat.

2. Open de Chrome-browser.

3. Zoek naar Chrome Web Store en open deze.

4. Typ Chromebook-herstelprogramma in de zoekbalk en installeer het programma.

5. Selecteer het betreffende apparaat van de fabrikant.
    De herstelstick is gemaakt.
    Belangrijk: Het is essentieel om het betreffende apparaat te selecteren, omdat er momenteel geen
    universele variant beschikbaar is.

6. Als het proces is afgerond, kun je de stick verwijderen.

Het ChromeOS-apparaat start automatisch op met de nieuwste versie.

Optie 3: Handmatig updaten via de console.

Dit gebeurt zonder ontwikkelaarsmodus, zoals Lenovo Duet, Asus CZ1 of HP x360 14B.

Test de volgende stappen met wifi of LAN.

1. Maak verbinding met internet via LAN of wifi.
    Er wordt een netwerkfout weergegeven.

2. Klik op Problemen oplossen in de gastmodus.

3. Druk op Ctrl + ALT + T om een invoermasker te openen.

4. Voer autest in en druk op Enter.

5. Ga in de statusbalk naar Instellingen.

6. Klik op Over ChromeOS.
    Update wordt gedownload wordt getoond. Als dit niet het geval is, probeer je het met de ontwikkelaarsmodus, zoals beschreven in optie 4.

7. Start het apparaat opnieuw op.

Optie 4: Updaten met de ontwikkelaarsmodus.

Dit gebeurt met de ontwikkelaarsmodus, zoals ASUS CX1400 of Asus C523.

1. Klik op Esc + Vernieuwen + Aan/uit en klik vervolgens op Ctrl + D om de ontwikkelaarsmodus te activeren.
    De controle van het besturingssysteem moet gedeactiveerd blijven.

2. Klik op ESC om af te sluiten.

3. Maak verbinding met internet via LAN of wifi.
    Er wordt een netwerkfout weergegeven.

4. Klik op Problemen oplossen in de gastmodus.

5. Druk op Ctrl + ALT + T om een invoermasker te openen.

6. Vul shell in en bevestig dit.

7. Voer update_engine_client --channel=beta-channel -update in en bevestig dit.
    Belangrijk: Deze code moet precies zo worden opgegeven als hierboven wordt getoond. De code bevat spaties die moeten worden overgenomen.

8. Ga rechtsonder in de statusbalk naar Instellingen.

9. Klik op Over ChromeOS.
    Update wordt gedownload wordt getoond.

10. Start het apparaat opnieuw op.

Laatst geüpdatet: 25 januari 2023

ChromeOS-bestandsbeheerder: items kunnen niet worden verplaatst naar een gedeelde Drive

Bekend probleem

Als je items verplaatst naar een gedeelde Drive die de opslaglimiet heeft bereikt of overschreden, mislukt dit zonder melding.

Laatst geüpdatet: 23 januari 2023

Afspeelproblemen op bepaalde websites waarop beschermde content staat

Bekend probleem

Sommige gebruikers met ChromeOS-versie 89 of lager kunnen op bepaalde websites problemen ondervinden met het afspelen van beschermde video- of audiocontent.

Oplossing

Optie 1: Updaten naar ChromeOS-versie 90 of hoger.

Optie 2: Voor gebruikers met ChromeOS-versie 89 of lager die niet kunnen upgraden naar 90 of hoger: gebruik een bijbehorende Android-app om content af te spelen.

Laatst geüpdatet: 3 augustus 2021

Foutmelding 'Je Chromebook is vergrendeld vanwege een bekend probleem'

Bekend probleem

Sommige gebruikers kunnen niet inloggen op hun Chromebook. In de foutmelding op het scherm staat een afteltimer voor hoelang gebruikers moeten wachten voordat ze kunnen inloggen. Tijdens het aftellen moet de Chromebook zijn ingeschakeld en moet de stekker in het stopcontact zitten. Gebruikers mogen hun Chromebook niet uitschakelen.

Oplossing

Optie 1: Meteen de fabrieksinstellingen terugzetten op de Chromebook

Als gebruikers niet kunnen wachten tot het aftellen voorbij is, kunnen ze de fabrieksinstellingen terugzetten op hun apparaat. Alle gegevens op de harde schijf van het apparaat worden dan gewist, inclusief de bestanden in de map Downloads. Zie Je Chromebook terugzetten op de fabrieksinstellingen voor informatie over hoe je de fabrieksinstellingen kunt terugzetten op een Chromebook.

Nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet op het apparaat, moet je controleren of het besturingssysteem van de Chromebook is geüpdatet naar de nieuwste versie. Zie Het besturingssysteem van je Chromebook updaten voor meer informatie.

Optie 2: Bestanden opslaan door de Chromebook eerst 48 uur lang ingeschakeld te houden

Sommige gebruikers hebben bestanden in de map Downloads staan die ze nodig hebben, maar waarvan geen back-up staat in Google Drive of op een extern opslagapparaat.

