Afdrukken op Chromebooks met PaperCut beheren

Met Mobility Print kunnen je gebruikers snel printers zoeken en instellen, ongeacht hun besturingssysteem of printermerk. Met deze functie van PaperCut™, een Premier Partner die is gespecialiseerd in afdrukbeheer, kunnen gebruikers met beheerde en onbeheerde Chromebooks eenvoudig afdrukken in een school- of bedrijfsomgeving.

Je hoeft geen stuurprogramma's voor printers meer te implementeren. Mobility Print detecteert printers automatisch voor beheerde apparaten, BYOD-apparaten en gemengde omgevingen (Chrome OS, macOS, Windows, Android en iOS).

Dit is ook het einde van anoniem afdrukken. Mobility Print identificeert elke afdruktaak, waardoor PaperCut MF-functies kunnen worden gebruikt, zoals beveiligde afdrukrelease, quota's, rapporten en afdrukarchivering. Bekijk de video en de instructies hieronder om afdrukken met Mobility Print van PaperCut te implementeren op Chromebooks.

Setting up PaperCut Mobility Print for Chromebooks

Mobility Print instellen voor Chromebooks

Voordat je begint

Mobility Print moet worden uitgevoerd op een systeem (server of desktop) dat permanent verbinding heeft met het netwerk. Dit mag geen DNS-server of domeincontroller zijn. Het mag een van de volgende servers zijn:

• Een bestaande afdrukserver
  • Een nieuw systeem (dit kan zelfs een desktopsysteem zijn) dat permanent ingeschakeld blijft
  • Een virtuele machine

Opmerking: Een virtuele machine moet een eigen IP-adres hebben. Deze kan dus niet achter een Network Address Translation worden geplaatst.

Stap 1: PaperCut MF installeren en instellen

Installeer PaperCut MF op de afdrukserver, of deze zich nu op locatie of in een privé-cloudinstantie bevindt. PaperCut MF kan worden uitgevoerd op Windows, Mac, Novell® en Linux. Bekijk de instructies voor de installatie.

Stap 2: Mobility Print installeren en instellen in PaperCut MF

1. Open de PaperCut MF Admin-webinterface.
  2. Klik op Options (Opties) en dan Mobile & BYOD (Mobiel en BYOD).
  3. Klik in het gedeelte Mobility Print op Set up Mobility Print (Mobility Print instellen).
  4. Kies het serverplatform waarop je de installatie uitvoert en klik op Download Mobility Print Server (Mobility Print-server downloaden).
  5. Voer het bestand uit en accepteer de overeenkomst. Klik op Next (Volgende) en klik vervolgens op Install (Installeren).
    De tool ontdekt en publiceert nu automatisch alle afdrukrijen op deze server.
Als je een Find Me-omgeving gebruikt

Doe het volgende als je gebruikers naar één wachtrij afdrukken, maar de afdruktaak op elke printer kunnen vrijgeven:

1. Klik op Select printers (Printers selecteren).
  2. Klik op Disable All (Alles uitschakelen).
  3. Zoek de Find Me-printer.
  4. Klik in de kolom Publish (Publiceren) op de schakelaar om deze in te stellen op On (Ingeschakeld).
  5. Sluit de pagina.

Stap 3: Mobility Print beschikbaar maken voor alle gebruikers

Als je onbeheerde Chromebooks in je omgeving hebt, deel je de volgende link met de betreffende gebruikers: Set Up Mobility Print (Mobility Print instellen). Ze worden dan door de stappen geleid om de Mobility Print-client van PaperCut te installeren op hun Chromebook. Bekijk voor beheerde Chromebooks de instructies hieronder.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Instellingen voor gebruikers en browsers
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarop je de instellingen wilt toepassen. Selecteer de organisatie op het hoogste niveau als je wilt dat de instellingen gelden voor alle gebruikers. Selecteer een andere organisatie-eenheid als je wilt dat de instellingen alleen gelden voor bepaalde gebruikers.
  5. Scroll naar Apps en extensies en dan Apps en extensies waarvan installatie wordt afgedwongen en dan Apps beheren waarvan installatie is afgedwongen.
  6. Selecteer Chrome Web Store in het venster Apps beheren waarvan installatie is afgedwongen.
  7. Voer PaperCut Mobility Print in het zoekveld in.
    De app wordt weergegeven onder de zoektekst.
  8. Klik op Toevoegen en klik op Opslaan.
    De pagina 'Instellingen voor gebruikers en browsers' wordt opnieuw weergegeven.
  9. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4: De Chromebook inschrijven als beheerd apparaat

1. Maak op de Chromebook verbinding met de wifi van je organisatie.
    Dit moet de wifi van je organisatie zijn, omdat de Chromebook verbinding moet maken met de Mobility Print-server.
  2. Klik op Accepteren en doorgaan
  3. Druk op Ctrl+Alt+E.
    Het zakelijke inschrijfscherm wordt weergegeven.
  4. Log in als beheerder.
  5. Klik op Gereed.

Je kunt de Chromebooks nu distribueren naar je gebruikers.

Je gebruikers laten zien hoe ze kunnen afdrukken

Je gebruikers kunnen afdrukken door deze stappen te volgen:

1. Druk op Ctrl+P.
  2. Selecteer een Mobility Print-printer.
    Dit zijn printers met het pictogram PaperCut icon ernaast.
  3. Klik op het scherm Afdrukken op Afdrukken.
    Er wordt eenmalig een inlogscherm weergegeven.
  4. Vink het vakje aan voor Onthouden en dan klik op Inloggen met Google.
    De afdruktaak van de gebruiker wordt geverifieerd en naar de printer verzonden. In een Find Me-omgeving kan de gebruiker naar elke printer gaan en zijn afdruktaak daar vrijgeven.

Opmerking: Afdrukken vanuit Android-apps werkt iets anders. Zie Print from a Chromebook (Afdrukken vanaf een Chromebook) voor meer informatie.

Vanaf nu worden de afdruktaken van gebruikers altijd geverifieerd.

Bronnen

Ga naar de website van PaperCut voor meer documentatie en ondersteuning.