Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa information om webbläsaren Chrome

For administrators who enroll Windows, Mac, or Linux computers in Chrome Browser Cloud Management.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att hitta information om registrerade Chrome-webbläsare. Du kan se information som registreringsdatum, installerade tillägg, tillämpade policyer med mera.

Visa webbläsarinformation

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avHanterade webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avHanterade webbläsare.

3. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster. Som standard visas alla webbläsare.

Granska information om webbläsare du hanterar

Du kan se följande information för de webbläsare du hanterar.

Webbläsarinformation Beskrivning

Datornamn

Namnet på datorn som webbläsaren körs på.

Organisationsenhet

Den organisationsenhet som webbläsaren tillhör.

Senaste aktivitet

Datum och tid för den senaste interaktionen mellan alla instanser av hanterade Chrome-webbläsare och Googles servrar.

Dessa interaktioner kan omfatta registreringsåtgärder, policysynkronisering, rapportering och så vidare. Det här fältet kan uppdateras även om enheten är offline, till exempel om en webbläsare flyttas till en ny organisationsenhet.

Webbläsarversion

Webbläsarens fullständiga versionsnummer.

Uppdateringsstatus Anger om det finns en väntande uppdateringsversion. Den väntande uppdateringsversionen representerar den version av webbläsaren Chrome som installeras när webbläsaren startas om.

Antal tillägg

Hur många tillägg och appar som har installerats i webbläsaren. Om du klickar på en rad öppnas webbläsarens informationssida och informationen för varje app och tillägg anges.

Antal policyer

Hur många policyer som har konfigurerats i webbläsaren. Om du klickar på en rad öppnas webbläsarens informationssida och uppgifterna för varje tillämpad policy anges.

Operativsystemsversion

Operativsystemet för den dator som webbläsaren körs på.

Datoranvändare

Namnet på den användare som är inloggad på datorn som webbläsaren körs på.

Resurs-id

Du kan fylla i det här fältet för att underlätta organisationen av hanterade webbläsare. Om du vill ändra det klickar du på en rad för att gå till webbläsarens detaljsida.

Plats

Du kan fylla i det här anpassade fältet för att organisera de webbläsare du hanterar. Redigera genom att klicka på en rad och öppna webbläsarens detaljsida.

Registreringstid Datum och tid för när webbläsaren registrerades för Chrome Browser Cloud Management.

Anmärkningar

Du kan lägga till anteckningar om webbläsarna som du hanterar i det här anpassade fältet. Redigera genom att klicka på en rad och öppna webbläsarens detaljsida.

Visa webbläsarinformation

Om du klickar på en viss webbläsarrad öppnas webbläsarens informationssida. Till vänster kan du välja att flytta den hanterade webbläsaren till en annan organisationsenhet eller radera den hanterade webbläsaren från enheten.

Obs! Vissa fält fylls kanske inte i beroende på om du har aktiverat rapportering i webbläsaren Chrome.

Datoröversikt

Du kan se en översikt över webbläsaren uppe till vänster under webbläsarnamnet.

Fält Beskrivning
Senaste policysynkroniseringen

Senast registrerade datum och tid då alla webbläsarinstanser synkroniseras med policyinställningar. Fältet uppdateras endast när en webbläsare laddar upp en rapport, inte när begäran om policysynkronisering tas emot.

Senaste rapporten

Senast registrerade datum och tid då alla webbläsarinstanser skickade en rapport till administratörskonsolen.

Registrerad

Datum och tid för när webbläsaren registrerades för Chrome Browser Cloud Management.

Den senaste Google Update-aktiviteten

Senast registrerade datum och tid för den senaste interaktionen mellan alla instanser av hanterade Chrome-webbläsare och Google Update.

Datorinformation

Fält Beskrivning

Datornamn

Namnet på enheten som webbläsaren körs på.

Operativsystemsversion

Operativsystemet för den enhet som webbläsaren körs på.

Serienummer

Enhetens serienummer.

Datoranvändare

Namnet på den användare som är inloggad på enheten som webbläsaren körs på.

Arkitektur

Arkitekturen för den enhet som webbläsaren körs på.

Enhets-id

Unikt id för enheten per registrering.

Obs! Tidigare registrerade enheter som avregistreras, rensas eller återställs får ett nytt unikt id när de registreras på nytt.

Registreringsdatum

Datum då webbläsaren Chrome registrerades i Chrome Browser Cloud Management.

Datorpolicyer

Antalet datorpolicyer som är inställda i webbläsaren. Om du vill se information om varje tillämpad datorpolicy rullar du ned på sidan med webbläsarinformation till Tillämpade webbläsarpolicyerföljt avDatorpolicyer.

Webbläsare och profiler

Fält Beskrivning

Sökväg

Platsen för Chrome-webbläsarfilen.

Kanal

Webbläsarens lanseringskanal.

Installerad version

Den senast rapporterade versionen av webbläsaren Chrome.

Väntande versionsuppdatering

Version av webbläsaren Chrome som installeras när webbläsaren startas om.

Senaste status

Senast datum och tid då Chrome skickade en statusuppdatering till administratörskonsolen.

Profiler

Antalet webbläsarprofiler som har konfigurerats.

Om du klickar på en webbläsarrad visas mer information om specifika installerade profiler.

