Beveiligingsbeleid en privacybeleid

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Dit zijn slechts enkele van de beleidsregels die je kunt afdwingen om de privacy- en gegevensbeveiliging van je Chrome-gebruikers te beschermen. Bekijk de beleidsregels hieronder. Klik vervolgens op de links om de beleidsregels vanaf je gewenste platform af te dwingen.

Bekijk Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer als je dit voor de eerste keer doet.

Chrome-beveiligingsbeleid

Met dit beleid kun je je gebruikers en hun gegevens beschermen tegen schadelijke software of andere bedreigingen.

Beschrijving van het beleid Stappen voor je platform
Het gebruik van Chrome Remote Desktop beheren.   Windows Mac

Gebruikers dwingen om in te loggen op hun bedrijfsaccount voordat ze de Chrome-browser kunnen gebruiken op beheerde computers.

Zorgt dat het beleid dat je in de Google-beheerdersconsole instelt, wordt afgedwongen.

Windows Mac
Voorkomen dat gebruikers potentieel schadelijke bestanden downloaden door waarschuwingen van Google Safe Browsing af te dwingen.   Windows Mac Linux
Gebruikers beschermen tegen niet-vertrouwde sites door site-isolatie in te schakelen. Beheerdersconsole Windows Mac Linux
Sites die gebruikers kunnen bezoeken op een witte lijst of blacklist zetten. Beheerdersconsole Windows Mac Linux

Chrome-privacybeleid

Je kunt dit beleid uitschakelen om te voorkomen dat gegevens die je gebruikers in Chrome invoeren, naar Google worden verzonden.

Automatisch aanvullen voor formulieren

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome gegevens opslaat die gebruikers invoeren in formulieren, zoals namen, adressen en telefoonnummers.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: AutoFillEnabled

Google Translate

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome aanbiedt pagina's te vertalen in talen die niet zijn opgegeven in de taalinstellingen van een gebruiker.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: TranslateEnabled

Rapportage van statistieken

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome gebruiksstatistieken, crashrapporten en andere diagnostische gegevens aan Google doorgeeft.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: MetricsReportingEnabled

Wachtwoordbeheer

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome wachtwoorden van gebruikers opslaat.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: PasswordManagerEnabled

Zoeksuggesties

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome een voorspellingsservice gebruikt om webadressen of zoektermen aan te vullen wanneer gebruikers in de adresbalk typen.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: SearchSuggestEnabled

Spellingcontrole

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome de online spellingcontrole van Google gebruikt om spellingcorrecties voor te stellen op bedrijfsapparaten.

Afdwingen via:

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux:SpellCheckServiceEnabled

Meer beleid