Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Uppmana användarna att starta om för att tillämpa väntande uppdateringar

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare på Windows, Mac och Linux.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du ställa in policyer för att informera användarna om att de måste starta om webbläsaren Chrome för att tillämpa väntande uppdateringar.

Steg 1: Granska policyer

Du kan ställa in en eller flera av följande policyer:

Policy Beskrivning och inställningar

RelaunchNotification

Uppmana användarna att starta om webbläsaren Chrome för att få den senaste uppdateringen. Välj ett av alternativen:

• Omstart rekommenderas – användarna kan stänga aviseringen och fortsätta använda den gamla versionen av webbläsaren Chrome tills de väljer att starta om den.
  • Omstart krävs – användarna kan stänga aviseringen men ser ett återkommande meddelande om att de måste starta om webbläsaren Chrome inom en viss tid. Använd RelaunchNotificationPeriod-policyn för att ställa in omstarttid (detaljer nedan).

Ej inställt: I verktygsfältet ändras ikonen Mer Mer för att ange att en uppdatering är tillgänglig. Användarna kan starta om när de är klara.

RelaunchNotificationPeriod

Anger tidsperioden i millisekunder (ms) som en användare aviseras om att webbläsaren Chrome ska startas om för att en uppdatering ska tillämpas.

Ej inställd: Standardperioden är 604 800 000 ms (7 dagar).

Obs! Omstarter ska ske mellan 02.00 och 4.00 i användarens tidszon. Om omstarten inte är inställd på att äga rum mellan kl. 02.00 och 4.00 i användarens tidszon ökas nedräkningen till omstarten automatiskt för att säkerställa att den äger rum vid denna tid.

RelaunchWindow

Anger tidsfönstret då du vill avsluta aviseringsperioden (RelaunchNotificationPeriod) och börja starta om webbläsaren Chrome och ChromeOS-enheterna. Du måste ange starttiden i 24-timmarsformat (hh:mm) och varaktighet (minuter) i omstartfönstret.

Ej inställt: För ChromeOS-enheter är standardperioden mellan 02:00 och 04:00 i användarens tidszon. Chrome skjuter aldrig upp slutet på aviseringsperioden för omstart.

Steg 2: Ställ in policyerna

Adminkonsol

Kan gälla för inloggade användare på alla enheter eller registrerade webbläsare på Windows, Mac eller Linux. Mer information finns i Förstå när inställningarna gäller.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Chrome-uppdateringar.
  5. Klicka på Avisering om omstart.
  6. Välj ett alternativ:
    • Ingen avisering om omstart – Chrome anger för användarna att en omstart behövs via små ändringar av menyn. Ingen avisering visas.
    • Visa avisering som rekommenderar omstart – användarna ser ett återkommande meddelande om att de ska starta om Chrome. Användarna kan stänga aviseringen och fortsätta använda den gamla versionen av Chrome-webbläsaren eller Chrome OS tills de väljer att starta om webbläsaren eller sin Chrome-enhet.
    • Tvinga omstart efter en period – användarna kan stänga aviseringen men ser ett återkommande meddelande om att de måste starta om Chrome inom en viss tid.
  7. (Valfritt) Ställ in tidsperioden, mellan 1 och 168 timmar, under vliken användarna uppmanas att starta om webbläsaren Chrome.
    Obs! Om du vill använda systemets standardinställning, som är 168 timmar (7 dagar), anger du inget i fältet.
  8. (Valfritt) Om du valde Tvinga omstart efter en period anger du omstartperioden:
    1. Starttid för omstart – tid på dygnet, i 24-timmarsformat (hh:mm) då du vill avsluta aviseringsperioden och börja starta om webbläsaren Chrome och ChromeOS-enheterna.
    2. Varaktighet för omstartsfönster (minuter) – tiden i minuter för omstartperioden.
  9. Klicka på Spara.
Windows

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

Med Gruppolicy

I redigeraren för hantering av grupppolicy (mappen Dator eller Användarkonfiguration):