Profilnamn

Användarprofilens namn.

Användare

E-postadress till personen som är inloggad på profilen. Finns endast om det finns en signerad användare i profilen.

Katalog

Användarens profilsökväg.

Senaste rapporttid

Senast registrerade datum och tid då alla webbläsarinstanser skickade en rapport till administratörskonsolen.

Senaste synkronisering av policy

Senast registrerade datum och tid då alla webbläsarinstanser synkroniserade med policyinställningar. Fältet uppdateras endast när en webbläsare laddar upp en rapport, inte när begäran om policysynkronisering tas emot.

Profilpolicyer

Antalet profilpolicyer som är inställda i webbläsaren.

Tillägg

Antalet tillägg som har installerats i webbläsaren.

Installerade appar och tillägg

Fält Beskrivning

Namn

Appens eller tilläggets namn, ikon och en länk för att visa appen eller tillägget i Chrome Web Store.

Status

Status för app eller tillägg, Aktiverad eller Inaktiverad.

Version

Appens eller tilläggets versionsnummer.

Installationstyp

Beskriver hur appen eller tillägget har installerats:

• admin – har installerats av en administratörspolicy
  • utveckling – har laddats uppackad i utvecklarläge
  • flera – har installerats på olika sätt på olika webbläsare, enheter eller användarkonton.
  • normal – har installerats normalt av en. CCX-fil.
  • annat – har installerats på annat sätt
  • sidladdning – har installerats av annan programvara på datorn.

Webbläsarversion och kanal

Aktuell webbläsarversion och kanal där appen eller tillägget har installerats.

Profil

Profilnamnet där appen eller tillägget har installerats.

Tillämpade webbläsarpolicyer (dator- och profilpolicyer)

Fält Beskrivning

Namn

Policyns unika namn.

Källa

Möjliga värden:

• Policy för molndator
  • Policy för lokal dator
  • Policy för molnanvändare
  • Okänd källa

Status

Möjliga värden:

• Tillämpad
  • Utfasad
  • Ogiltig

Värde

Det värde som har angetts för policyn.

Pluginprogram

Fält Beskrivning

Namn

Namnet på plugin-programmet.

Filnamn

Plugin-programmets filnamn

Webbläsarkanal

Den webbläsarkanal där plugin-programmet är tillgängligt

Beskrivning

Beskrivning av plugin-programmet

Anpassade fält

Om du vill redigera någon av dessa fält klickar du på Redigera .

Fält Beskrivning

Resurs-id

Unikt id för enheten.

Användare

E-postadress till personen som använder enheten.

Plats

Enhetens adress eller plats.

Anmärkningar

Används till särskild information som rör en enhet. Du kan använda informationen senare när du söker efter webbläsare.

Sök efter webbläsare

Med sökrutan kan du söka efter specifika webbläsare i organisationen. Som standard sker sökning via sökrutan i alla fält, inklusive information på sidan med webbläsarinformation. Du kan begränsa sökningen till ett specifikt fält med ett filter. Om du till exempel bara vill söka efter webbläsare där datornamnet matchar USER5 använder du filtret Datornamn.

Det finns även några extra filter som du kan använda för att söka med information som visas på webbläsarens informationssida.

Filternamn Beskrivning

Användare

Söker i fältet Användare på sidan med webbläsarinformation.
Obs! Användarfiltret är inte detsamma som filtret Datoranvändare.

Registreringstid

Filtrera efter det datum då webbläsaren registrerades. Datumet finns i fältet Registreringsdatum på sidan med information om webbläsaren. Du kan använda detta för att hitta exakta datum och matchningsintervall.

Operativsystem

Filtrera efter operativsystemsplattform. Till exempel windows, mac och så vidare.

Operativsystemsversion

Filtrera efter operativsystemsversion som anges på webbläsarens informationssida, till exempel 10.0.17134.165. Detta filter kan användas tillsammans med OS-plattformsfiltret för att filtrera på ett specifikt operativsystem och en version av detta operativsystem.

Arkitektur

Filtrera efter arkitekturen för datorn som webbläsaren körs på (den här informationen visas i fältet Arkitektur på webbläsarens informationssida).

Registreringstoken

Filtrera efter registreringstoken som webbläsaren registrerades med. Token finns på webbläsarens informationssida under Datorpolicyer i formatet abcd1234-a1a1-xyxy-aaaa-1234abcd.

Senaste rapport

Filtrera efter det datum då webbläsarens policyer senast synkroniserades. Du kan använda detta för att hitta exakta datum och matchningsintervall.

Senaste synkronisering av policy

Filtrera efter det datum då webbläsarens policyer senast synkroniserades. Du kan använda detta för att hitta exakta datum och matchningsintervall.

Söktips

• Om inget annat anges är sökningar inte skiftlägeskänsliga.
  • Du kan inkludera flera söktermer åtskilda av blanksteg. Tabellen uppdateras så att endast webbläsare som matchar alla söktermer visas.
  • Du kan söka efter en exakt matchning med strängar med tre tecken eller längre, där termerna avgränsas av blanksteg, bindestreck och punkter. Om ett datornamn exempelvis är USER5-W returnerar en sökning efter användare5-W och ANVÄNDARE rätt resultat och söker efter Det gör inte USER.