Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Dell SupportAssist

Ondersteuning voor deze functie is beëindigd. Neem voor meer informatie contact op met Dell-support.

Geldt voor de apparaten Dell Latitude 5300 2-in-1, 5400, 7410 en 7410 2-in-1 Chromebook Enterprise.

Dell SupportAssist is een programma dat telemetriegegevens van hardware naar Dell stuurt voor support bij hardwareproblemen. Ga voor informatie over Dell SupportAssist naarDell-support.

Dell SupportAssist staat standaard uit en moet worden aangezet in de Beheerdersconsole.

Dell SupportAssist aanzetten

Er is een Chrome-app die beheerders kunnen installeren om aanvullende functies te ontgrendelen (zoals diagnostische gegevens starten, scanresultaten bekijken). Ga hiervoor als volgt te werk:

De Dell SupportAssist-app afgedwongen installeren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Scroll naar Dell SupportAssist.

5. Selecteer Dell SupportAssist inschakelen.

6. Klik op OK om de Algemene Voorwaarden van Dell SupportAssist te accepteren.

7. Selecteer De Dell SupportAssist-app afgedwongen installeren voor beheerde gebruikers die inloggen op Dell-apparaten in deze organisatie-eenheid.
  8. Klik op Opslaan.

De Chrome-app of -extensie handmatig toevoegen met de ID

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.

4. Plaats rechtsonder de cursor op Toevoegen Vraag toevoegen.

5. Selecteer Chrome-app of -extensie toevoegen met de ID.

6. Vul de extensie-ID in: emelalhagcpibaiiiijjlkmhhbekaidg.

7. Selecteer Via een aangepaste URL in het dropdownmenu.

8. Vul de URL in: https://satd-proxy.dell.com/remote-config/saChromeUIAppUpdates.

9. Klik op Opslaan.

Nadat de Dell SupportAssist-app is ingeschakeld, wordt deze op je apparaat geïnstalleerd en kun je deze toegang geven tot alle Chrome-app-rechten.

Opmerking: Beheerders die Chrome Active Directory gebruiken om Chromebooks te beheren en de Dell SupportAssist-app willen installeren, kunnen dit doen door het juiste GPO-beleid in te stellen.