Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera uppdateringar av webbläsaren Chrome (Linux)

När du installerar webbläsaren Chrome på Linux-datorer installeras Google-lagringsplatsen. Lagringsplatsen säkerställer att ditt system automatiskt håller webbläsaren Chrome uppdaterad.

Steg 1: Stäng av uppdateringar av Chrome

Gör något av följande om du vill stoppa automatisk uppdatering av Chrome:

• Skapa en tom lagringsplats innan du installerar Chrome:
    $ sudo touch /etc/default/google-chrome
  • Lägg till följande rad i /etc/default/google-chrome:
    repo_add_once=false
Steg 2: Stäng av uppdateringar av Chrome-komponenter (valfritt)

Gäller enbart för komponenter i webbläsaren Chrome

Även om du stänger av automatiska uppdateringar av Chrome avbryts inte den automatiska uppdateringen av webbläsarkomponenter, inklusive Widevine DRM (för krypterade medier) och komponenten för återställning av Chrome-uppdatering. Om du vill hindra uppdatering av dessa komponenter inaktiverar du Chrome-principen ComponentUpdatesEnabled.

Använd önskad JSON-filredigerare:

1. Skapa en JSON-fil i mappen etc/opt/chrome/policies/managed och ge den namnet component_update.json.
  2. Lägg till följande inställning i JSON-filen för att inaktivera komponentuppdateringar:
    {
    "ComponentUpdatesEnabled": "false"
    }
  3. Implementera uppdateringen för användarna.
Obs! Denna princip gäller inte alla komponenter. Du hittar en fullständig lista över undantagna komponenter i ComponentUpdatesEnabled.

Relaterade ämnen