Ange en Chrome-princip för flera appar

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda administratörskonsolen för att tillämpa app- och tilläggspolicyer på flera appar samtidigt. Du kan till exempel ange alla appar som du vill tvångsinstallera för användare eller fästa på användarnas Chrome-aktivitetsfält.

Innan du börjar

Om du vill hantera Chrome-appar och -tillägg för användarna måste du aktivera tjänsten Chrome Web Store för dem i administratörskonsolen. Leta upp den här tjänsten på administratörskonsolen genom att öppna Appar > Ytterligare Google-tjänster. Anvisningar finns i Aktivera eller inaktivera ytterligare Google-tjänster.

Ange principer för appar i användar- och webbläsarinställningarna

Gäller när användare är inloggade på ett hanterat Google-konto på en Chrome-webbläsare eller enhet som kör Chrome OS.

Ange en princip för en app eller ett tillägg (huvudsteg)

Innan du börjar: Om du vill göra inställningar för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare placerar du användarkontona eller webbläsarna i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Inställningar för användare och webbläsare.
  4. Till vänster väljer du organisationsenheten med de användare eller registrerade webbläsare som du vill konfigurera principen för.

Välj organisationsenheten på toppnivå för alla användare eller webbläsare. Annars väljer du en underordnad organisationsenhet. Läs mer

Viktigt! Om du vill tillämpa inställningar för Chrome-användare på Windows-, Mac- eller Linux-datorer aktiverar du Chrome-hantering och tjänsten Chrome Web Store för den organisationsenheten.

5. Bläddra till Appar och tillägg.
  6. Leta upp på den policy du vill konfigurera och klicka på länken för att hantera inställningarna för den. Läs mer om varje inställning.

Om du till exempel fäster flera appar i dina Chromebook-användares aktivitetsfält klickar du på Hantera fastnålade appar.

De policyer du konfigurerar för en organisationsenhet ärvs av dess underordnade om de inte åsidosätts på den lägre nivån. Administratörskonsolen markerar om en inställning är ärvd eller åsidosatt (markerad som Tillämpas lokalt). Läs mer (nedan).

7. Leta upp och markera varje app eller tillägg du vill konfigurera policyn för. Klicka sedan på länken Lägg till.

Tips! Hitta appar genom att klicka på filter till vänster och använda sökfältet. De flesta appar finns i Chrome Web Store. Du kan även hitta externa appar eller testappar. Hjälp mig att hitta en app (nedan).

8. Leta upp appen i resultaten, klicka på länken Lägg till och klicka sedan på Spara.
  9. Längst ned klickar du på Spara igen.
Leta upp en specifik app eller ett specifikt tillägg

När du utför stegen ovan letar du upp en app eller ett tillägg att konfigurera policyer för så här.

Appar eller tillägg i Chrome Web Store

1. Följ stegen ovan och välj den policy du vill konfigurera på administratörskonsolen.
  2. Till vänster klickar du på Chrome Web Store.
  3. Ange namnet på appen eller tillägget.
  4. Tryck på Retur för att söka i Chrome Web Store.
  5. Välj appen eller tillägget.
  6. Slutför stegen för att lägga till appen till den här policyn.

Appar för betrodd testare

Så här konfigurerar du en policy för en app eller ett tillägg i Chrome Web Store som har publicerats för betrodda testare:

1. Följ stegen ovan och välj den policy du vill konfigurera på administratörskonsolen.
  2. Klicka på Ange en anpassad app till vänster.
  3. Ange id och webbadress för app eller tillägg

Kontakta apputvecklaren och ta reda på id och webbadress.

Om du är utvecklare läser du om att hitta appens id och webbadress på Skapa en privat Chrome-app.

Exempel på webbadress för tredje part: https://thirdparty.com/update.xml

4. Slutför stegen för att lägga till appen till den här policyn.

Appar från tredje part

Så här konfigurerar du en policy för en app eller ett tillägg som inte finns i Web Store, exempelvis från en extern utvecklare:

1. Följ stegen ovan och välj den policy du vill konfigurera på administratörskonsolen.
  2. Klicka på Ange en anpassad app till vänster.
  3. Under Id anger du Chrome-appens eller tilläggets id.
  4. Under Webbadress anger du https://clients2.google.com/service/update2/crx.
  5. Slutför stegen för att lägga till appen till den här policyn.
Så här ärvs appinställningar

I utgångsläget förvärvar användare i en organisationsenhet inställningar för appolicy från den överordnade organisationen. Om du till exempel tvångsinstallerar App A på toppnivån, tvångsinstalleras den på alla lägre nivåer.

Om du vill ändra policyer för användare i en underordnad organisationsenhet (och alla underordnade som ärver dess policyer) kan du:

• ta bort App A från den underordnades lista över tvångsinstallationer
  • lägga till App B för tvångsinstallation på underordnad nivå.

Den underordnade organisationsenheten tvångsinstallerar inte längre App A. Den tvångsinstallerar App B och den tvångsinstallerar alla andra appar som senare läggs till för den överordnade organisationen.

Sammanfattningsvis: När du lägger till en app i en överordnad organisationsenhet, ärvs appen och policyerna för den till den underordnade – under förutsättning att appen inte redan finns i den underordnade enheten och du inte har åsidosatt inställningarna på toppnivå för den.

Relaterade ämnen