Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Lös problem med infångstportal på ChromeOS

Om du kör ChromeOS version 62 och ser felet Enheten kan inte ansluta till ett trådlöst nätverk eller Nätverket är inte tillgängligt kan det hända att du måste tillåta åtkomst till ytterligare värdar via din brandvägg. Värdarna som anges nedan måste vara tillgängliga via HTTP-port 80 för att ChromeOS 62 ska kunna identifiera enheten som ansluten till internet. Om brandväggen har stöd för jokertecken kan du kanske använda ett jokertecken för att godkänna alt*.gstatic.com.

Utöver att godkänna dessa värdar i din brandvägg måste du även följa anvisningarna för att konfigurera en lista med godkända värdnamn om du har TLS- eller SSL-inspektion i nätverket.

Värdar som ska godkännas

Lös problem med infångstportalen med ChromeOS 62 genom att testa att godkänna ”alt*.gstatic.com”. Om din brandvägg inte har stöd för jokertecken godkänner du följande lista med värdar.

alt1.gstatic.com
alt2.gstatic.com
alt3.gstatic.com
alt4.gstatic.com
alt5.gstatic.com
alt6.gstatic.com
alt7.gstatic.com
alt8.gstatic.com
alt9.gstatic.com
alt10.gstatic.com
alt11.gstatic.com
alt12.gstatic.com
alt13.gstatic.com
alt14.gstatic.com
alt15.gstatic.com
alt16.gstatic.com
alt17.gstatic.com
alt18.gstatic.com
alt19.gstatic.com
alt20.gstatic.com
alt21.gstatic.com
alt22.gstatic.com
alt23.gstatic.com
alt24.gstatic.com
alt25.gstatic.com