Chrome-browserkanalen testen

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren op Windows voor een bedrijf of school.

Als beheerder moet je mogelijk sommige van je gebruikers webpagina's en apps laten testen in aankomende versies van de Chrome-browser. Of misschien wil je ontwikkelaars het Canary-kanaal laten testen. Door Chrome-browserkanalen te testen, kun je de browsercompatibiliteit met bestaande systemen controleren en nieuwe functies evalueren. Test bijvoorbeeld beleidswijzigingen of voer regressietests uit.

Je kunt de Stabiele, Bèta-, Dev- en Canary-kanalen van de Chrome-browser tegelijkertijd uitvoeren op Windows®-computers. Met het Bètakanaal krijg je de functies van de stabiele versie van de Chrome-browser vier tot zes weken eerder. Met het Dev-kanaal krijg je de functies negen tot twaalf weken eerder. Canary is een experimentele, vroege versie van de Chrome-browser die alleen wordt aanbevolen voor geavanceerde tests. Kanalen delen geen installatielocaties of gebruikersprofielen met elkaar.

Stap 1: Meerdere kanalen installeren

1. Voor het Stabiele kanaal download je de Chrome-bundel voor Windows om alle belangrijke bestanden voor de implementatie te ontvangen.
    Zie De Chrome Enterprise Bundle downloaden voor meer informatie over de inhoud van de bundel.
  2. Download de bestanden die je nodig hebt om de Chrome-browser te installeren voor de kanalen die je wilt testen:
  3. Download en installeer de ADM- of ADMX-template voor de editor voor groepsbeleid in Windows:
  4. Stel in Groepsbeleid het beleid in, zodat de Chrome-browser op jouw organisatie en gebruikers is afgestemd.
  5. Implementeer de Chrome-browserkanalen op Windows-computers in de testgroep.

Stap 2: De installatie testen

Voor elk Chrome-browserkanaal dat je wilt testen:

1. Ga op elke Windows-computer in de testgroep naar chrome://policy.
  2. Controleer of het juiste beleid van kracht is.
    Zie Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken voor meer informatie.
  3. Als je de juiste beleidsregels of instellingen niet ziet, dwing je een update van de editor voor groepsbeleid af:
    1. Open een opdrachtregel.
    2. Geef gpupdate/force op.