Afdrukken op Chromebooks met PaperCut beheren

Met PaperCut Mobility Print kun je afdrukken vanaf je Chromebooks naar elk merk printer, hoe oud de printer ook is.

Je gebruikers kunnen met PaperCut Mobility Print ™ snel zelf printers vinden en instellen, ongeacht hun besturingssysteem of printertype. Met dit gratis product van PaperCut ™, een Premier Partner die gespecialiseerd is in afdrukbeheer, kunnen gebruikers van beheerde en niet-beheerde Chromebooks eenvoudig afdrukken in een school of bedrijf. Download PaperCut Mobility Print gratis.

PaperCut Mobility Print is geschikt voor gemengde omgevingen (Chrome OS, macOS, Windows, Android en iOS). Printers worden automatisch gedetecteerd en er hoeven geen printerstuurprogramma's meer te worden geïmplementeerd.

Afdrukken in de cloud is beschikbaar vanaf begin 2020, zodat geautoriseerd afdrukken mogelijk is vanaf elk apparaat buiten het netwerk van het werk of via een niet-vertrouwd gastnetwerk. In deze toekomstige versie optimaliseert Mobility Print de levering van afdruktaken. Waar mogelijk worden lokale taken gebruikt en taken worden gecomprimeerd en gecodeerd via de cloud verzonden als er geen verbinding is met het lokale netwerk. Bekijk de onderstaande stappen voor informatie over het implementeren van afdrukken met Chromebook via Mobility Print.

PaperCut Mobility Print en PaperCut NG/MF

Als je PaperCut Mobility Print uitvoert met een van de PaperCut-producten van Print Management, kun je ook anoniem afdrukken beëindigen, afdruktaken vrijgeven, hoeveelheden instellen en afdrukken in je organisatie zichtbaar maken.

Mobility Print instellen voor Chromebooks

Voordat je begint

PaperCut Mobility Print moet worden uitgevoerd op een systeem (server of desktop) dat permanent is verbonden met je netwerk. Dit mag geen DNS-server of domeincontroller zijn. Het mag een van de volgende servers zijn:

• Een bestaande afdrukserver
  • Als je migreert vanuit Google Cloudprinter, dezelfde computer als waarop je de Google Cloud Connector hebt gebruikt
  • Een nieuw systeem (dit kan zelfs een desktopsysteem zijn) dat permanent ingeschakeld blijft
  • Een virtuele machine

Opmerking: Een virtuele machine moet een eigen IP-adres hebben. Deze kan dus niet achter een Network Address Translation worden geplaatst.

Stap 1: PaperCut Mobility Print installeren en instellen

1. Download PaperCut Mobility Print voor je platform.
  2. Voer het bestand uit en accepteer de overeenkomst. Klik op 'Volgende' en klik vervolgens op 'Installeren'.

Deze tool opent nu automatisch de interface van Mobility Print Admin, detecteert en publiceert alle afdrukwachtrijen op deze server.

Stap 3: Mobility Print beschikbaar maken voor alle gebruikers

Als er onbeheerde Chromebooks in je omgeving zijn, deel je de link naar de instellingenpagina met je gebruikers. Je vindt deze link onder aan de interface van de Mobility Print Admin.

Bekijk voor beheerde Chromebooks de instructies hieronder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparatenen danChrome-beheer.

Als u Apparaten niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Instellingen voor gebruikers en browsers
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarop je de instellingen wilt toepassen. Selecteer de organisatie op het hoogste niveau als je wilt dat de instellingen gelden voor alle gebruikers. Selecteer een andere organisatie-eenheid als je wilt dat de instellingen alleen gelden voor bepaalde gebruikers.
  5. Scrol omlaag en klik op de link pagina met apps en extensies.
  6. Klik op de knop + en selecteer Toevoegen uit de Chrome Web Store.
  7. Voer PaperCut Mobility Print in het zoekveld in.
    De app wordt weergegeven onder de zoektekst.
  8. Klik op de knop Selecteren.
  9. Klik op de installatiebeleidoptie van Mobility Print Installatie toestaan en wijzig deze in Afgedwongen installeren.
  10. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4: De Chromebook inschrijven als beheerd apparaat

1. Maak op de Chromebook verbinding met de wifi van je organisatie.
    Dit moet de wifi van je organisatie zijn, omdat de Chromebook verbinding moet maken met de Mobility Print-server.
  2. Klik op Accepteren en doorgaan
  3. Druk op Ctrl+Alt+E.
    Het zakelijke inschrijfscherm wordt weergegeven.
  4. Log in als beheerder.
  5. Klik op Gereed.

Je kunt de Chromebooks nu distribueren naar je gebruikers.

Je gebruikers laten zien hoe ze kunnen afdrukken

Je gebruikers kunnen afdrukken door deze stappen te volgen:

1. Druk op Ctrl+P.
  2. Selecteer een Mobility Print-printer.
    Dit zijn printers met PaperCut icon ernaast.
  3. Klik op het scherm Afdrukken op Afdrukken.
    Er wordt eenmalig een inlogscherm weergegeven.
  4. Vink het selectievakje Onthoud mij aan en dan klik op Inloggen met Google.
    De taak van de gebruiker wordt geverifieerd en naar de printer gestuurd. In een Find Me-omgeving kan de gebruiker naar elke printer gaan en zijn afdruktaak daar vrijgeven.

Opmerking: Afdrukken vanuit Android-apps werkt iets anders. Zie Afdrukken vanaf een Chromebook voor meer informatie.

Vanaf nu worden de afdruktaken van gebruikers altijd geverifieerd.

Bronnen

Ga naar de website van PaperCut voor meer documentatie en ondersteuning.