Doe het volgende op de Chromebook waarop de foutmelding wordt weergegeven:

1. Zorg dat de kabels van de oplader of adapter goed zijn aangesloten op de Chromebook en het stopcontact.
  2. Log in als gast.
  3. Update de instellingen van de Chromebook zodat deze actief blijft:
    1. Selecteer rechtsonder de tijd.
    2. Selecteer Instellingenen danApparaat.
    3. Klik op Aan/uit.
    4. Kies onder Wanneer inactief, bij Tijdens het opladen en Op batterij, de optie Scherm ingeschakeld laten.
    5. Schakel Slaapstand als de klep wordt gesloten uit.
  4. Houd het apparaat 48 uur lang actief met de klep open. Schakel het apparaat niet uit.
  5. Verlaat na 48 uur de gastmodus.
  6. Log in met je Google-account.
  7. Maak een back-up van de bestanden die je nodig hebt. Zie Bestanden openen, opslaan of verwijderen voor meer informatie.
  8. Zet de fabrieksinstellingen terug op de Chromebook.
  9. Controleer of de OS van de Chromebook is geüpdatet naar de nieuwste versie. Zie Het besturingssysteem van je Chromebook updaten voor meer informatie.

Laatste update: 30 september 2020

Kan apparaat niet ontgrendelen met vingerafdruksensor

Bekend probleem

Gebruikers kunnen apparaten niet ontgrendelen met hun vingerafdruk.

Oplossing

Zorg dat in de Google Beheerdersconsole Vingerafdruk is geselecteerd bij de instelling 'Snel ontgrendelen' op de pagina 'Instellingen voor gebruikers en browsers'. Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers voor meer informatie.

Laatst geüpdatet: 18 juni 2020

Foutmelding Er kan geen registratiecertificaat worden opgehaald

Bekend probleem

Je krijgt deze foutmelding als afgedwongen opnieuw inschrijven is aangezet op een ChromeOS-apparaat. Deze fout treedt op als automatisch opnieuw inschrijven mislukt omdat het apparaat is verbonden met een netwerk met TLS- of SSL-inspectie waarbij de hostnaam chromeos-ca.gstatic.com niet is toegevoegd aan de toelatingslijst.

Oplossing

Gebruikers kunnen naar het scherm gaan om handmatig opnieuw in te schrijven door rechtsboven in het scherm met de foutmelding op X te klikken. De beheerder kan ook de hostnaam chromeos-ca.gstatic.com toevoegen aan de toelatingslijst op de proxyserver om ChromeOS-apparaten automatisch opnieuw in te schrijven.

Sommige Chromebook-batterijen worden niet meer opgeladen na langdurige opslag

Bekend probleem

Lithium-ion-batterijen lopen vaak langzaam leeg als ze gedurende langere tijd niet worden opgeladen, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties. De Chromebook-modellen hieronder kunnen tijdens het opslaan zo diep ontladen dat dit invloed heeft op het vermogen van de batterij om opnieuw op te laden:

• Chrome for Education-apparaat CTL J2/J4
  • CDI eduGear Chromebook K Series
  • HiSense Chromebook 11
  • Poin2 Chromebook 11

Oplossing

Raadpleeg Chromebooks voor langere tijd opbergen voor instructies om deze apparaten voor langere tijd op te slaan.

Beperking op het aantal opgeslagen verborgen SSID-netwerken dat een ChromeOS-apparaat kan scannen en waarmee het verbinding kan maken

Bekend probleem

Het aantal handmatig opgeslagen en beheerde verborgen SSID-netwerken dat door een ChromeOS-apparaat kan worden gescand en waarmee het verbinding kan maken, wordt beperkt door de hoeveelheid die wordt ondersteund door de WLAN-chipset. Deze hoeveelheid verschilt per apparaatmodel.

Je kunt dit met de volgende opdracht controleren op een apparaat in de ontwikkelaarsmodus:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid

Als je deze opdracht bijvoorbeeld invoert op een Acer Chromebook C720, krijg je het volgende resultaat:

$ /usr/sbin/iw phy | grep -i ssid
        max # scan SSIDs: 4

Dit voorbeeld met een C720 geeft ons het antwoord 4. Eén ervan wordt gebruikt door de scan, dus je wordt aangeraden maximaal drie verborgen SSID's te hebben opgeslagen op het apparaat, door beheerd netwerkbeleid of handmatig toegevoegd.

Oplossing

We raden beheerders aan geen verborgen SSID's te gebruiken op de toegangspunten.

Belangrijk: Voeg de tag crbug.com/577993 - "FR: Support for more hidden SSIDs than the hardware supports" toe aan deze aanvragen.

Kiosk

Aangepaste kiosk-app-beleidsregels worden niet toegepast

Bekend probleem

Je app-beleidsregels worden niet toegepast als je een nieuwe kiosk-app hebt toegevoegd.

Oplossing

Selecteer de app in de lijst Kiosk-app automatisch starten in de Kiosk-instellingen.

Chrome Enterprise

Drive-bestandssuggesties in Chrome zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace Enterprise Plus-gebruikers

Bekend probleem

Alleen gebruikers met een licentie voor Google Workspace Enterprise kunnen de functie voor Drive-bestandssuggesties in Google Chrome gebruiken met alle beschikbare zoekopties.

Oplossing

Gebruikers met andere typen licenties kunnen in Drive zoeken met het zoekvak op drive.google.com. Raadpleeg Bestanden zoeken in Google Drive voor meer informatie.

Gebruikers moeten een captcha invullen in Zoeken

Bekend probleem

Dit probleem kan optreden als je organisatie alle zoekaanvragen via één IP-adres stuurt met een proxy. In Google Zoeken worden deze verzoeken soms gezien als potentiële spam en misbruik, waardoor gebruikers een captcha moeten invullen.

Oplossing

• Als je het beleid DefaultSearchProviderSuggestURL gebruikt, wijzig je de URL in {google:baseURL}complete/search?output=chrome&q={searchTerms}.
  • Voer een malwarecontrole uit in je netwerk.
  • Sta niet toe dat gebruikers Hola VPN gebruiken.