Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Testa kanaler för webbläsaren Chrome

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare (Windows och Mac).

Som administratör kan du behöva låta vissa användare testa webbsidor och appar i kommande versioner av webbläsaren Chrome. Eller så vill du kanske låta utvecklarna testa Canary-kanalen. Genom att testa kanaler för webbläsaren Chrome kan du kontrollera webbläsarkompatibilitet med befintliga system och utvärdera nya funktioner. Exempelvis ändringar av testpolicy eller regressionstestning.

Du kan köra den stabila kanalen, beta-, dev- och Canary-kanalerna för webbläsaren Chrome samtidigt på Microsoft Windows- och Apple Mac-datorer. Med betakanalen får du en 4–6 veckors förhandsgranskning av funktioner som kommer till den stabila versionen av Chrome. Med dev-kanalen får du en förhandsgranskning på 9–12 veckor. Canary är en tidig experimentversion av Chrome som bara rekommenderas för avancerad testning. Kanalerna delar inte installationsplatser eller användarprofiler med varandra.

Steg 1: Installera flera kanaler

Windows

1. För den stabila kanalen laddar du ned Chrome-paketet för Windows för att få alla viktiga filer för implementering.
    Mer information om innehållet i paketet finns i Ladda ned Chrome Enterprise-paketet.
  2. För de kanaler du vill testa laddar du ned filerna som krävs för att installera Chrome:
  3. Ladda ned och installera ADMX- eller ADM-mallen för Windows Group Policy Editor.
  4. I gruppolicy anger du policyer för Chrome med avseende på din organisation och dina användare.
  5. Implementera Chrome-webbläsarkanalerna på Windows-datorer i testgruppen.

Mac

1. För den stabila kanalen laddar du ned webbläsaren Chrome för Mac.
  2. För de kanaler du vill testa laddar du ned filerna som krävs för att installera Chrome:

Obs! De policyer som du anger för den stabila kanalen gäller även för andra kanaler som du installerar på datorn samtidigt.

Steg 2: Testa installationen

För varje Chrome-webbläsarkanal som du vill testa:

1. På varje dator i testgruppen öppnar du chrome://policy.
  2. Verifiera att rätt policyer tillämpas.
    Mer information finns i Visa en enhets nuvarande Chrome-policyer.
  3. (Endast Windows) Om du inte ser rätt policy eller inställningar tvingar du fram en uppdatering av datorns gruppolicyinställningar:
    1. Öppna en kommandorad.
    2. Ange gpupdate/force.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.