Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Testa appar och webbplatser i Chrome på olika plattformar

Om du utvecklar en webbplats kan du använda webbläsaren Chrome för att testa hur webbplatsen visas i olika webbläsare och på mobila eller stationära enheter. Installera växlartillägget för användaragent för Chrome som identitetsförfalskar och efterliknar användaragentsträngar.

Installera växlartillägg för användaragent

1. Besök Chrome Web Store.
  2. Sök efter växlartillägg för användaragent för Chrome.
  3. Klicka på Lägg till i Chrome.
  4. Klicka på Lägg till tillägg i popuprutan.

Det var allt! Nu kan du använda tillägget.

Använda tillägget

Så här testar du webbplatsen för en viss webbläsare, version eller enhet:

1. Överst till höger i din Chrome klickar du på Chrome UA Spoofer.
  2. Välj den användaragent som du vill få åtkomst till en webbsida som.

När du kör det här tillägget kan webbläsarens prestanda påverkas på grund av behovet av att fånga upp och modifiera data som förmedlas till servern.

Detta tillägg skärper inte sekretessen medan du surfar på nätet.

Vissa webbplatser kan ha andra sätt att ta reda på att webbläsaren inte är vad den utger sig för att vara.

Plattformar som du kan testa

Med det här verktyget kan följande webbläsare och mobila enheter förfalskas

• Chrome
  • Internet Explorer
  • iOS
  • Android
  • Windows Phone
  • Firefox
  • Opera
  • Safari
  • Din anpassade användaragentsträng

Felsökning

Om du inte kan växla mellan användaragenter växlar du tillbaka användaragenten till Chrome och rensar dina cookies. Detta bör göra att webbplatser behandlar din webbläsare normalt igen.