1. Öppna Policyer följt av Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome.
  2. Aktivera Meddela användaren att webbläsaren eller enheten bör eller måste startas om.
    Tips! Om du inte ser den här policyn laddar du ned den senaste policymallen.
    Om du lämnar denna policy som Inte konfigurerad används beteendet för Ej inställd som beskrivs ovan.
  3. Ange ett alternativ:
    • Visa användaren ett återkommande meddelande om att omstart krävs
    • Visa användaren ett återkommande meddelande om att omstart rekommenderas
  4. (Valfritt) Så här ställer du in aviseringsperioden:
    1. Aktivera Ange tidsperiod för aviseringar om uppdatering.
      Om du lämnar denna policy som Inte konfigurerad används beteendet för Ej inställd som beskrivs ovan.
    2. Klicka på Ange tidsperiod för aviseringar om uppdatering.
    3. Ange antalet millisekunder för aviseringsperioden och klicka på Tillämpa.
  5. Implementera uppdateringen för användarna.
Mac
Gäller för AppleMac-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.
I konfigurationsprofilen för Chrome-principer (.plistfil):
  1. Lägg till eller uppdatera följande nycklar:
    • Ställ in <RelaunchNotification> på <integer>value</integer>, där value är 1 (omstart rekommenderas) eller 2 (omstart krävs).
    • Ställ in <RelaunchNotificationPeriod> på <integer>value</integer>, där value är antalet millisekunder för aviseringsperioden.
    • Ange <key>start</key> och <key>duration_mins</key> i <RelaunchWindow>-nyckeln.
  2. Implementera ändringen hos användarna.

Exemplet visar hur du

• upprepade gånger uppmanar användarna att starta om webbläsaren Chrome för att få den senaste uppdateringen
  • informerar användarna om att de måste starta om Chrome inom de närmaste fem dagarna (432 000 000 ms)
  • ställer in omstartfönstret på att starta klockan 23:30 och sluta klockan 03:30 nästa morgon.
<key>RelaunchNotification</key>
<dict>
   <integer>2</integer>
</dict>
<key>RelaunchNotificationPeriod</key>
<dict>
   <integer>432000000</integer>
</dict>
<key>RelaunchWindow</key>
<dict>
<key>entries</key>
<array>
<dict>
<key>start</key>
<dict>
<key>hour</key>
    <integer>23</integer>
<key>minute</key>
    <integer>30</integer>
</dict>
<key>duration_mins</key>
    <integer>240</integer></dict>
</array>
</dict>
Linux
Gäller för Linux-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.
Använd önskad JSON-filredigerare:
  1. Öppna mappen /etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Skapa eller uppdatera en JSON-fil.
  3. Ställ in RelaunchNotification1 (omstart rekommenderas) eller 2 (omstart krävs).
  4. Ställ in RelaunchNotificationPeriod på antalet millisekunder för aviseringsperioden.
  5. Ställ in RelaunchWindow på starttid och antal minuter för omstartperioden.
  6. Implementera uppdateringen för användarna.

Exemplet visar hur du

• upprepade gånger uppmanar användarna att starta om webbläsaren Chrome för att få den senaste uppdateringen
  • informerar användarna om att de måste starta om Chrome inom de närmaste fem dagarna (432 000 000 ms)
  • ställer in omstartfönstret på att starta klockan 23:30 och sluta klockan 03:30 nästa morgon.

{
  "RelaunchNotification": 2
}
{
   "RelaunchNotificationPeriod": 432000000
}
{
RelaunchWindow = {
 "entries": [
  {
   "start": {
    "hour": 23,
    "minute": 30
   },
   "duration_mins": 240
  }
 ]
}
}

Steg 3: Verifiera policyer på användarenheter

När du har tillämpat Chrome-policyer måste användarna starta om webbläsaren Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Kontrollera sedan användarnas enheter för att säkerställa att policyn är korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Markera rutan Visa policy utan värde.
  4. För RelaunchNotification, RelaunchNotificationPeriod och RelaunchWindow kontrollerar du att Status är inställd på OK och policyvärdena matchar det du anger i policyn.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.