Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda tredje part för att övervaka enheter

För administratörer som hanterar ChromeOS-enheter för ett företag.

Som Chrome-administratör kan du övervaka drift och status för ChromeOS-enheter. Du kan göra detta med hjälp av verktyg från en godkänd företagspartner för enhetstelemetri.

Denna partner har åtkomst till ChromeOS-enhetsdata, inklusive batterihälsa, diskkapacitet, värmestatus och tillhörande användardata. Din partner kan kontakta dig för att upprätthålla eller förbättra enhetens status.

Innan du börjar

• HP Device as a Service (DaaS) är för närvarande det enda godkända partnerverktyget för företagstelemetri för ChromeOS-enheter.
  • Utöver att få licenser som din partner kräver måste du beställa Chrome Enterprise Upgrade och köpa en uppgradering för varje enhet du vill hantera.

Ställa in företagsövervakning av enhetstelemetri

Steg 1: Aktivera enhetsinställningar för partneråtkomst

Enheter registreras automatiskt i organisationsenheten på toppnivå. Om du inte aktiverar partneråtkomst på organisationsenheten på toppnivå ska du konfigurera enhetsregistrering för en organisationsenhet där partneråtkomst har aktiverats. Mer information finns i Enhetsregistrering.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Chrome Management – partneråtkomst.
  5. Klicka på Tillåt att EMM-partner får åtkomst till enhetshantering .
  6. Välj Aktivera Chrome-hantering – partneråtkomst.
  7. Godkänn partneråtkomst och klicka på OK.
  8. Klicka på Spara.
Steg 2: Aktivera användarinställningar för partneråtkomst
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Öppna Chrome Management – partneråtkomst.
  5. Klicka på Tillåt att EMM-partner får åtkomst till enhetshantering .
  6. Välj Aktivera Chrome-hantering – partneråtkomst.
  7. Godkänn partneråtkomst och klicka på OK.
  8. Klicka på Spara.
Steg 3: Aktivera åtkomst i konsolen för enhetstelemetri

Följ anvisningarna från företagspartnern för enhetstelemetri för att slutföra installationen och få åtkomst till konsolen för enhetstelemetri.

Sluta använda konsolen för enhetstelemetri

Om du vill sluta använda konsolen för enhetstelemetri kan du återkalla OAuth 2.0-auktorisering genom att återkalla token. Du kan också använda administratörskonsolen för att inaktivera telemetripartnerns åtkomst till dina enheter.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Chrome Management – partneråtkomst.
  5. Klicka på Tillåt att EMM-partner får åtkomst till enhetshantering .
  6. Välj Inaktivera Chrome-hantering – partneråtkomst.
  7. Klicka på Spara.
  8. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

9. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  10. Öppna Chrome Management – partneråtkomst.
  11. Klicka på Tillåt att EMM-partner får åtkomst till enhetshantering .
  12. Välj Inaktivera Chrome-hantering – partneråtkomst.
  13. Klicka på Spara.
Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.