Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Riktlinjer för implementering av Android-appar på Chromebook-enheter

Rekommendationer för implementering av Android-appar på en skola

För administratörer som hanterar Android-appar på Chromebook-enheter på en skola.

Som administratör kan du använda Google Administratörskonsol för att implementera och hantera Android-appar på Chromebook-enheter i klassrummet. Du kan styra vilka appar eleverna kan installera på sina enheter, installera vissa appar automatiskt och radera appar som inte längre används.

Webbappar är perfekt för skolor på grund av deras tillgänglighet på olika plattformar och enkelhet. Vi rekommenderar att utvecklare och skolor använder utbildningsappar när det är möjligt. Android-appar från Google Play Butik stöds även på Chromebook, men kanske inte ger samma fördelar och fördelar. Du hittar många appar och tillägg samt information om policyer för data och tillgänglighet i Chromebook App Hub.

Saker att tänka på när du använder Android-appar på Chromebook-enheter

Android-appar är installerade på enheten

• Android-appar installeras i det lokala filsystemet så att eleverna kan använda dem offline.
  • Android-appar förbrukar lagringsutrymme och vissa appar lagrar filer på enheten (inte online, vilket kan påverka delade implementeringar med delade enheter).

Android-apparnas storlek varierar

• Du måste noggrant testa och prognostisera utrymmes- och installationstidskrav.
  • I miljöer där enheter delas av flera elever kan lektioner bli försenade om en stor Android-app måste installeras av alla elever samtidigt.

Android-appar distribueras från Google Play Butik

• Vissa Android-appar är inte optimerade för alla enhetstyper.
  • När du har valt en Android-app som du vill distribuera testar du den på ett litet antal hanterade Chromebook-enheter innan du implementerar den i ett klassrum eller på hela skolan.
  • Välj Android-appar noggrant och se till att de följer relevanta policyer och regler.

Anvisningar om hur du väljer och implementerar Android-appar finns i Distribuera Android-appar till hanterade Chromebooks-användare.

Riktlinjer för implementeringsplanering

1. Tänk på hur du vill distribuera appar

Vi rekommenderar att du väljer Android-appar med omsorg och tilldelar dem till just den grupp av elever som behöver dem.

• Om en app finns i Android- och webbversion testar du webbappen först. Du kan använda administratörskonsolen för att distribuera Android- och webbappar till användarna.
  • Aktivera enbart Android-appar för Chromebook om du planerar att implementera Android-appar. Eleverna kan bara se de Android-appar som du har godkänt. Om du inte godkänner några Android-appar visas en tom hanterad Play Butik på deras enheter.
  • Ibland använder administratörer tvångsinstallation för att automatiskt installera alla godkända appar för alla elever. Den här metoden fungerar för webbadresser och Chrome-tillägg, men var försiktig med Android-appar eftersom vissa är stora. Vi rekommenderar att du istället använder Tillåt installation för Android-appar.
  • Eftersom vissa Android-appar sparar användarfiler lokalt (inte online) är det idealiska att varje elev har en egen enhet. Det går även att använda delade enheter som är numrerade, så att eleverna alltid använder samma enhet.

2. Undersök appkraven

Android-appar varierar i syfte och resurskrav. Vissa appar fungerar bäst med pekskärm eller e-penna, automatisk rotation eller en viss upplösning. Andra kan kräva en ständig internetanslutning eller en lägsta minnesmängd.

• Besök appens webbplats eller sida i Chromebook App Hub om du vill veta mer om de lägsta systemkraven. Kontrollera att enheterna uppfyller kraven.
  • I allmänhet rekommenderar vi att du implementerar Android-appar till enheter med minst 4 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme.
  • Alla Chromebook-enheter lanserade efter 2019 har stöd för Android-appar. En lista över Chromebook-enheter som lanserades före 2019 och har stöd för Android-appar finns i Chrome OS-system som har stöd för Android-appar.

3. Anpassa implementeringsmetoden till resurserna

Vi rekommenderar att du planerar implementeringen noga så att lektioner och prov inte störs.

Det viktigaste användningsfallet som behöver beaktas är den första inloggningen. Det stör skolarbetet om en lärare måste vänta på en appinstallation som upptar halva lektionstiden. Det går inte att förinstallera appar för alla elever eftersom appimplementering är en användarpolicy. Inställningarna är kopplade till användarprofilen och aktiveras när eleven loggar in på en enhet.

• Rekommendationer om bandbredd finns i Enterprise-nätverk för Chrome-enheter.
  • Om skolans nätverksbandbredd per klass är långsam kan du överväga kreativa lösningar som att låta användarna utföra den första enhetsinloggningen utanför lektionstid.
  • Testa att lansera Android-appar i några klassrum och utöka sedan långsamt.

5. Låt eleverna installera Android-appar manuellt från hanterade Play Butik

Vi rekommenderar starkt att du planerar implementeringen med Tillåt installation. På så sätt kan du skapa en lista med specifika appar som eleverna enkelt kan komma åt från hanterade Google Play Butik på sin enhet. Eleverna har inte åtkomst till alla Android-appar i Play Butik, bara de som du tillåter. Informera lärarna om vilka Android-appar som är tillgängliga för dem. Om de väljer att använda dem i sina lektioner kan de instruera eleverna att ladda ned dem. Annars upptas inget utrymme på elevernas enheter i onödan.

Appar som tvångsinstalleras installeras automatiskt på enheter och är klara att användas utan användarinteraktion. Detta är särskilt användbart för yngre elever. Eftersom avsevärda nätverks- och enhetsresurser kan krävas bör du försöka minimera antalet Android-appar som tvångsinstalleras.

5. Optimera kontinuerligt

Vi rekommenderar att du håller ett öga på användarfeedback och optimerar implementeringen. Försök att undvika scenarier som innebär onödig belastning av resurser under lektionstid.

Relaterade ämnen