Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Het framework voor Chrome-versies beheren

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten.

Als Chrome-beheerder kun je het beleid ChromeVariations gebruiken om het framework voor Chrome-versies te beheren in Microsoft® Windows®, Apple® Mac® en Linux. Je kunt het beleid DeviceChromeVariations gebruiken om het framework te beheren in Chrome OS.

Belangrijk: We raden je af het framework voor Chrome-versies uit te schakelen. Als je dit wel doet, kan Google wellicht niet snel belangrijke beveiligingsfixes leveren en loop je meer risico op beveiligings- en compatibiliteitsproblemen in je organisatie.

Voordelen

Met versies kan Chrome het volgende:

• Een kleine groep gebruikers voorbeelden geven van nieuwe functies en feedback verzamelen.
  • Wijzigingen langzaam uitrollen voor steeds grotere groepen gebruikers en het risico op compatibiliteitsproblemen zo klein mogelijk maken.
  • Snellere beveiligings- en andere belangrijke updates leveren.
  • Functies terugdraaien als er een probleem wordt ontdekt, zonder te hoeven wachten op een nieuwe versie van Chrome. De gebruiker hoeft alleen de computer opnieuw op te starten om de nieuwe configuratie te krijgen.

Stap 1: Het beleid bekijken

Beleid Beschrijving

ChromeVariations

Hiermee bepaal je welke versies zijn ingeschakeld in Chrome voor Windows, Mac en Linux.

Niet ingesteld: De standaardoptie is Chrome-versies inschakelen, zoals hieronder beschreven.

DeviceChromeVariations

Hiermee bepaal je welke versies zijn ingeschakeld in Chrome voor Chrome OS.

Niet ingesteld: De standaardoptie is Ingeschakeld, zoals hieronder beschreven.

Wat wordt er beheerd door de beleidsregels

Als je deze beleidsregels instelt, wordt het framework voor Chrome-versies in- of uitgeschakeld voor de implementatie van wijzigingen in je organisatie-eenheden. Je kunt ze ook alleen inschakelen voor belangrijke fixes.

Stap 2: Het beleid instellen

Klik hieronder voor de stappen, afhankelijk van hoe je deze beleidsregels wilt beheren.

Beheerdersconsole voor Chrome in Windows, Mac en Linux
Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Chrome-varianten.
  5. Klik op Varianten.
  6. Kies een optie om versies in of uit te schakelen:
    • Chrome-versies inschakelen: Hiermee kunnen alle varianten worden toegepast.
    • Versies alleen inschakelen voor belangrijke fixes: Hiermee kunnen alleen versies worden toegepast die als belangrijk worden beschouwd voor de beveiliging of stabiliteit, zoals belangrijke rollbacks en beveiligingsfixes. Alle experimenten en progressieve rollouts worden uitgeschakeld. Deze optie is handig voor organisaties die Chrome-versies handmatig beheren.
    • Varianten uitzetten: Er worden geen wijzigingen geïmplementeerd met het framework voor varianten.
  7. Klik op Opslaan.
Beheerdersconsole voor Chrome OS
Geldt voor ChromeOS-apparaten die worden beheerd via de Beheerdersconsole.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Update-instellingen voor apparaat.
  5. Klik op Varianten.
  6. Kies een optie:
    • Chrome-versies inschakelen: Hiermee kunnen alle varianten worden toegepast.
    • Versies alleen inschakelen voor belangrijke fixes: Hiermee kunnen alleen versies worden toegepast die als belangrijk worden beschouwd voor de beveiliging of stabiliteit, zoals belangrijke rollbacks en beveiligingsfixes. Alle experimenten en progressieve rollouts worden uitgeschakeld. Deze optie is handig voor organisaties die Chrome-versies handmatig beheren.
    • Varianten uitzetten: Er worden geen wijzigingen geïmplementeerd met het framework voor varianten.
  7. Klik op Opslaan.
Windows
Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.

Met Groepsbeleid

Doe het volgende in Groepsbeleidsbeheer (map Computer of Gebruikersconfiguratie):
  1. Ga naar Beleid en dan Beheersjablonen en dan Google en dan Google Chrome.
  2. Schakel Chrome-versies in.
  3. Stel een optie in:
    • Chrome-versies inschakelen
    • Versies alleen inschakelen voor belangrijke fixes
    • Versies uitschakelen
  4. Implementeer het beleid voor je gebruikers.
Mac
Geldt voor AppleMac-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.

Voeg de volgende sleutel toe aan het Chrome-configuratieprofiel of update deze en implementeer de wijziging vervolgens voor je gebruikers.

Stel de sleutel ChromeVariations in op <integer>waarde</integer>, waarbij <waarde> 0, 1 of 2 is.

Voorbeeldcode:

<key>ChromeVariations</key>
  <dict>
  <integer>1</integer>
</dict>

Linux
Geldt voor Linux-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.

Voeg in de JSON-bestandseditor van je voorkeur een JSON-bestand toe en update het. Implementeer de wijziging vervolgens voor je gebruikers.

1. Ga naar de map etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Stel de sleutel ChromeVariations in op 0, 1 of 2.

Voorbeeldcode:

{
"ChromeVariations": 1
}

Stap 3: Controleren of het beleid is toegepast

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers de Chrome-browser opnieuw starten voordat de instellingen van kracht worden. Je kunt op de apparaten van gebruikers controleren of het beleid juist wordt toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Controleer of de Status van ChromeVariations en DeviceChromeVariations is ingesteld op OK.
  4. Klik bij ChromeVariations en DeviceChromeVariations op Waarde weergeven en controleer of de beleidswaarden overeenkomen met de waarden die je hebt ingesteld in het beleid.