Ange principer för appar och tillägg

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda administratörskonsolen för att tillämpa app- och tilläggspolicyer på flera appar samtidigt. Du kan till exempel ange alla appar som du vill tvångsinstallera för användare eller fästa i användarnas Chrome-aktivitetsfält.

Innan du börjar

• Om du vill göra inställningar för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare lägger du till användarkontona eller webbläsarna i en organisationsenhet.
  • För att tillämpa inställningar för Chrome-användare på Windows-, Mac- eller Linux-datorer aktiverar du Chrome-hantering för den organisationsenhet de tillhör.Se Aktivera Chrome-webbläsarhantering.

Öppna alla   |   Stäng alla

Ange policyer för appar

Gäller när användare är inloggade på ett hanterat Google-konto på en Chrome-webbläsare eller enhet som kör Chrome OS.

Ange en policy för app eller tillägg (huvudsteg)
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Appar och tillägg.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Användare och webbläsare högst upp.
  6. Klicka på Inställningar Inställningar till höger.
  7. Ställ in de app- och tilläggspolicyer du vill ändra. Läs mer om varje inställning nedan.
  8. Klicka på Spara.

Läs mer om varje inställning

Android-appar på Chrome-enheter

Som standard får användare i den här organisationsenheten inte installera Google Play- och Android-appar på enheter. Om du vill ge användarna åtkomst till de godkända apparna i Google Play Butik på sina Chrome-enheter väljer du Tillåt.

Tillåtna typer av appar och tillägg

Med den här inställningen kan du blockera vissa slags installationer genom att avmarkera dem så att de inte längre är tillåtna.

Apptyper:

Installationskällor för appar och installationer

Gör att du kan ange vilka webbadresser som får installera tillägg, appar och teman. Ett exempel: Om en webbadress där du har en .crx-fil matchar listan visas en Chrome-installationsruta om användaren klickar på webbadressen. Ange ett webbadressmönster på varje rad. Du hittar exempel på utvecklarwebbplatsen för Chrome.

Den här principen påverkar inte Android-appar som körs i Chrome OS. Information om hur du ställer in policyer för Android-appar på Chrome-enheter som stöder dem finns i Hantera Android-appar i Chrome OS.

Tillåt tillägg med osäker paketering

Gör att du kan välja om du vill tillåta tillägg med osäker paketering. Mer information finns i Chromium.

Behörigheter och webbadresser

Du kan använda den här inställningen på två sätt:

Blockera installation av typer av appar

Förhindra att användare kör appar eller tillägg som begär vissa behörigheter som din organisationsenhet inte tillåter.

Mer information finns i Blockera appar och tillägg baserat på behörigheter.

Förhindra att appar ändrar webbsidor

Kontrollera om appar eller tillägg i allmänhet kan ändra webbsidor som du anger.

Detaljerade steg finns i Förhindra att Chrome-tillägg ändrar webbsidor.

• Värdar som har blockerats från körning – webbadresser till sidor som du vill förhindra att appar ändrar.
  • Värdar som är tillåtna för körning – webbadresser till sidor som du vill tillåta att appar ändrar. Åtkomst tillåts även om sidorna också är definierade i Blockerade webbadresser.
Startsida för Chrome Web Store

Du kan ändra startsidan för Chrome Web Store till en anpassad startsida för användarna när de är inloggade. Du kan rekommendera appar och tillägg för domänen i en anpassad samling i Chrome Web Store.

Behörigheter i Chrome Web Store

Om du vill låta användarna publicera privata appar som är begränsade till din domän i Chrome Web Store väljer du Tillåt användarna att publicera privata appar som är begränsade till din domän i Chrome Web Store.

Relaterade ämnen: Skapa en Chrome-appsamling och Skapa och publicera anpassade appar och tillägg för Chrome

Android-rapportering för användare och enheter

Tillåter dig att bevaka slutförda och ej slutförda installationer för användare och enheter i ditt nätverk med hjälp av rapporteringsverktyget som finns i administrationskonsolen.

Mer information om konfiguration finns i Bevaka tvingade Android-appinstallationer.

Obs! Rapporten visar enbart information om hanterade användare med hanterade Chrome-enheter som stöder hanterad Google Play.

Relaterade ämnen