Policyer för användarupplevelse

Den här sidan är för IT-administratörer som hanterar Chrome-webbläsare eller Chrome-enheter för företag eller skolor

Här är bara några av de policyer du kan använda för att anpassa Chrome-användarnas bläddringsupplevelse.

Har du precis kommit igång? Läs Så här fungerar Chrome-policyhanteringen.

Policyer för Chrome-användarupplevelse

Läs mer om policyerna nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljer och för att tillämpa dem från den plattform du vill.

Visa knappen Hem

Aktivera denna policy om du vill visa knappen Hem i verktygsfältet i Chrome-webbläsaren eller på Chrome-enheter. Om du klickar på knappen Hem öppnas din standardstartsida (se nedan).

Tillämpa från:

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: ShowHomeButton

Ange en standardstartsida

Aktivera denna policy om du vill ange startsidan som öppnas när användare klickar på knappen Hem i Chrome-webbläsaren eller på Chrome-enheter.

Exempelvärde: https://www.dittföretag.com

Tillämpa från:

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: HomePageLocation

Öppna nya flikar till startsidans webbadress

Aktivera denna policy när du vill öppna nya flikar på en sida du anger, till exempel din startsida.

Tillämpa från:

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: NewTabPageLocation

Ange Google som standardsökmotor

Aktivera dessa policyer om du vill använda google.com som sökmotor när användarna skriver i adressfältet högst upp i ett Chrome-fönster.

Tillämpa från:

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: Standardsökmotor

Anpassa bakgrund för Chrome OS-enhet

Gäller enbart Chromebooks och andra enheter som kör Chrome OS.

Ladda upp en anpassad bild som ska användas som bakgrund på användarens inloggningsskärm och skrivbord.

Tillämpa från:

Slå på eller av stavningskontroll

Aktivera denna policy för att låta användarna utnyttja stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – aktivera stavningskontroll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SpellcheckEnabled

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: SpellcheckEnabled

Slå på eller av språk för stavningskontroll

Aktivera SpellcheckLanguage-policyn så att användarna kan ange språk i stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – kräv aktivering av språk för stavningskontroll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SpellCheckLanguage

Policyinformation för Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguage

Aktivera SpellcheckLanguageBlacklist-policyn om du inte vill tillåta användare att ange språk i stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – kräv inaktivering av språk för stavningskontroll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SpellcheckLanguageBlacklist

Policyinformation för Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguageBlacklist

Fler policyer